[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez atikabubu w 07 Mar 2011, 09:31

Mi to akurat wygląda na out of memory zwykłe :P
W11 x64 25H2 / Ryzen 5950X / Gigabyte RX 9070 XT / 32 GB DDR 4 / AORUS FO27Q2
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox)
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: Dzisiaj, 16:38
Miejscowość: Zajebista
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 07 Mar 2011, 16:17

Takich bugów to ja już nie ogarniam :D Ha ha ten mod w końcu daje znać o sobie każdemu kto tylko go zachwala... Gdzie ta stabilność?
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez MiedzianeJaja w 07 Mar 2011, 17:29

U mnie Dj, u mnie... :wink:
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 22

Postprzez KoweK w 07 Mar 2011, 17:37

djcycu, proponuję przestać się powtarzać, bo 50% Twoich postów w tym temacie to je*ane narzekania.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez djcycu w 07 Mar 2011, 18:40

Ja tylko niosę pomoc. Zauważ że moje powtarzanie bardzo często pomagało ludziom w podejmowaniu decyzji czy przy modzie zostać czy też nie. Stabilności nie ma i nie będzie a jak widzę jakieś logi i chcę pomóc to pomagam. Teraz po tych całych niby lepszych czasach tego moda miało być stabilnie a co widzę? Że się nieźle nieraz robi... Bugi jakich świat jeszcze nie widział. Miedziane Jaja... Mogę mieć stabilnego moda ale co mi to za granie kiedy tego nie ruszaj tamtego nie ruszaj. Nie! Jeszcze nie czas na ten quest... No proszę... Stabilność = Wszystko dozwolone. Solucja moim zdaniem też jest to pomoc przy fabule ale nie przy omijaniu błędów... No ludzie. Oczywiście zaraz dostanę upomnienie że się powtarzam.... Gdzie? Piszę to po raz pierwszy. Apropos powtarzania to się tu nieraz ciągle te same błędy przewalały i nikt nie zwracał uwagi... Poza tym na temat stabilności się na PW kłócił nie będę z nikim bo po to robię to tutaj by zapobiec wpajania ciemnoty ludziom. Komuś nie chodzi bo zagrał inaczej to ktoś mu tu ubliża w stylu: "Mi chodzi. Stabilne na 100% tylko ty źle instalujesz" i czasem od ciemnot i idiotów leci... A kogo to wina? Pewnie że moda i jego twórców... To gra do fiksa i to ma działać. tak by czerpać z tego 100% rozrywki. Oczywiście fanatycy lubią się kłócić... Ech, powodzenia w grze w schemat...

Uwagi moderatora:

Powtarzasz się.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez adziu_92 w 07 Mar 2011, 19:13

suchy1280 napisał(a):Ja natomiast nie mogę wejść do x16 cały czas teleport na środek bagna łażę i nie mogę wejść pomóżcie którędy droga??????

Stojąc przodem do drzwi (na progu jest teleport), spójrz w lewo- będzie tam krata na którą możesz wejść i po niej przejść przez okno do środka. Następnie skręć w prawo i za 2 metry w lewo i w dół po schodach. Uff, prawie jak GPS...

Wie ktoś gdzie jest przejście z labiryntu do pieczary? Bo chodzę i chodzę i już prawie się zgubiłem, a znacznika nigdzie nie widzę.
Awatar użytkownika
adziu_92
Stalker

Dołączenie: 02 Lip 2010, 08:10
Ostatnio był: 11 Maj 2017, 16:51
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 2

Postprzez djcycu w 07 Mar 2011, 20:22

Musisz wejść na sam dół... A stamtąd lecisz sobie w ścieżkę którą też powinieneś spokojnie już znaleźć. Próbuj obłazić dookoła. Tam w miarę bezpiecznie jest na dole. Jak znajdziesz tą ścieżkę to będzie cię prowadzić w dół jeszcze niżej aż w końcu dojdziesz do takiego kółka na mapie jakby. No i tamtędy będzie przejście. W lewo będzie wyjście na górę no a ty pójdziesz w prawo i już :)

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive adziu_92.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez adziu_92 w 07 Mar 2011, 21:01

Dzięki cycuś, trafiłem. A tak z ciekawości- co jest na przeciwko przejścia do pieczary? Striełok mówi że tam nieźle śmierdzi, do tego karaluchy-nieźle się zapowiada.
Awatar użytkownika
adziu_92
Stalker

Dołączenie: 02 Lip 2010, 08:10
Ostatnio był: 11 Maj 2017, 16:51
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 2

Postprzez djcycu w 07 Mar 2011, 21:59

Pic na wodę z tym śmierdzeniem i karaluchami, ot smaczek :) W piździec szczurów tam będzie, anomalii, trochę artów drogich no i szkatułka jako przedmiot kluczowego questa. Wrócisz tam więc się nie pchaj teraz bez powodu :) Zjesz multum nerwów ale myślę że sobie poradzisz.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez MiedzianeJaja w 07 Mar 2011, 22:14

DJ гражданина лежат Ты лжешь. Это не хорошо. Лучше после бутылки весны, потому что я не стыдно.

Tylko Djcycu nie tłumacz tego przypadkiem w drugą stronę w tłumaczu googla bo wyjdą pańskie jaja :E

Uwagi moderatora:

A może by tak po Polsku?
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Kozaki: 22

Postprzez El Diablo w 07 Mar 2011, 23:05

Sprawa wygląda tak. Wracam z laboratorium z teczką dokumentów dla barmana. Wychodzę z doliny mroku do kordonu, mijam psy i sunę do gospodarstwa gdzie pełno bandytów jest i wszystko byłoby by git gdyby nie to że rzadko kiedy udaje mi się tam dobiec bo... wywala mi bluescreen i komp się resetuje :-/ Ktoś miał podobny przypadek?
Image
Awatar użytkownika
El Diablo
Tropiciel

Dołączenie: 09 Gru 2008, 22:17
Ostatnio był: 05 Paź 2021, 14:47
Kozaki: 53

Postprzez djcycu w 08 Mar 2011, 18:53

A wrzuca coś do logu czy czyściutko? Jak nic nie ma to save'uj ile wlezie jako NOWY save każdy i potem próbuj je odczytać. Może na mapie się cyry dzieją i gra ci generuje śmieszne kody... Nie rozpisuję się dalej bo się powtórzę... BTW podaj loga jak jest.

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kemot223.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości