[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez El Diablo w 20 Mar 2013, 12:23

W sumie dziwne :/ Ja wpadłem do laboratorium przyczaiłem się cichaczem żeby szalony doktorek mnie nie zauważył i posłałem mu 1 strzał dokładnie jak miało być w zadaniu, 1 strzał, nie więcej. Doktorek wyhamował i dało się z nim pogadać. Może odpal autosave z wejścia do laba i spróbuj jeszcze raz ;)
Image
Awatar użytkownika
El Diablo
Tropiciel

Dołączenie: 09 Gru 2008, 22:17
Ostatnio był: 05 Paź 2021, 14:47
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 53

Reklamy Google

Postprzez tybet64 w 23 Mar 2013, 13:46

Wszystko na razie OK.Gram drugi raz i wszystko pasuje tylko nie mogę się dostać do PDA Kła w wiosce pijawek.No i nie mogę znależć w Czerwonym Lesie i Prypeci tych kolesi z instrukcją do 6-lufowego automatu.
Awatar użytkownika
tybet64
Kot

Dołączenie: 04 Maj 2009, 17:28
Ostatnio był: 12 Paź 2020, 16:28
Miejscowość: Dolina Mroku
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 2

Postprzez El Diablo w 24 Mar 2013, 02:34

Na PDA jest świetny sposób już wcześniej tu opisywany, tzn jeśli masz ze sobą "Grawikarabin", to stajesz w okienku chaty gdzie leży PDA i je sobie "wyławiasz na zewnątrz" ;) Co do 6-lufowego miniguna to w Prypeci obadaj dobrze w hotelu, np daszki łączące budynki ;) Dokładna miejscówka jest również wcześniej pokazana na forum ;) A Czerwony Las??? Jest w ogóle w Zewie Monolitu ta lokacja...? :|

A z mojej strony: Miał ktoś taki problem, że wziął zadanie od Swibłowa na przyniesienie modułu sterującego i papierów z X10 i nie mógł stamtąd wyjść?? Tzn jestem już prawie przy wyjściu i ... hucznie wita mnie pulpit, z pustym log'iem :(
Image
Awatar użytkownika
El Diablo
Tropiciel

Postprzez tybet64 w 24 Mar 2013, 06:54

Czerwony las to Radar.Przyzwyczaiłem sie do nazwy z Cienia.
Awatar użytkownika
tybet64
Kot

Dołączenie: 04 Maj 2009, 17:28
Ostatnio był: 12 Paź 2020, 16:28
Miejscowość: Dolina Mroku
Ulubiona broń: Sniper Obokan

Postprzez vandr w 24 Mar 2013, 07:37

Diablo, nie pamiętam dokładnie, ale czy aby Swibłow nie dał Ci już karabinku Samuraj? Jeśli tak, musisz się go od razu pozbyć. Jest napisane w poradnikach, że powoduje wyloty i dziwne logi, dlatego taki krok jest zalecany.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Postprzez El Diablo w 24 Mar 2013, 15:39

Dzięki za radę, ale to nie to, bo wiedziałem o akcji z karabinkiem i już dawno temu, zaraz jak tylko mi go dał, to pogoniłem go jednemu z Kopaczy ;) Kurde po akcji z szalonym doktorkiem było git, a teraz za cholerę nie mogę wyleźć z X10! Ostatni korytarz przed wyjściem, pędzę i sru na pulpit, a log pusty...

A co do...
tybet64 napisał(a):
Czerwony las to Radar.Przyzwyczaiłem sie do nazwy z Cienia.

W takim razie odpowiedź jest tutaj ;)
viewtopic.php?f=49&t=10599&p=120824
Image
Awatar użytkownika
El Diablo
Tropiciel

Stalker Ukryte Sciezki problem z wczytaniem autosave

Postprzez JgPzE100 w 08 Kwi 2013, 18:30

Witam jestem nowy na Forum interesuje sie bardzo modami i pewnego dnia sciagnelem moda zew monolitu ukrtyte sciezki. Wszystko pieknie dziala procz tych zapisow gry i tylko autosave dziala ale przymkne oko na to przechodze misje ok wszystko i mam za zadanie odbic baze monolitu itp jak juz ta misje wykonam to mam wrocic do charona do sarkofagu i gdy chce przejsc miedzy lokacjami do elektrowni mam bugtrapa czy jakos tak to wczytuje jeszcze raz i to samo (autosave wczytuje) i teraz mam pytanie czy mozna to jakos naprawic czy trzeba od nowa lub wogole tego nie da sie naprawic dzieki za odp.
Awatar użytkownika
JgPzE100
Kot

Dołączenie: 06 Kwi 2013, 13:33
Ostatnio był: 16 Sie 2015, 21:10
Frakcja: Monolit
Kozaki: 0

Postprzez Pangia w 08 Kwi 2013, 19:14

Jak widzę, milord nie czytał pierwszego posta w temacie. Hm, trudno, żeby to zrobił, skoro ktoś musiał jaśnie pana wyręczyć i przeniósł mu posta do odpowiedniego tematu. Niech sobie hrabia przeczyta pierwszą stronę tematu.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Re: Stalker Ukryte Sciezki problem z wczytaniem autosave

Postprzez scigacz1975 w 09 Kwi 2013, 01:50

Witam jestem nowy na Forum interesuje sie bardzo modami i pewnego dnia sciagnelem moda zew monolitu ukrtyte sciezki. Wszystko pieknie dziala procz tych zapisow gry i tylko autosave dziala ale przymkne oko na to przechodze misje ok wszystko i mam za zadanie odbic baze monolitu itp jak juz ta misje wykonam to mam wrocic do charona do sarkofagu i gdy chce przejsc miedzy lokacjami do elektrowni mam bugtrapa czy jakos tak to wczytuje jeszcze raz i to samo (autosave wczytuje) i teraz mam pytanie czy mozna to jakos naprawic czy trzeba od nowa lub wogole tego nie da sie naprawic dzieki za odp.

Polska język trudna baardzo - jeszcze trudniejsza jak to czytać :facepalm: - chłopie naucz się pisać po POLSKU - z przecinkami, kropkami i całą resztą. Nie kalecz języka którego używasz.

A wracając do Twojego posta - nikt nie jest jasnowidzem - jeżeli zadajesz pytanie dotyczące buga to: (jebiąca po oczach pomarańczowa ramka w każdym temacie na górze)
Kod: Zaznacz wszystko
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Rozumno?
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez StefanStrielok w 28 Kwi 2013, 12:58

Witam was ;3.Mam problem z tą modyfikacją, ponieważ zginął bandyta który przy przejściu, pobierał ode mnie okup za wejście.Teraz gdy przekroczę wejście bandyci zaczynają do mnie strzelać jest jakaś poprawka proszę, o pomoc.
Awatar użytkownika
StefanStrielok
Stalker

Dołączenie: 31 Mar 2012, 18:22
Ostatnio był: 21 Lis 2021, 00:29
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez Bartonik w 01 Maj 2013, 14:35

Witam, czy żeby dobrze przejść tego moda trzebe przechodzić podstawke zew monolitu czy to jest po prostu ulepszona wersja z nowymi questami itp. po prostu nie wiem od jakiego modu zacząć czy są z sobą połączone :)
Z góry dziękuje i pozdrawiam towarzysze :)
Image
Awatar użytkownika
Bartonik
Kot

Dołączenie: 29 Paź 2009, 12:13
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 19:08
Miejscowość: Bar 110 radów
Kozaki: 6

Postprzez Kudkudak w 01 Maj 2013, 14:42

To jest podstawka Zewu Monlitu z dodatkami, czyli ulepszona wersja wcześniejszej wersji. Aczkolwiek lepszym modem będą Tajne Ścieżki 2 - to prawie to samo, fabuła opiera się na tym samym pomyśle czyli pobudce w autobusie ale z o wiele lepszymi misjami i momentami ;)

Link do TŚ2 + AA Vandra

Najlepiej zarejestruj się na file4u - za darmo, a pobieranie podskoczy z 40 minut do 15 - 20 ;) Lub skorzystaj z ich programu. Ponadto...masz tam Autumn Aurorę Vandra - będziesz cieszyć oko :P
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości