[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez The Witcher w 29 Gru 2011, 23:53

The Witcher
Legenda

Dołączenie: 31 Lip 2008, 09:03
Ostatnio był: 11 Gru 2025, 13:48
Ulubiona broń: --
Kozaki: 329

Reklamy Google

Postprzez kemot223 w 30 Gru 2011, 00:09

Mógłby ktoś wystawić te pliki: barman_trade, barman_sulp (gamedata/config/misc/shop_barman)
Ostatnio edytowany przez kemot223, 30 Gru 2011, 01:04, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
kemot223
Kot

Dołączenie: 28 Lut 2011, 11:04
Ostatnio był: 30 Paź 2022, 19:05
Miejscowość: Rzeszów
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 1

Postprzez The Witcher w 30 Gru 2011, 00:19

Nie jestem pewien, ale był gdzieś chyba trader mod do Soljanki, poszukaj na forum - jak nie, to:

http://mod.stalker.pl/index.php?title=Pliki_handlarzy

I do roboty.

Za ten post The Witcher otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kemot223.
The Witcher
Legenda

Dołączenie: 31 Lip 2008, 09:03
Ostatnio był: 11 Gru 2025, 13:48
Ulubiona broń: --
Kozaki: 329

Postprzez kemot223 w 30 Gru 2011, 18:28

Mógłby ktoś wystawić te pliki: barman_trade, barman_sulp (gamedata/config/misc/shop_barman)

Za ten post kemot223 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive dorian.
Awatar użytkownika
kemot223
Kot

Dołączenie: 28 Lut 2011, 11:04
Ostatnio był: 30 Paź 2022, 19:05
Miejscowość: Rzeszów
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 1

Postprzez Krzysu_Pl w 30 Gru 2011, 20:40

Za ten post Krzysu_Pl otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kemot223.
Awatar użytkownika
Krzysu_Pl
Tropiciel

Dołączenie: 05 Maj 2010, 19:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 00:51
Ulubiona broń: RGD-5 Grenade
Kozaki: 81

Postprzez Zales2021 w 03 Sty 2012, 21:08

Mógłby mi ktoś podać link do spolszczenie tylko nie na stalkerteam!
[img]http://images.wikia.com/stalker/images/2/22/Akm-74.gif[img]

Zales2021
Wygnany z Zony

Dołączenie: 10 Lis 2011, 22:36
Ostatnio był: 16 Mar 2013, 14:48
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 0

Postprzez Junx w 03 Sty 2012, 21:31

Tylko tam są chyba, że ktoś wystawił bez zgody autorów.
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: Dzisiaj, 09:11
Miejscowość: Na co Ci to :)
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez Zales2021 w 03 Sty 2012, 22:10

Ale chcę pobrać.Ale później wyskakuje mi AWARIA!
[img]http://images.wikia.com/stalker/images/2/22/Akm-74.gif[img]

Zales2021
Wygnany z Zony

Dołączenie: 10 Lis 2011, 22:36
Ostatnio był: 16 Mar 2013, 14:48
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 0

Postprzez Junx w 03 Sty 2012, 22:24

Są problemy jeszcze, bo przenieści się na inny serwer i nie maja wszystkiego jeszcze, z czasem będzie oki.
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: Dzisiaj, 09:11
Miejscowość: Na co Ci to :)
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez Keldorn WistBlade w 10 Sty 2012, 15:45

po próbie przejścia do baru koło posterunku wywala mi errora:

Kod: Zaznacz wszystko
[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CModelPool::Instance_Load
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\ModelPool.cpp
[error]Line          : 111
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Can't find model file 'actors\novice\green_stalker_71.ogf'.

rozumiem że brakuje mu jakiegoś pliku ale nie mogę znaleźć tych plików .ogf może podmienię jakiś inny na ten brakujący i się problem rozwiąże ale jak dotąd nie wiem gdzie szukać. Ew może problem tkwi gdzie indziej.

EDIT:
Znalazłem ten plik którego nie ma tzn. ma być ale go nie ma :) w gamedata/meshes/actors/novice/ no i są pliki .ogf zrobiłem kopie z green_stalker_81.ogf na green_stalker_71.ogf zobaczymy czy to coś pomoże.

EDIT 2:
Podmiana pomogła ale po jakiś 20 min łażenia po barze wyskoczył error całkiem z inne bajki:

Kod: Zaznacz wszystko
[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line          : 73
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ...hadow of chernobyl\gamedata\scripts\state_mgr.script:198: C stack overflow

i tutaj już nie mam pojęcia o co chodzi.
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2007, 10:44
Ostatnio był: 14 Cze 2023, 12:36
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 9

Postprzez korn06 w 10 Sty 2012, 16:36

Silnik gry nie wyrabia, częsciej uruchamiaj grę, rób sejwy i zmniejsz ustawienia graficzne- info po angielsku:
:

"C stack overflow"
"C stack overflow" - playing overflow the stack.

In the game runs in series / parallel set of operations. Interim results are entered into a selected region (the stack). The size of the overgrown depends on many factors, and purely on the amount of free RAM at start of game.
Thus if the "old" computer RAM or clogged various stock / residents - the volume can not be 'sufficient' for the assembly in critical conditions.
In the assembly of different modules are added / schemes, whose work, in comparison with the original game, an additional load / game fills the stack. The latest minifiksom added at least two new schemes, and in fact the scheme has not yet been optimized to the end, what and test!

Summary:
- Optimize memory company (the old - it is added, and the rest - unload) at the start of the game;
- Give the stats and look forward to update / optimization.

Depart on a stack overflow happens for two reasons:
- A) 'the curve' code;
- http://www.stalkerte...tyle_emoticons/Brave/cool.png 'local splash' - usually an isolated case.

In case a) - to try to change their game / passage, revert to an earlier save.
In case http://www.stalkerte...tyle_emoticons/Brave/cool.png - do not use that leads to the departure (eg the "Contact Us" in the PDA) or just continue with the last Seiwa - departures may not be repeated.

Well, if at all 'procedure simply' departures stack - disable the most recently added to the assembly of modules to debug them and / or disabled are not the most interesting for the following modules AI.
As previously explained in stack: a region of memory allocated to the game and which temporarily stores the results of the various functions. If you exceed the amount of results of the selected area overflow on the stack (stack overflow). Filling the stack - is a function of time (!), Ie filling is changed (usually increased, but may decrease) as the playing time at the location. Not to be confused (!) Stack and Storage (storage) of data objects and HS games are remembered not only in RAM.
Simple logic dictates - if the stack periodically emptied (cleared of unclaimed / outdated data) - the overflow can be avoided.
Various (Quick) Save-loady least quite simply completely cleans the stack, because boot (!) any (Quick) Seiwa is reinitializing all modules / variables.
However (!) Is a loss of previously performed audits / computing / counter / ... etc.
- Tolik wounded in the logic is written to "stand and wait 60 seconds after contact with the PC." If after talking to restart Save - trigger a conversation already worked, and the timer time nulled -> Shreds ran home.
- Petrukha report on the implementation of cleanup if the death of all registered in the gulag ATP bandits. Sometimes Petrukha or dies (it should be duplicated report surviving partner), and sometimes counter goes astray, as Do not kill the stalker and / or YY, or a Doctor of monster ... After a reboot - the trigger to work, the bandits live counter is empty, there was no report => report Petruha.
And so on etc. ...
Thus "Treatment podvisshih jobs" restarts it is quite logical, but does not apply to the stack, not counting the trivial complete cleaning.
korn06
Stalker

Dołączenie: 02 Lut 2011, 14:48
Ostatnio był: 12 Lut 2013, 15:40
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 7

Postprzez Keldorn WistBlade w 10 Sty 2012, 23:06

Jak na razie error się nie powtórzył, mam nurtujące pytanie, posiadam soljanke z DMXem 1.3.4 oraz AA i problem mam taki że poza kropkami odpowiadającymi za NPC czy to przyjazne czy wrogie nie mam na mapie i mini mapce oznaczeń schowków. Mam q które dostałem na wysypisku za oddanie złotej rybki, mam poszukać jakiegoś schowka niedaleko obozu powinności, przeszukałem okolice i niczego nie znalazłem, połaziłem po tej górce znalazłem 1 schowek w rurze ale pusty.

Apropo tych oznaczeń NPC na mini mapie są do tego jakieś urządzenia w grze do kupienia itp. ?

EDIT:
juz poprawiłem ten karygodny błąd, hehe Firefox się nie popisał :]
Ostatnio edytowany przez Keldorn WistBlade, 11 Sty 2012, 02:39, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2007, 10:44
Ostatnio był: 14 Cze 2023, 12:36
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 9

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości