[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez Rumcajs93 w 19 Lut 2012, 01:39

A propo dopełnienia to może ktoś wie czy czasem nie jest opracowywane jakiś nowy dodatek? Bo w końcu mamy cały Zaton do włączenie w grę. No i na mapie PDA był Jupiter i wschodnia Pypeć.

A, i od razu zapytan znawców: czy ten dodatek DMX jest warty uwagi?
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Reklamy Google

Postprzez Junx w 19 Lut 2012, 11:01

vandr napisał(a):Sprawiłem sobie w końcu DMX(wielki dodatek do Soljany, który zmienia wiele rzeczy oraz wydaje mi się, że sprawia iż gra jest stabilniejsza) i muszę powiedzieć, że jestem pozytywnie zaskoczony. Prawda, gra jest trudna i naprawdę trzeba mieć uważne oko i spore pokłady cierpliwości, zwłaszcza że save'y ładują się niespełna w 60 sekund(przynajmniej u mnie). Kilka rzeczy zmienionych jest wg mnie na minus(niektóre efekty cząsteczkowe na przykład...) ale jak na razie to ciężko mi się do czegoś przyczepić. Gram już 4 dzień i miałem 5 wylotów na pulpit związanych z przepełnieniem bufora- zmieniłem rozdzielczość z 1280x1024 na 1152x864 i od tego czasu nie miałem ani jednej wywałki. Gram na maksymalnych ustawieniach+ Autumn Aurora-całość oscyluje w 40-70 fps(o dziwo nawet na bagnach wszystko śmiga płynnie...) Zobaczymy jak będzie później, ale jak na razie jest spoko.
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: Dzisiaj, 09:11
Miejscowość: Na co Ci to :)
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez djcycu w 19 Lut 2012, 12:53

Ten dodatek to cała masa utrudnień, kosmetyki i wszelkiej maści ciekawostek. Uwagi jest wart ale ten mod bez tego to już hardcore. Co do dopełnienia to nie widzę by coś wypełzło nowego i sam też nie wiem czy ktoś pracuje nad tym. Patrząc przed nowym rokiem po forach AMK nic w tym temacie nie znalazłem.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez coles313 w 19 Lut 2012, 14:12

Czy istnieje jakiś sposób żeby Krugłow ruszył swoje cztery litery i przeszedł pod wiaduktem w Dziczy ?
Awatar użytkownika
coles313
Stalker

Dołączenie: 24 Mar 2011, 18:22
Ostatnio był: 29 Sty 2020, 15:01
Miejscowość: dolny śląsk
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 5

Postprzez vandr w 19 Lut 2012, 14:19

Tak. Podejdź do samego przejścia Dzicz/Jantar i patrz w przejście na Jantar(nie w stronę mostu). Brzmi to dziwnie, ale właśnie tak należy zrobić. Daj znać czy pomogło, bo sam jestem ciekaw.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Postprzez Rumcajs93 w 19 Lut 2012, 14:21

2 sposoby znam:
Zapisz grę po tym jak przejdziesz przez tunel i od razu ją wczytaj. Tutaj ryzykujesz bo Krugłow myśląc że jest niezniszczalny idzie na wprost nie patrząc gdzie są anomalię. Przez spalacze przejdzie ale na końcu tunelu mod dodaje kilka anomalii grawitacyjnych, przez które żaden NPC nie przejdzie.
Odejdź od Krugłowa i od tunelu na min. 150m. Idź na skraj mapy przy przejściu na Jantar. Krugłow się ruszy - dokładniej przejdzie w stan offline, w którym jest w stanie przejść ten tunel bez żadnego uszczerbku na zdrowiu. Obserwuj jego znacznik w PDA jak się zatrzyma za tunelem to idź porozmawiać. (Tak nigdy nie robiłem ale podobno można)
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez djcycu w 19 Lut 2012, 17:41

Można z nim porozmawiać a nawet trzeba by otrzymać pendrive dla barmana! Jak polecisz też naprzód i przeskoczysz nad Jantar mimo że Krugłow przeżył itd to zadanie się nie zaliczy o czym cię poinformuje gra po wczytaniu poziomu Jantar.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez coles313 w 19 Lut 2012, 19:19

Uff, normalna masakra z tym Krugłowem. Chodzenie na koniec obszaru w moim przypadku nie pomogło . Na szczeście zadziałała metoda save - load po przejściu pod wiaduktem jak napisał Rumcajs93 . Musiałem tylko kilka razy loadować aż nie było na drodze Krugłowa żadnej anomali grawitacyjnej . Dzięki wszystkim za sugestie ide męczyć się dalej. Pewnie niedługo znowu się odezwę hehe :D
Awatar użytkownika
coles313
Stalker

Dołączenie: 24 Mar 2011, 18:22
Ostatnio był: 29 Sty 2020, 15:01
Miejscowość: dolny śląsk
Kozaki: 5

Postprzez maec w 25 Lut 2012, 12:20

Witam Panowie zacząłem grać w Narodnaja Soljanka 19.04 dopł 14.08 + patch 3.09 AMK1.4.1 wywala na przejściu na ATP raz mi się udało... ale po rozmowie z kotem zrobiłem szybki zapis i wywaliło na pulpit, a teraz żaden z zapisów nie działa nawet się trochę cofnąłem ale nie pomogło. .
Kod: Zaznacz wszystko
stack trace:

! Invalid ogg-comment version, file:  d:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\weapons\svd_draw.ogg
! Invalid ogg-comment version, file:  d:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\weapons\rc_svd_shot.ogg
! Invalid ogg-comment version, file:  d:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\weapons\ak74\ak74_reload.ogg

FATAL ERROR

[error]Expression    : hFile>0
[error]Function      : FileDownload
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xrCore\FS.cpp
[error]Line          : 106
[error]Description   : d:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\

stack trace:

FATAL ERROR

[error]Description   : d:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\

stack trace:

FATAL ERROR

Uwagi moderatora:

Logi w [code], poprawiam. - Wheeljack
maec
Kot

Dołączenie: 15 Sty 2012, 00:19
Ostatnio był: 04 Mar 2013, 02:29
Frakcja: Wolność
Kozaki: 0

Postprzez djcycu w 25 Lut 2012, 13:06

A nie czytał przypadkiem kolega że się nie robi szybkich zapisów? Będziesz niestety zmuszony wracać z innego Save który jeszcze działa albo zaczniesz grę od nowa. Save rób w konsoli albo w menu głównym i staraj się robić jako nowy a nie nadpisywać bo to zwiększy ci ilość punktów kontrolnych. Co do samego ATP to musisz go strzelić na sztycha czyli bez wczytywania save i ich tworzenia. Hardcore do potęgi ale da się zrobić. Radzę od razu pójść po dysk dla Adrenaliny i pozabijać wrogich kolesi w ATP. Dopiero później brać zadania od Kalinina. Istnieje taki bug że jak zrobisz to na odwrót to zadanie brane od Kalinina się nie zaliczy bo Sznyra zostanie zabity przez kogoś innego no a zabójcą musisz być ty. W takim przypadku nie odblokuje się wyjście z lokacji na wysypisko i zostanie ci śmieć w PDA w postaci nieskończonego zadania.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Vergth w 27 Lut 2012, 11:22

Witam. Mam takie pytania... Być może już były. Za dużo stron. Jak zadaję je po raz drugi to przepraszam. ;P Potrzebuję pomocy w dwóch sprawach -
1. Jak dostać się na bloki w Prypeci do tych teleportów.
2. Jak uzyskać przejścia do Martwego Miasta? Z góry dziękuję i pozdrawiam. ;)
Wilk starzejąc się traci kły, a nie charakter.
Awatar użytkownika
Vergth
Kot

Dołączenie: 17 Paź 2011, 08:31
Ostatnio był: 01 Lip 2017, 20:49
Miejscowość: Bełżec
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 2

Postprzez djcycu w 27 Lut 2012, 12:44

Idź wg zadań i nie myśl przypadkiem o przełażeniu z lokacji na lokację bo tak ci pasuje. Do wszystkiego zaprowadzi cię fabuła :) Do teleportów na blokach dostaniesz się poprzez ATP. Trzeba na którymś z budynków stanąć i znaleźć niewidoczne przejście na Prypeć. To zadanie prawdopodobnie cię tam zaprowadzi a chodziło będzie o medalion doktora albo coś w tym stylu... Dodatkowo z medalionem znajdziesz coś jeszcze i to się momentami bardzo często przyda :E

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości