[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez Ranger801 w 20 Lut 2013, 16:53

Dzięki ale link od tej poprawki nie działa :(
Ranger801
Łowca

Dołączenie: 22 Wrz 2012, 11:57
Ostatnio był: 28 Sie 2016, 16:12
Miejscowość: Miejsce zamieszkania nieznane
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 94

Reklamy Google

Postprzez ZiomB w 21 Lut 2013, 14:58

Jak mogę naprawić pistolet Gaussa?
Awatar użytkownika
ZiomB
Tropiciel

Dołączenie: 03 Mar 2010, 21:13
Ostatnio był: 06 Kwi 2019, 00:36
Miejscowość: Crawley
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 65

Postprzez sas333 w 21 Lut 2013, 16:30

Musisz mieć zapasowy złom np Gauss na części i idz do Sidorowicza na Kordon do naprawy Albo daj do naprawy komuś za ruble zobacz w Barze czy naukowcy u barmana nie naprawią..

Za ten post sas333 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive ZiomB.
sas333
Kot

Dołączenie: 27 Sty 2013, 12:35
Ostatnio był: 05 Maj 2013, 23:14
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: -3

Postprzez ZiomB w 26 Lut 2013, 00:55

Jeszcze jedno pytanko (Sory za nowego posta ale tak to nikt by nie zauważył)
Jest to bug, że w Egzoszkielecie gdy przekroczę 100 kg mimo że mam np. w takim Czystego Nieba 170 kg udźwigu to moja postać i tak się szybciej męczy? Da się to jakoś naprawić w plikach gry czy może w samej grze? (np. u mechanika)
Awatar użytkownika
ZiomB
Tropiciel

Dołączenie: 03 Mar 2010, 21:13
Ostatnio był: 06 Kwi 2019, 00:36
Miejscowość: Crawley
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 65

Postprzez sas333 w 26 Lut 2013, 09:49

Wystarczyło wpisać w wyszukiwarce o tym leniu jeden :) Najprościej wg mnie zrobisz tak ,ale to lekkie Nobowanie w grze :),a na zmęczenie szukaj artefaktów .Poszukaj w pliku actor ltx linijki max_item_mass wpisz np 250 oraz max_walk_weight i tam zmień np na 251 potem w plik system ltx szukaj linijki inventory_sect albo inventory_sect ltx i w linijce max_weight ,wpisz np 250 a w max_ruck 251.Tylko nie wpisuj 500 bo ci będzie towar z plecaka wypadał, max to o ile się nie mylę to 300 a potem trzeba inne pliki jeszcze edytować,.A u mechanika to sobie tylko broń,noktowizor i pancerz zrobisz .
sas333
Kot

Postprzez Stanley w 28 Lut 2013, 14:21

Miał ktoś taką ciekawostkę, że barman po wypełnieniu zadania (likwidacja bandytów na Agropromie) i zameldowania mu o wypełnieniu jego, staje się wrogiem ? Zaczyna wiać na zaplecze i ostrzeliwuje się. Co tu jest grane ?
Ponownie zacząłem w miejscu gdzie nie miałem później żadnych problemów tzn. na Dziczy po przeprowadzenia Krugłowa ale nie wróciłem jak poprzednio do baru tylko polazłem na Jantar. Wziąłem zadanie od Sacharowa na przyniesienie kombinezonu i nie poszedłem od razu do X-16 tylko wróciłem do baru. Już samo zagadanie do barmana skutkowało jego wrogością i w końcu CTD. Sprawdziłem, zgodnie z sugestią kolegi "sas 333", jaką mam reputację no i było "straszny" już w Dziczy i w chwili wejścia na bar. W czasie wcześniejszego dotarcia na Jantar była "świetna". Powtórzę zadania z Jantaru ( pomiary i przejście przez X-16) bo gdzieś tu jest haczyk. Powtórzyłem X-16, na początku reputacja była "świetna" a przed wejściem do tunelu "straszny". Po długiej bieganinie wróciła na ""świetna". Popsuła się po wykonaniu zadania na część potwora dla Sacharowa (z dwoma częściami potworów próbowałem, efekt taki sam) . Podobnie było u barmana z ogonem kota. Prawie jestem pewien, że za zmianę reputacji na "straszny" odpowiedzialne są zadania na części potworów. Idąc dalej okazuje się, że nie tylko te zadania ( u barmana jakiekolwiek wykonanie zadania jest niemożliwe,bo zaraz wieje i strzela i w efekcie CTD). Z czego wynikają zmiany reputacji, nie wiem (bo nie strzelam do neutrałów czy przyjaciół).
Ostatnio edytowany przez Stanley 10 Mar 2013, 19:57, edytowano w sumie 4 razy
Stanley
Kot

Dołączenie: 12 Lut 2009, 21:34
Ostatnio był: 10 Mar 2013, 19:57
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 0

Postprzez sas333 w 28 Lut 2013, 17:08

Ja niestety nie miałem takiego błędu.Wg mnie to jest błąd gry.Ale sprawdz swoją reputację. Ale stawiam na 90% na błąd.
sas333
Kot

Postprzez maec w 04 Mar 2013, 02:29

Panowie ma problem jestem w czerwonym lesie... oddałem plecak myśliwym i dostałem informacje na dróg plecak z dokumentami dla Kła [ jak wyjdziesz z pieczary idź prosto, przejdź obok ogniska do zbiornika i obok niego poszukaj] gdzie ten plecak jest bo nie mam pojęcia polazłem na Agroprom tam jest zbiornik z wodą ale nic nie znalazłem. :(
maec
Kot

Dołączenie: 15 Sty 2012, 00:19
Ostatnio był: 04 Mar 2013, 02:29
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez Car w 08 Mar 2013, 21:16

Może autor posta łaskawie wrzuci DZIAŁAJĄCE linki do tego moda?! Jak mamy grać skoro sie nie da tego pobrać

Vandr łaskawie sie nie wpier.... jeśli nie pisze sie do ciebie. Widzę że na tym forum dalej sie wlepia minusy z byle i bez powodu.

Za ten post Car otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative vandr, ZiomB.
Car
Kot

Dołączenie: 27 Lis 2011, 05:09
Ostatnio był: 13 Mar 2013, 18:14
Kozaki: -5

Postprzez Kudkudak w 09 Mar 2013, 00:27

Szukam mapy do NS z zaznaczonymi nazwami lokacji, czy ktoś ma coś takiego? Dzięki za odpowiedzi.
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez Car w 09 Mar 2013, 00:44

Na Stalkerteam.pl znajdziesz mapy. Niestety nie mam na tym śmieciowym forum konta dlatego nie moge podać bezpośrednich linków ale wiem od znajomego że są tam przeróżne mapy
Car
Kot

Dołączenie: 27 Lis 2011, 05:09
Ostatnio był: 13 Mar 2013, 18:14
Kozaki: -5

Postprzez Kudkudak w 09 Mar 2013, 11:03

Na stalkerteam są tylko 2 mapy, które znalazłem - do tego pojedyńczych lokacji, a mi przydałaby się mapa całego obszaru Zony.

PS> Ma ktoś możliwość wrzucenia NS na serwer file4u? Mod waży swoje, a sądząc po opinii graczy nie chcę go pobierać w ciemno na swoim necie :D Będzie mi tam o wiele szybciej. Jeśli znajdzie się taka osoba, będę bardzo wdzięczny. Dzięki za odpowiedzi.
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości