[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez Adam w 17 Mar 2013, 18:32

Nic nie pokręcone. Załatwiłem wojaków i idę do Baru. Szczerze, jak mam na maksa promieniowanie, krwawienie itd. a nie umieram to HUD znika, czyli celownik, mapa, ilość ammo itd. nie wiem dlaczego. W międzyczasie zniszczyło się moje PDA i dzwonię do Barmana, aby Docent to naprawił, może to to samo?
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Reklamy Google

Postprzez Kudkudak w 17 Mar 2013, 18:34

Edytując moda robisz to samo, co robiłeś edytując podstawkę. Natomiast ruski mod od normalnego różni się tym, że masz zabić w kurtce i kałachem oddział elitarnych trepów z VLA :P Hard tutaj ma inne znaczenie ;)

EDIT: tam jest quest na naprawę PDA, może to to?
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez Adam w 17 Mar 2013, 18:55

Git, już ustaliłem, ale jednocześnie dałem Ci spoilera. Cóż, na razie nieźle, choć powoli zaczynam się denerwować :E
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Postprzez Kudkudak w 17 Mar 2013, 19:36

Spoko, ja już praktycznie znam fabułę Soli bo, tak jakby, zająłem się przyszłością i naprawiłem błędy, które miały pojawić się potem. Oczywiście z pomocą poradników i czytając posty ;)
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez Adam w 18 Mar 2013, 17:41

Kolejny genialny pomysł kacapów to Dzicz i... sześć prawie niewidzialnych chimer o jednej zajebistej funkcji: nieśmiertelności. Naprawdę, gdybym nie zmienił linijek w actor to bym w życiu tego nie przeszedł.....
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Postprzez Gorianov w 18 Mar 2013, 17:53

Wystarczy że zdobędziesz AK Strieloka w podziemiach Agropromu i zbierał wódkę, różnymi sposobami. Potem lecisz do Kuzniecowa, wymieniasz na pestki do kałasza i zabicie elektrycznej chimery nie jest już takie trudne.
Awatar użytkownika
Gorianov
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 27 Cze 2012, 00:20
Ostatnio był: 08 Wrz 2021, 23:36
Miejscowość: legowisko utakera
Kozaki: 36

Postprzez Adam w 18 Mar 2013, 19:27

Jak wcześniej wspomniałem, nie mam czasu na zbytnią eksploracje moda, dlatego poruszam się głównym wątkiem. Oj, to AK opyliłem, bo nie miałem kasy dzięki temu "niskiemu" poziomowi trudności w modzie. Kuzniecowa zabiłem, bo sam otworzył do mnie ogień na początku, także lecę na nieśmiertelności i mam gdzieś te ruskie mordy :E
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Postprzez Rider w 20 Mar 2013, 17:21

Na niesmiertelności jest do kitu , szybko sie nudzi , gra nie ma klimatu. Zamiast tego mogłeś sobie dopisać np. ammo do inwentarza handlarzy i apteczki i było by Ci lzej , a nie straciłbyś klimatu tak jak ja. Jeśli ktoś chce moge podesłać gotowe już pliki bo jest z tym dużo roboty. Mam "zmodyfikowanego " Sidora , Sacharowa i Barmana. Ale nie na ostro , delikatnie , tylko ammo i apteczki.
Awatar użytkownika
Rider
Stalker

Dołączenie: 01 Lis 2012, 15:27
Ostatnio był: 17 Lut 2022, 20:33
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: -11

Postprzez Adam w 20 Mar 2013, 18:02

Rider, wątpię w to, już ja w swoim życiu się nazabijałem w stalku w różnych modach bez pomocy. Wydaje mi się, że zasłużyłem na to, aby raz przejść na kodach ;)

Taaaak, jestem w tej Dziczy, a tu niemiły robak:

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : vertex || show_restrictions(m_object)
[error]Function      : CPatrolPathManager::select_point
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\patrol_path_manager.cpp
[error]Line          : 155
[error]Description   : any vertex in patrol path [bar_freedom_attack_guard_2_walk] in inaccessible for object [bar_freedom_attacker_5]

Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Postprzez Pangia w 20 Mar 2013, 18:34

I to bardzo niemiły - jakiś oddział nie może dostać się w pewien punkt, bo jest on nań nieosiągalny (pamiętam z tematu o TFW). Chyba musisz próbować do upadłego :(
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Rider w 20 Mar 2013, 20:02

Adam napisał(a):Rider, wątpię w to, już ja w swoim życiu się nazabijałem w stalku w różnych modach bez pomocy. Wydaje mi się, że zasłużyłem na to, aby raz przejść na kodach ;)

Taaaak, jestem w tej Dziczy, a tu niemiły robak:

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : vertex || show_restrictions(m_object)
[error]Function      : CPatrolPathManager::select_point
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\patrol_path_manager.cpp
[error]Line          : 155
[error]Description   : any vertex in patrol path [bar_freedom_attack_guard_2_walk] in inaccessible for object [bar_freedom_attacker_5]

Nikt nie zasłużył na to by psuć sobie zabawe. Te pliki które bym Ci wysłał naprawe zmienią rozgrywke w nieco łatwiejszą i nie psują nic. No ale jak wolisz gonić ciągle prosto i być niezniszczalny to nie moge Ci zabronić ;p
Awatar użytkownika
Rider
Stalker

Dołączenie: 01 Lis 2012, 15:27
Ostatnio był: 17 Lut 2022, 20:33
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: -11

Postprzez Adam w 20 Mar 2013, 21:19

Cóż, gram w stalka praktycznie od końca 2007 roku, także nie stanie się nic złego, jak tym razem przejdę na kodach. ;)
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości