[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez ZiomB w 08 Kwi 2013, 20:27

Mówię o tej piosence:
http://w879.wrzuta.pl/audio/311fMMIlnNM/ruska_piosenka

To na innych wersjach Soljanki są inne piosenki? Ja mam 19.04 z dopełnieniem 14.08
W ostateczności uproszę Glaekana na PW by chociaż mi przetłumaczył co śpiewa w refrenie. :)
Dalej bym sobie już poszukał.
Awatar użytkownika
ZiomB
Tropiciel

Dołączenie: 03 Mar 2010, 21:13
Ostatnio był: 06 Kwi 2019, 00:36
Miejscowość: Crawley
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 65

Reklamy Google

Postprzez Grzybowy w 12 Kwi 2013, 21:37

Miałbym gorącą prośbę o reupload, albo zrobienie torrenta dla:

- Bazowej instalki (ver.19.04)
- Tego patcha:
Aktualizacja - 03.09.10 (dla 20.08.10, zawiera w sobie minipatcha 23.08.10, 25.08.10 i 31.08.10)
(5.1 MB, nowa gra nie potrzebna)

- Adaptacji pod 1.0005

Z góry dziękuję za jakąkolwiek fatygę.
Awatar użytkownika
Grzybowy
Kot

Dołączenie: 07 Kwi 2011, 08:43
Ostatnio był: 16 Wrz 2017, 22:03
Miejscowość: Prypeć Trybunalska
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 5

Postprzez Kudkudak w 12 Kwi 2013, 21:57

Tylko wersja 1.04!!!

Torrent - uwaga jednak był zje*any, ruski xrgame miał jakiś błąd, poszukajcie tam w innym dziale.

Ewentualnie spatchuj do 1.06 i zrób downgrade, najlepszy sposób @kobala http://stalkerteam.pl/topic/1972-degrad ... 4/?p=20907
Ostatnio edytowany przez Kudkudak, 05 Maj 2013, 11:37, edytowano w sumie 1 raz
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez flatronvideo w 05 Maj 2013, 11:32

Cześć mam prożbe , czy ktoś mógłby mi dać save gry z okolic "stara wieś " ???
flatronvideo
Kot

Dołączenie: 06 Lut 2010, 17:11
Ostatnio był: 20 Sie 2015, 14:10
Miejscowość: generatory
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: -2

Postprzez vonPuzon2 w 11 Maj 2013, 09:37

Witam wszystkich. Piszę tutaj bo nie znalazłem wątku dla tego moda. Chodzi mi o STALKER SOUP który jest kontynuacją narodnej soljanki +tona innych modów.Zainstalowałem go i jestem zadowolony, jest stabilny, nie wywaliło mnie jeszcze do pulpitu ani razu. Ma pare bugów ale nic wielkiego(grałem tylko 5 h więc może znajde jeszcze jakieś).
Mod jest po angielsku,zainstalowałem go na polską wersję gry i no problem.Jak wam sojlianka kaprysi to można obczaić to.Tu jest link do strony modu: http://www.tecnobacon.com/
I do filmiku jak zainstalować: http://www.youtube.com/watch?v=2tlJEEPh ... re=mh_lolz (po angielsku)
Jakby kogoś to interesowało to mogę nagrać swój filmik jak zainstalować.
Poprawka czasem wywala do pulpitu ale może być to spowodowane tym że mam mało ramu w blaszaku.
Gram dalej i jestem tym modem zachwycony.

Za ten post vonPuzon2 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive ZiomB.
vonPuzon2
Kot

Dołączenie: 11 Maj 2013, 09:10
Ostatnio był: 23 Maj 2013, 10:53
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 1

Postprzez najdrok1 w 16 Maj 2013, 15:37

Pierwszy raz zwracam sie o pomoc :), Wg poradnika Na Dziczy, przy samym przejściu na Jantar znajdujemy grupę Siwego, z jego PDA dowiadujemy się, że o ekspedycji wie Sacharow.. Spotkałem 8-10 najemników zabiłem wszytskich ale Żaden nie nazywał sie Siwy ( 2 miało co prawda PDA). teraz obszar poszukiwań zniknał mi z PDA, zadanie nie jest zaliczone. Nie wiem czy to była ta właściwa grupa skoro nie było Siwego czy nie ( ale juz nie mam zaznaczonego na mapie obszaru poszukiwań Siwego na PDA). Czy jeszcze jakos mozna uzyskac info, że Sacharow wie o ekspedycji ???
Jestem juz duuuużo dalej i wolałbym nie wracać do zapisu z Dziczy, ale nie daje mi to spokoju.
Tak przy okazji to Sacharow wziął mi psichełm od Dana ( nie poszedłem jeszcze celowo na Radar , kończę wszystkie poboczne secnariusze) celem jego usprawnienia (nie widziałem tego w zadnym opisie).
najdrok1
Kot

Dołączenie: 16 Maj 2013, 15:09
Ostatnio był: 27 Cze 2014, 14:52
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez coles313 w 16 Maj 2013, 20:47

Żeby Sacharow dał głos musisz najpierw wyłączyć Mózgozwęglacz i zrobić misje z poszukiwaniem zabójców Kła . Nie pamiętam czy w tej kolejności czy na odwrót ale to powinno załatwić sprawę .
Awatar użytkownika
coles313
Stalker

Dołączenie: 24 Mar 2011, 18:22
Ostatnio był: 29 Sty 2020, 15:01
Miejscowość: dolny śląsk
Kozaki: 5

Postprzez najdrok1 w 17 Maj 2013, 10:16

tak wiem z poradnika, ale mi chodziło o to, że nie wiem czy wogóle coś powie, skoro niewidomo czy mam bug w grze z tym brakiem Siwego w "rozgromionym" oddziale najemników tuż przed przejsciem na Jantar ( to była duża grupa a nie jak zwykle 3). Wczesniej był zanzaczony obaszr poszukiwań Siwego na mapie teraz nie i nie mam w swoim pda odznaczonego znalezienia Siwego :(. Nie wiem czy wracać i do skutku przechodzic poziom aż się Siwy znajdzie ( poprzednio 2 razy próbowałem i nawet wróciłem potem jeszcze raz z Jantaru ale pozostał tylko jednen trup i też to nie był Siwy :( ). A po tej misji kończyłem ATP a tam chyba dopiero za 10 razem udało mi się uciec z imadłem dla Wkręta (Śróby) nie mówiąc o zniszczeniu wozów bojowych ( tez kilkakrotnie zanim zaliczyło mi zabicie dowódcy mimo, że moim zdaniem a nie gry - wykańczałem go wielokrotnie). Tak obok to chyba przez przypadek gram na Mistrzu i mam jakoś "pod górkę". patrząc na filmiki z you tube to mi idzie jakoś truuuudniej.
najdrok1
Kot

Dołączenie: 16 Maj 2013, 15:09
Ostatnio był: 27 Cze 2014, 14:52
Kozaki: 0

Postprzez vonPuzon2 w 23 Maj 2013, 10:53

Witam. Odnośnie StalkerSoup to 16 maja wyszedł nowy patch poprawiający dużo bugów.
Z takich które ja zauważyłem to poprawione obrażenia zadawane przez mutanty i npc, naprawiona radiacja oraz śmierć npc dających zadania(powodowało to niemożliwość ich zakończenia), częstotliwość respawnu mutantów,rodzaj oraz ilość lootu przy zwłokach.Nie mam też problemu z zepsutymi saveami.
Dodatkowo po zmianie oświetlenia na statyczne nie wywala mnie już do pulpitu(spowodowane brakiem pamięci).
Link do strony gdzie można pobrać.
https://skydrive.live.com/?cid=8dc51a00 ... wb4jMHq_IY
vonPuzon2
Kot

Dołączenie: 11 Maj 2013, 09:10
Ostatnio był: 23 Maj 2013, 10:53
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 1

Postprzez djcycu w 23 Maj 2013, 14:46

Skończyli w ogóle tego moda? Kończy się całkowicie fabuła?
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Damianox w 23 Maj 2013, 18:58

Niestety nie... A mam ciągoty, żeby zagrać jeszcze raz. Tylko teraz też właśnie czekam na zakończenie :) .
Awatar użytkownika
Damianox
Stalker

Dołączenie: 11 Kwi 2011, 17:41
Ostatnio był: 15 Mar 2026, 18:03
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 11

Postprzez Ranger801 w 29 Cze 2013, 16:18

Po długim czasie wróciłem do tego moda, naprawiłem błąd który powodował że Klonow się nie respawnował. Teraz jestem na Generatorach, Bosman wyłączył wszystkie anteny i powiedział że poczeka minutkę przy ognisku. Nie wraca od godziny, mam czekać dalej czy to jakiś błąd?
Ranger801
Łowca

Dołączenie: 22 Wrz 2012, 11:57
Ostatnio był: 28 Sie 2016, 16:12
Miejscowość: Miejsce zamieszkania nieznane
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 94

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości