[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez bober w 24 Wrz 2015, 11:45

Ostrzegam :P
Poziom trudnośc jest iście hardkorowy. W dobrym kufajmańskim stylu.
Ale gra się zadziwiająco dobrze !!!!
Awatar użytkownika
bober
Stalker

Dołączenie: 25 Paź 2009, 20:08
Ostatnio był: 20 Mar 2016, 16:21
Miejscowość: Turek
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 15

Reklamy Google

Postprzez Ranger801 w 17 Paź 2015, 12:53

Ech te "ruskie" mody ... :/
:

Image
Image
Image
Image
Image

Miałem nadzieję w OP-2 obejdzie się bez takich głupot.
Ranger801
Łowca

Dołączenie: 22 Wrz 2012, 11:57
Ostatnio był: 28 Sie 2016, 16:12
Miejscowość: Miejsce zamieszkania nieznane
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 94

Postprzez smok61 w 17 Paź 2015, 14:01

Och, to faktycznie głupie i do tego straszne, mutanty w Zonie! Też się tego nie spodziewałem, myślałem, że będą motylki i kicające zajączki :)
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 75

Postprzez Ranger801 w 17 Paź 2015, 15:06

Chmara zombie spawnujących się na naszych oczach (no akurat po wzięciu potrzebnego nam itemu, no co za przypadek :) ). Normalne i fajne, genialne niczym równie debilny horror time (nie wiem czy występuje w tej wersji NS ale w vanilowej był).
Ranger801
Łowca

Postprzez Kudkudak w 17 Paź 2015, 15:52

@smok czyli to dla Ciebie normalna sytuacja, że w odludnionym i wymarłym miejscu nagle pojawia się 10 nibygigantów, jednych z najrzadszych mutacji spotykanych w Zonie?
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez Junx w 17 Paź 2015, 17:54

Które występują w takiej ilości tylko w pieczarze :P
A te Zombi to przecież można szybko się pozbyć, 2-3 granaty "wysysacz" i po kłopocie :P
Trzeba umieć sobie poradzić. Ja juz we Freplay'u jestem i robię zadania z drugiej nitki fabularnej.
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 01 Kwi 2026, 22:39
Miejscowość: Na co Ci to :)
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez Kudkudak w 17 Paź 2015, 19:03

Nie no, jeśli napier*alanie w 20 zombie co pół metra to dla Was esencja tej gry, to nie mam pytań :E
Image

Za ten post Kudkudak otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive bober.
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Postprzez smok61 w 17 Paź 2015, 19:33

Odpowiem Ci tak samo jak innym marudom na innym forum -

Jak tylko pojawiła się Solianka, zdaje się w 2009 roku, miała zarówno zwolenników jak i przeciwników. Jedni wychwalali ją pod niebiosa, a drudzy wieszali na niej psy. Z OP-2 jest tak samo. To kwestia gustu, ale nie tylko.
Zazwyczaj narzekają początkujący gracze, którym wydaje się, że po przejściu kilku modów wszystko już wiedzą i potrafią. Za własną nieudolność obarczają winą moda. Taka sytuacja powtarza się przy każdym trudniejszym modzie.
Zapewniam, że doświadczony gracz poradzi sobie z każdym modem.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 75

Postprzez Ranger801 w 17 Paź 2015, 19:51

Poradzić sobie poradziłem, chodzi mi o idiotyzm którym jest znikąd pojawiająca się chmara zombie tuż obok ciebie. Niby jak wytłumaczyć ich pojawienie się? Rozumiem że to gra, ale bez przesady. Co? Ktoś rzucił klątwę na tą brzytwę? :facepalm:
Ranger801
Łowca

Postprzez Kudkudak w 17 Paź 2015, 20:23

Ale o czym Ty gadasz :E Że niby spawnujące się z dupy hordy zombie i mutantów, które według uniwersum powinny występować tylko w określonej liczbie i środowisku i jest to jawny gwałt na logice, to przemyślane działania poprawiające rozgrywkę dla doświadczonych graczy? :E Co to za problem rozwalić te mutanty, ta gra jest jedną z łatwiejszych w jakie można grać. Mi chodzi o logiczne wytłumaczenie zaistniałych sytuacji. Jak już mówiłem, jak dla Ciebie zarzynanie dziesiątek nibypsów i 30 zombie spawnujących się o tak, bo autor jest kolejnym ruskiem który pod pojęciem "utrudnienie rozgrywki" rozumie spawnowanie miliarda przeciwników i wprowadzenie przeciwpancernej amunicji dla makarowa, to nie mam pytań. Najpierw doczytaj o czym mówię, a potem gadaj o "doświadczeniu", grzybie.

Gorianov napisał(a):On przynajmniej nikomu nie ubliża. Niektórzy nie potrafią dyskutować... Smutne.

Wbite mam na kozaki i w sumie dobrze wiem, jaka panuje u was zasada, jak bronicie swoich strzałeczek i robicie o nie raban, więc jak chcecie to możecie mi wypić 200 flaszek. Piszę to tylko, kolejny grzybie, żebyś przeczytał jeszcze raz dokładniej wypowiedź Twojego kolegi z forum, a zobaczysz że jest tam ukryty personalny najazd. Niektóre mody są tak durne i gówniane, a Wy nie możecie tego zaakceptować i Wam dupki żal ściska, jak ktoś coś źle powie, bo zrobiliście drewniane spolszczenie więc należą się same dobre opinie jak w jakimś totalitarnym państwie.
Ostatnio edytowany przez Kudkudak 18 Paź 2015, 08:03, edytowano w sumie 2 razy
Image

Za ten post Kudkudak otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Józio, Ranger801, Trikster, Route, bober,
Negative Gorianov, Plaargath.
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Postprzez vandr w 17 Paź 2015, 21:04

Junx napisał(a):A te Zombi to przecież można szybko się pozbyć, 2-3 granaty "wysysacz" i po kłopocie :P

Jasne, że tak. Z tym, że tu chodzi o samą ideę, która jest niebotycznie kretyńska, absurdalna, pójściem po najprostszej linii oporu i będąca wizytówką mentalności twórców tych modów.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Postprzez Mito w 29 Paź 2015, 23:41

Okej, przyznam, pograłem nieco w OP-2... przebić się przez Pieczarę po golnięciu łyka od Doktorka było niezbyt miło, ale się udało. Teraz kilka pytań.
1. Skąd, do jasnej, wziąć nóż?
2. Sidor przy wysyłaniu mnie na jakąś misję główną uprosił mię o dostarczenie mu Gwiazdy Wieczornej. Gdy już znalazłem takową, zadanie się zaktualizowało - mam zanieść ją dla Sidora. No dobra, okej, już biegnę - ale nie ma u niego żadnej opcji dialogowej pozwalającej na oddanie tego artefaktu, niezależnie od tego, czy mam go w plecaku, czy w pojemniku na arty... Gwiazda nie pokazuje się w okienku handlu z nim, ktoś coś? Może powinienem go sprzedać razem z pojemnikiem?
3. Włączyłem, ustawiłem koaligację na wszystkie rdzenie prócz pierwszego, gra i buczy, tylko jest jeden problem. Badziewnie niska ilość FPS - a patrząc na użycie zasobów... ok. 25% GPU, ok. 60 - 70% CPU w takich "szpilach" na każdym z włączonych rdzeni... Ja nie panimaju, jakieś pomysły?
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości