[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez smok61 w 04 Maj 2010, 16:42

Niesprawne PDA reperuje jeden z dwóch naukowców w Barze ( obok barmana ). Najbardziej dokuczliwe jest to miejsce "wysypu" w Jantarze. W innych lokacjach można takie miejsce ominąć, w Jantarze nie. W Magazynach Wojskowych nie da się wejść do bazy głównym wejściem, więc przeskakuję przez ogrodzenie ( zwiększyłem wysokość skoku ).
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 75

Reklamy Google

Postprzez impulse_101 w 04 Maj 2010, 17:15

Kto pomoze? :(
Wgralem patcha 1.0004
Zsciagnolem i wypakowalem ta wersje 19.04 z 26 strony tematu (btw dzieki, swietna wstawka 30min czekania).
Podmienilem plik xrGame.dll w folderze bin
Dorzucilem ta latke 21.04.
Odpalam .exe i gra wywala sie na pierwszym intrze, nie mam pojecia czemu :(
Mam ANG wersje czy moze to jest przyczyna problemu?

Info sys error:
:

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: XR_3DA.exe
Application Version: 0.0.0.0
Application Timestamp: 46c2babe
Fault Module Name: xrCore.dll
Fault Module Version: 0.0.0.0
Fault Module Timestamp: 46c00608
Exception Code: 4000001f
Exception Offset: 00017d15
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1045
Additional Information 1: f045
Additional Information 2: f045cccd94d7631c20313cd9a07b6b0e
Additional Information 3: 74dc
Additional Information 4: 74dc5d85ad855479484adebb2b735ca1
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez CoowBooy w 04 Maj 2010, 17:25

Delat napisał(a):Tak.
gamedata/config - folder text też jest w gamedata/config. Kopiujesz w nim folder rus i zmieniasz nazwę kopia rus, na pol. Aby były dwa foldery rus i pol :)
Takie buty!

No teraz mi działa, tylko podczas tworzenia nowej gry również wywala. Podobnie mam z Priboi Story, i nawet jak wrzuciłem aby sam mod zwiedzacza, podczas nowej gry/odsejwowywania (nawet tego sejwa, który autor dodał) w pewnym momencie wywala.

Oraz najlepsze na koniec: plik .log jest pusty.
Prawie cały Zew przeszedłem wraz z IL86. Po tym jak przeszedłem grę, wbiłem kod na pieniądze, ulepszyłem maksymalnie GP37 dowiedziałem się jaki jestem głupi...
Awatar użytkownika
CoowBooy
Kot

Dołączenie: 03 Maj 2010, 11:25
Ostatnio był: 06 Lut 2011, 17:11
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 1

Postprzez Delat w 04 Maj 2010, 20:23

@Impulse_101 - Forum nie wspiera Angielskiej wersji ale chyba nic się nie stanie, jak coś powiem...

Instalacja moda powinna przebiegać analogicznie jak w wersji PL. Musisz robić wszystko tak samo jak w PL tylko, że w pliku localization. zmieniasz 'rus' na 'ang' a nie 'pol'. Tak samo z kopią rus zmieniasz nazwę na ang. Jeśli masz kłopoty z instalacją musisz poczytać na forum angielskim.

( Mam nadzieję, że się nie myle w tym ang. chyba, że pisze się eng. Jeśli ang nie zadziała napisz eng :) )
Tak jest z każdą wersją gry, niemiecką, chińską czy jakś tam jeszcze.
Awatar użytkownika
Delat
Stalker

Dołączenie: 28 Mar 2009, 22:43
Ostatnio był: 14 Paź 2014, 10:55
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 0

Postprzez impulse_101 w 04 Maj 2010, 23:34

@Delat probowalem tak zrobic, ale widac w czyms innym tkwi problem ..ale dzieki za dobre chceci :wódka: :D

Btw. wlasnie mi strzelila grafika wiec raczej w zadnego stalker przez jakis czas nie pogram :(
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez smok61 w 05 Maj 2010, 13:10

Witam.
Mam problem - wracam z Jantaru, przy próbie rozmowy z barmanem o pendrive naukowców, wywala mnie na pulpit.
FATAL ERROR

[error]Expression : no_assert
[error]Function : CALifeStoryRegistry::add
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\alife_story_registry.cpp
[error]Line : 30
[error]Description : Specified story object is already in the Story registry!

Na pierwszej stronie znajduje się link do tamatu odnośnie błędów i bugtrapów, znalazłem tam mój problem -
[error]Description : Specified story object is already in the Story registry!
Обычно вылет происходит при переходе между локациями. Загрузите предпоследний сейв (сейв до перехода на ту локацию, где начало вылетать с Specified story object is...) переждите выброс и тогда переходите куда вам нужно.
Translator przetłumaczył to tak-
Обычно wylot odbywa się przy przejściu między lokacjami. Загрузите przedostatni сейв (сейв do przejście na tę lokację, gdzie zaczęło wylatywać z Specified story object is...) przeczekajcie wyrzut i wtedy przechodźcie gdzie wam trzeba.
Zastosowałem się do tego, niestety dalej wywala mnie na pulpit. Proszę o pomoc.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 75

Postprzez the_playa w 05 Maj 2010, 15:52

Ściągnęłem moda Narodnaya Soljanka w partach z linków w pierwszym poscie. Uruchomiłem instalacje, niby sie zainstalowało,ale po próbie uruchomienia wyswietla sie tylko okno ładowania które po chwili znika :| :?: .Próbowałem reinstalu moda i gry nic to nie dało , mam na pewno wersje 1.004, co dziwne po zakonczonej instalacji w gamedata jest tylko folder scripts i pliki do deinstalacji za to w głównym folderze gry pojawiło sie pare nowych o nazwie gamedata.cośtam nigdy sie z czyms takim nie spotkałem a wcześniej instalowałem inne mody i działały (AMK,Priboi),czy to tak powinno byc???
Proszę o pomoc jeśli ktoś zna rozwiązanie albo chciaż jakis pomysł bo mam ochote na tego moda a do premiery Lost Alphy pewnie jeszcze długo!!
the_playa
Kot

Dołączenie: 05 Maj 2010, 15:38
Ostatnio był: 06 Maj 2010, 13:59

Postprzez nati20 w 05 Maj 2010, 17:19

trurl3 napisał(a):Ukazała się wersja NS 19.04.10 - jednym plikiem. Jest to całość Solyanki do instalowania na Cień Czarnobyla w wersji v 1.004 z wszystkimi aktualnymi poprawkami - tylko siadać o grać :D. Waga pobrania - ok. 1.8 GB.

Edycja//
UWAGA!!! Najnowsza Solyanka jednym plikiem

Już prawdopodobnie stabilna wersja Solyanki z dnia 19.04.10 włączająca w siebie nową lokacje - Martwe Miasto (chwilowo nie uaktywnione) i wszystkie dodatki do wersji 17.04.10. Archiwum podzielone na 8 części, spakowana w archiwum 7z (Uwaga! Bez korekty błędów. Możliwe błędy w pobraniu)

Uwaga! Rożni się od wersji 17.04.10. Sejwy od tej wersji mogą w dalszej części gry powodować niekonsekwencje w watkach. Lepiej zacząć grę od początku.

Źódła Solyanki 19.04.10:

Od tej chwili wersja19.04.10 staje sie podstawową i wszelkie patche i poprawki będą sie odnosiły do niej

pobierz tą wersję, napewno będzie działać. mi ta z 1 postu też nie chodziła
:

Get out of here STALKER!

Image
nati20
Tropiciel

Dołączenie: 13 Cze 2009, 14:26
Ostatnio była: 17 Kwi 2025, 22:10
Kozaki: 68

Postprzez the_playa w 05 Maj 2010, 17:53

Dzieki juz ściągam zobaczymy co z tego wyjdzie :*
the_playa
Kot

Postprzez trurl3 w 05 Maj 2010, 18:38

smok61 napisał(a):Witam.
Mam problem - wracam z Jantaru, przy próbie rozmowy z barmanem o pendrive naukowców, wywala mnie na pulpit.

Mam to samo i niestety, na razie nie mam pojęcia skąd to się bierze. Jak coś będę wiedział - dam znać
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez the_playa w 05 Maj 2010, 21:23

Dalej nie chce sie włączyc :O po wklejeniu gamedaty tylko czarny ekran przez kwile i pulpit ku*wa o co chodzi... może cos jeszcze oprócz tego trzeba zrobic a nie wiem. W fsgame tez co trzeba zmieniłem jaawnie pomagijcie dajcie aptećke :+:
the_playa
Kot

Postprzez Delat w 05 Maj 2010, 23:23

@the_playa Czy oprócz zmian w fsgame robiłeś co trzeba z plikiem localization. ? Folderem "rus" ? Według mnie każdy kto opisuje takiego typu problem powinien napisać czy wykonał te czynności. Jeśli to jest dobrze wykonane, to może być np: za słaby sprzęt - ale to chyba skrajne przypadki.
Awatar użytkownika
Delat
Stalker

Dołączenie: 28 Mar 2009, 22:43
Ostatnio był: 14 Paź 2014, 10:55
Frakcja: Wojsko

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości