tedyt napisał(a):Witam

Czy ktoś wie jak znaleźć wejście do pieczary ? Mam znaleźć "kłada" dla łysego z Baru i ni cholery nie mogę zlokalizować wejścia. Pozdrawiam
Ktos wie. Zamieszczam mape Zony z zaznaczonymi Przejściami miedzy lokacjami:
Link do mapy ZonyW ejścia do Pieczary znajdują się zarówno w Agropromie jak i na Wysypisku w tunelach kolejowych, na samym końcu, przy zawale.
Po wzięciu od Łysego zadania na skarb z Pieczary, najpierw trzeba porozmawiać z Górnikiem.
Zamieszczam róznież mapkę Pieczary z zanaczonymi wyjściami oraz położeniem Górnika (Шахтер) i skarbu (Клад).

------------------------------------------------------------------------------------
jaras76 napisał(a):To teraz nic nie rozumiem: podmieniać "crackować" czy nie ,żeby pograć w soljanke? Część pisze że musieli crackować u części odpaliło normalnie bez podmiany pliku.Możecie to wyjaśnić bardziej i jakie są tego powody że jedni muszą krakować a inni nie. Stalkera mam orygialnego wersja polska patch 1.004 z zainstalowanym pribojem, system xp, pamięci 1,5 Gb. O co tu chodzi?
Po co ten stres? W końcu granie to ma byc przyjemnośc

Nie rób niczego, co nie jest niezbędne. A zrób tak:
1. Skopiuj CAŁEGO stalkera pl z Pribojem do nowego foldera nazwanego Soljanka
2. Wytnij Priboja (skoro raz zainstalowałes Stalkera PL to masz wpisy w rejestrze. Możesz sobie stworzyc ile chcesz dodatkowych gier opartych na tej podstawce. I tak nie będziesz grać w kilka na raz. Tyko będziesz musiał zmienic nazwę katalogu 'Saved Games' i stworzyc pusty, albo po prostu wywalic lub zarchiwizować sejwy od Priboja.
3. Na stworzoną w ten sposób podstawkę sadzasz /gamedata Soljanki. Powinienes także podminic plik xrGame.dll w katalogu /bin w podstawce Soljanki. Tego pliku możę nie byc w dystrybucji Soljanki. ALe jest w Dodatkach ode mnie w pierwszym poście tematu.
4. Obowiązkowo instalujesz 'kumulatywny patch 12.05.10 od Sapsan-a (linki w są gdzies w temacie)
%. Grasz ze skrótu do XR_3DA.exe w podstawce Soljanki

Potem możesz mysleć o ewnentualnych dodatkach i zmianac. Ale w tej konfiguracji gra powinna ruszyc bez problemu. Ja tez jako podstawki uzywam Stalkera Cień Czarnobyla PL.
Poza tym masz ciągle dostepnego Priboja, tylko jesli chciałbys zmienic gry, muisisz zamienić nazwy folderów Saved Games - folder Soljanki przemianować na np. Saved Games Solyanka, albo zarchiwizować, a przywrócic sejwy Priboja.