[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez Quinn w 01 Lut 2008, 16:36

SithLord napisał(a):
Ps. W jakim kodowaniu mam zapisać spolszczony plik by w grze nie było baboli takich jak: ¶ ? Proszę o odpowiedź!

Teoretycznie kodowanie typu Unikod, którym definiuje się wszystkie języki np. w Javie (typ char). Nasze tylko polskie kodowanie to ISO-8852 (może być błąd, pisze z pamięci.

Na pewno ASCII odpada, bo od definiuje bodaj 256 znaków tylko.
Awatar użytkownika
Quinn
Ekspert

Dołączenie: 14 Cze 2007, 13:37
Ostatnio był: 14 Wrz 2025, 14:27
Miejscowość: Seattle, budynek z elektryczną owcą na dachu...
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 4

Reklamy Google

Postprzez Demonisch w 03 Lut 2008, 13:21

Bug jest zaraz w 1 lokacji za posterunkiem zolnierzy lezy cialo w nim jest harmonijka i cos o nazwie "bolt" i gdy to nacislem wywalilo mnie do windowsa ; p
Awatar użytkownika
Demonisch
Kot

Dołączenie: 07 Wrz 2007, 18:09
Ostatnio był: 03 Lut 2008, 13:52
Kozaki: 0

Postprzez MCaleb w 03 Lut 2008, 13:31

Bolt czyli śrubka. Ja zbierałem tego tony i nic mi się nie działo. Najprawdopodobniej skrypt się kiś obsunął, gdyż ilość śrubek w ekwipunku powinna zawsze wynosić 1.
Jaką masz wersję gry i jaką wersję moda pobierałeś? Jeżeli w 7z, to zaaplikuj patcha opisanego w readme.
There is nothing in this world worth believing in...
Image
Awatar użytkownika
MCaleb
Weteran

Dołączenie: 09 Cze 2007, 23:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 18:04
Miejscowość: Mars
Kozaki: 8

Postprzez Demonisch w 03 Lut 2008, 13:50

tak zbierac zbieralem i nic sie neidzialo ale jak nacislem prawym przyciskiem to jeb do windowsa heh a 2 pytanie nic nie wyswietla sie ze jest radioaktywny teren czy cos a ja sie ciagle napromieniowywuje ; o

btw zaje*isty patent z tymi anomaliami ze mozna uzyc artefaktu i stworzyc na drodze anomalie ^^
Awatar użytkownika
Demonisch
Kot

Dołączenie: 07 Wrz 2007, 18:09
Ostatnio był: 03 Lut 2008, 13:52

Postprzez MCaleb w 03 Lut 2008, 14:02

Ech? Zacznij używać przecinków, kropek i polskich znaków. Łatwiej będzie Cię zrozumieć.
Co do pytania, to też mi się to przytrafia. Ten bug nawet w zwykłej grze występował, radzę się więc zaopatrzyć w Kulę Ognia (w kryjówce Striełoka) lub inny zbijający promieniowanie artefakt.
Ew. pozostaje pytanie do twórców, czy przypadkiem tego nie zamierzali. ;)
There is nothing in this world worth believing in...
Image
Awatar użytkownika
MCaleb
Weteran

Dołączenie: 09 Cze 2007, 23:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 18:04
Miejscowość: Mars
Kozaki: 8

Postprzez maciekt w 03 Lut 2008, 14:11

.
Ostatnio edytowany przez maciekt, 14 Lip 2019, 21:51, edytowano w sumie 1 raz
maciekt
Tropiciel

Dołączenie: 30 Cze 2007, 15:46
Ostatnio był: 13 Mar 2024, 19:42
Kozaki: 1

Postprzez Vaniol w 03 Lut 2008, 22:33

Ciekawe, ładnie zrobione ale parę rzeczy dość głupich np: roslinnosć w wiosce. itd. Fajnie to teraz wszystko wygląda, wkońcu nie widzimy co jest kilka metrów przed nami bo zasłania nam to roślinność. Niestety stalker zaczął teraz niemiłosiernie ciąć ;/.

Pozatym mod miodzio (jak narazie). Tak mógłby wyglądać prawdziwy S.T.A.L.K.E.R. Muszę do tego zasiąść na spokojnie bo teraz pograłem dosłownie 20 minut. Szkoda że skoro twórcami są polacy to gra jest po angielsku.
Ostatnio edytowany przez Vaniol, 04 Lut 2008, 00:20, edytowano w sumie 1 raz
Image Image
"And if that is not the best fuckin' example, God HimSelf killed his own motherfuckin' son. So let's sing The Death Song Kids" by Marilyn Manson
Awatar użytkownika
Vaniol
Very Important Stalker

Dołączenie: 21 Lut 2007, 21:50
Ostatnio był: 19 Sie 2024, 23:11
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez Infernal w 04 Lut 2008, 00:15

Mod genialny! Na 1.0004 bez zarzutu! Chylę czoła przed twórcami. Zupełnie nowa fabuła i filmy. No po prostu cudo! Nie mogę teraz bardziej się zagłębić, bo za późno, ale nareszcie mi zadziałał. Nie wiem czemu mi wcześniej tamten komunikat wyskakiwał. W każdym razie gorąco polecam. Jedyny problem w tym, że musiałem trochę suwaki przesunąć w lewo :/ Tylko trochę dziwnie wyglądają kwiatki wystające z podłogi ;)
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez Infernal w 05 Lut 2008, 23:48

No więc tak. Totalna zawiecha gry, gdy wracałem do bazy w Kordonie. Tradycyjny błąd w programie, gdy obóz stalkerów w Kordonie zaatakowali bandyci/najemnicy (nie przyglądałem się zbytnio), czyli nagle wszyscy zaniemogli stojąc w miejscu z wyjętymi brońmi i nawet do nich odezwać się nie idzie. Raz tak koleś (wojskowy) mi zagradzał drogę to go ciachnąłem z noża. Nikt się nie kapnął, wojskowi nadal przyjaciele. Potem idę potępić bandytów, wracam i wojskowi neutralni. Błąd moda, czy oni mają późny zapłon, że jeden z nich nie żyje? :) Te wybuchy, czy jak to tam się nazywa są śmieszne. A raczej reakcja stalkerów na nie. Efekty są świetne, ale środek zajawki, a oni sobie siedzą przy ognisku i popijają kozaczka :D Potem połowa NPC leży skulona na ziemi. Miałem też bardzo ciekawe parkowanie. Zostawiam wozik na pagórku (nasyp kolejowy), zgaszam silnik i wysiadam... Następną moją czynnością był lot 20 m w górę (nawet fajny widok ) i awaryjne lądowanie. Co ciekawe drzwi od kierowcy były oderwane z niewyjaśnionych przyczyn. No i respawny. Na zwykłym stalku musiałem trochę dłużej czekać. Na priboyu zdążyłem wysiekać bandytów z tej ich fabryki w Kordonie, nawet nie zdołałem wszystkich trupów przeszukać, a za mną pojawia się znikąd 5 bandytów z kałaszkami co skończyło się przymusowym wczytywaniem save'a. No i te roślinki w obozie stalkerów w Kordonie. Ile razy ja już tam kogoś wozem potrąciłem, bo za krzaczkiem ktoś stał... Ale ogólnie mod jest... miodny :) A jeśli wam przeszkadzają kwiatki to sobie zmniejszcie ich nasilenie w opcjach. Ja tak zrobiłem :P
Infernal
Łowca

[Priboi Story] problemy i pytania odnośnie fabuły

Postprzez Infernal w 06 Lut 2008, 19:48

UWAGA! Temat zawiera spoilery!
Jak wiadomo ten mod całkowicie zmienia stalka. Cała fabuła i... ogólnie wszystko :) Dlatego pomyślałem, żeby założyć ten temat i nie offtopić w modyfikacjach gotowych.
Czyli... jeżeli macie jakieś pytania odnośnie fabuły (coś w stylu co teraz, albo gdzie to znaleźć) to walcie tutaj. Razem spróbujemy to rozgryźć. Sprawy techniczne nie będą w tym temacie rozpatrywane, gdyż od nich jest ten temat.
Ostatnio edytowany przez Infernal 14 Lut 2008, 02:12, edytowano w sumie 2 razy
Infernal
Łowca

Postprzez Crisu w 06 Lut 2008, 20:03

Nie związane z fabułą, ale...

Ma ktoś fotki nowej lokacji zawartej w modzie?
Chciałbym dowiedzieć się czy warto zassać moda choćby dla niej samej.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez Towarzysz Lenin w 06 Lut 2008, 20:49

1. Skąd za darmo wziąć SWD Dragunowa?
2. Co w tym modzie właściwie trzeba zrobić? Jestem teraz w x16, nie wiem po co tam wlazłem (Krugłowa znaleźć?). Pisze o jakichś tam dokumentach, nie wiem gdzie co jest.

Towarzysz Lenin
Wygnany z Zony

Dołączenie: 25 Sie 2007, 18:15
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 23:41
Miejscowość: Pokój 771.

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość