Djcycu - jeśli chcesz, mogę Ci wysłać na PW kolejność indtalacji Solyanki u mnie. Jaras76 też skorzystał, i wyjaśniły się u niego wysypy do Windy

Swoją propozycję uzasadniam tym, że nie miałem jak dotąd żadnych poważnych problemów z tym modem - czasem trafił się jakiś crash, ale to rzadko. I nie widziałem jak dotąd moda, w którym by to się nie zdarzyło

EDIT:
Proszę bardzo :
1. Zacząłem od generalnego czyszczenia dysku oraz defragmentacji wszystkich partycji;
2. Zainstalowałem grę;
3. Zainstalowałem patcha 1.0004 pobranego z tego forum;
4. Skopiowałem folder 'gamedata' do katalogu z grą (Solyankę pobierałem od Shadowmana, bo party mniej ważyły a u mnie z netem krucho );
5. Pobrałem jeszcze 'DODATKI' od Pana trurl3 - je również skopiowałem (ale nie wszystko - tylko FPS-fix, gubienie rzeczy z plecaka, nano-mikro patch 21.04, rzadki respawn oraz przywróciłem HUD z AMK);
6. Na to wszystko skopiowałem jeszcze zawartość 'kumulatywnego patcha od sapsana';
7. Odpaliłem grę i... wszystko u mnie elegancko śmiga xD Aha - nie kopiowałem żadnego 'xrGame.dll', tylko odpalam grę z normalnego, oryginalnego skrótu.
Jeśli po tym nie będzie żadnej różnicy, to już sam nie wiem co się z tą Solyanką u innych dzieje...