[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez Fenishi w 02 Cze 2010, 15:51

Tak, to o te drzwi mi chodzi :P Włożyłeś broń w zawiasy? :O Jak? Wszedłeś w plecak, kliknąłeś PPM na broń, wybrałeś 'wyrzuć' i tyle? Hm... w każdym bądź razie spróbuję. Dzięki za sugestię.
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 02 Cze 2010, 16:08

Ale jak się nie uda to broń na śmietnik :) Chłopaki jest jakaś komenda w konsoli na podróż po lokacjach? Coś jak było w starych alphach? Bo może jak nie kijem to pałą... Bo muszę tam iść koniecznie a się nijak nie da. Robię zadania cały czas aby coś jeszcze odblokować. Nie mam też jeszcze wstępu na ATP a tam może by coś człowiek z tymi kolesiami ugadał i znalazł więcej wejść na inne lokacje.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez smok61 w 02 Cze 2010, 16:32

Nie pamiętam dokładnie jak to było z tym teleportem, ale spróbuję opisać to co pamiętam. Teleport pojawia się w Kordonie, na końcu torów, niedaleko zawalonego tunelu. Teleport aktywuje stalker (nie pamiętam ksywki, ale stoi na miejscu Wilka). Trzeba wykonać dla niego zadanie z przyniesieniem laptopa z X18. I tu było jeszcze coś, ale nie pamiętam. Resztę wywnioskujesz podczas rozmowy z nim. Teleport po pewnym czasie znika. Ten sam stalker może aktywować teleport w różne miejsca, po wykonaniu dla niego odpowiednich misji.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 75

Postprzez djcycu w 02 Cze 2010, 17:07

Ksywa tego stalkera to Fanatyk. Nie skończyłem tego zadania ostatnim razem bo padło mi PDA. Lecę do baru po jakieś naboje i jakąś broń. Myślę że tym razem nic mnie nie powstrzyma i zrobię to :) MAm tylko 3 dni na wykonanie zadania :( A droga daleka bo aż z Jantaru... Idę przy okazji spróbować otworzyć te drzwi w Dolinie Mroku kolego :) Jak się uda to dam znać.

PS: Kto naprawił by mi Pistolet Gaussa? - Nie karabin!

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Lechu Kat w 02 Cze 2010, 17:30

Informację o przejściu do magazynów można też kupić w barze od kolesia Kabla. Mnie to kosztowało jedyne 100000 :mad: A drzwi w dolinie są chyba związane z misją zdobycia exo dla Lisa, Biesa czy kogoś :| Pewności nie mam bo jej nie robiłem.
Lechu Kat
Kot

Dołączenie: 02 Cze 2009, 22:56
Ostatnio był: 02 Lut 2016, 23:18
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 0

Postprzez atikabubu w 02 Cze 2010, 19:53

Mały offtop/nie offtop czyli readme od xrgame.dll (dziwie się że nikt tego nie podał :E)

Kod: Zaznacz wszystko
адаптация xrGame.dll Зеновский к 4 патчу
адаптация wpn_fn2000_sniper(из Зенобиан мода с компьютерным прицелом) "для НС3 к NLC5 на 4 патче"(в продаже у Захара)
В архиве есть пака bin(где лежит xrGame.dll, свой xrGame.dll на всякий пожарный не удаляем, а переименовываем например на xrGame_old.dll и в эту папку bin кладем xrGame.dll тот что в архиве)
wpn_fn2000_sniper для НС3 к NLC5 на 4 патче
W11 x64 25H2 / Ryzen 5950X / Gigabyte RX 9070 XT / 32 GB DDR 4 / AORUS FO27Q2
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox)
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: Dzisiaj, 11:16
Miejscowość: Zajebista
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez djcycu w 02 Cze 2010, 20:16

Heh... Problem wyjaśniony. Nijak nie dotrzecie na Magazyny Wojskowe. Możecie śmiało wywalić soliankę albo czekać na nową wersję... Te pajace zamiast robić nowe rzeczy to dokładają więcej udziwnień. Wycięto przejście do magazynów po gadce z barmanem po X16 ale w rejestrze gry teren juz jest odkryty. Dając pendrive Krugłowa gra ma wysyp i po zakupie informacji od kabla tak samo! Czemu? A no w logu pisze odpowiednim tekstem że dana rzecz jest już w rejestrze gry. I ładnie zaznaczone jest to wykrzyknikiem na końcu... Cud miód i orzeszki... Zamiast to poprawiać to spierniczyli robote jeszcze bardziej. Jak nie spawnem w X16 który powoduje wysyp to dodatkowo ten bajer z przejściem do magazynów. Mają wgl jakichś beta testerów? Wątpię... Ponownie ich mod mnie podk*rwił proszę państwa i doprowadził do furii. Dalsza gra jest niemożliwa...

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez smok61 w 02 Cze 2010, 20:49

Djcycu nie pisz głupot. Byłem w Magazynach Wojskowych i w większości nowych lokacji. W pierwszym podejściu miałem te same problemy co ty. Odinstalowałem grę, wyczyściłem rejestr i zainstalowałem wszystko od nowa. Żadnych większych problemów. Podejrzewam, że Solianka musi być instalowana na " czystego" Stalkera tzn. by wcześniej nie było instalowanych na niej żadnych modów.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 75

Postprzez djcycu w 02 Cze 2010, 20:59

Ani na czystej nie było grane ani na modach. Miesiąc temu robiłem system więc gra i rejestr są czyściutkie... Opisz mi co zrobiłeś może poratuję tą biedę... A jeśli wszystko jest ok to ani mi się śni grać od nowa... Wystarczy że znów zdobyłem kupę kasy, zadań, broni i amunicji...

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Fenishi w 02 Cze 2010, 21:23

Djcycu - jeśli chcesz, mogę Ci wysłać na PW kolejność indtalacji Solyanki u mnie. Jaras76 też skorzystał, i wyjaśniły się u niego wysypy do Windy :wink: Swoją propozycję uzasadniam tym, że nie miałem jak dotąd żadnych poważnych problemów z tym modem - czasem trafił się jakiś crash, ale to rzadko. I nie widziałem jak dotąd moda, w którym by to się nie zdarzyło :P

EDIT:

Proszę bardzo :
1. Zacząłem od generalnego czyszczenia dysku oraz defragmentacji wszystkich partycji;
2. Zainstalowałem grę;
3. Zainstalowałem patcha 1.0004 pobranego z tego forum;
4. Skopiowałem folder 'gamedata' do katalogu z grą (Solyankę pobierałem od Shadowmana, bo party mniej ważyły a u mnie z netem krucho );
5. Pobrałem jeszcze 'DODATKI' od Pana trurl3 - je również skopiowałem (ale nie wszystko - tylko FPS-fix, gubienie rzeczy z plecaka, nano-mikro patch 21.04, rzadki respawn oraz przywróciłem HUD z AMK);
6. Na to wszystko skopiowałem jeszcze zawartość 'kumulatywnego patcha od sapsana';
7. Odpaliłem grę i... wszystko u mnie elegancko śmiga xD Aha - nie kopiowałem żadnego 'xrGame.dll', tylko odpalam grę z normalnego, oryginalnego skrótu.

Jeśli po tym nie będzie żadnej różnicy, to już sam nie wiem co się z tą Solyanką u innych dzieje...

Uwagi moderatora:

Skoro masz patent to nie bój się i pisz go tutaj zamiast na PW to inni skorzystają być może... - caleb59
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez djcycu w 02 Cze 2010, 21:35

No ja mam całość o trurl3 więc i tak jest ok nie? Wsadziłem jedynie ten pliczek którego ty nie dałeś. Zaraz sprawdzę czy to on nie robił zamętu tylko gra się zainstaluje.

--------------------------------------
Uprzejmie informuję że to nic nie dało... Ja tam wiem co się z tą solianką dzieje... Mają jakąś tam konfigurację komputera i robią, pchają na siłę w tego moda co tylko się da i widać u mnie i innych efekty! To samo z tym spawnem w X16 który no sami powiedzcie... Mądra to zagrywka? Szczególnie kiedy na zombiaki idzie wszystko? Cuda dziwy ale nie u wszystkich to będzie przechodzić. Wystarczy że komp jest słabszy i jak przywiesi kilka razy to wywali w cholerę do systemu. U mnie tego nie zrobi ale u innych owszem. Pograł bym z chęcią ale to już drugi raz się na tym modzie zawodzę. Wkurza mnie on już poprostu dobitnie. Znów nawiążę do LA... Tamten mod znów przełożony i może nawet bedzie tak przez kolejny rok. ale nigdy nie zaklnę na tą ekipę za to bo przynajmniej tamci szczędzą naszych nerwów... Skończę tą soliankę po miesiącu a po tym wskoczy jej nowa wersja... I dalej będę ją tłukł od nowa? Znów będę srał za przeproszeniem w gacie że mi bug może wyskoczyć i nawet cofanie save`ów nie pomoże? Wystarczy że mieliłem Agroprom co minutę wywalany do windy bo piernik wie co tworzyło problem... Najlepszy bajer to to że ten błąd w necie każą ignorować... Jak? Kiedy wróg nawala do nas z każdej strony? Ja już nie mam sił... Co tydzień zaczynam moda od nowa. To jakis absurd...

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez jaras76 w 02 Cze 2010, 22:34

Teraz to już się pogubiłem: podmieniać czy nie plik xrGame.dll? Najlepiej aby Ci co grają w soljankę podali sposób instalacji bo są różne metody instalacji.
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości