[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez djcycu w 02 Cze 2010, 23:21

Nikt ci nie poda bo nikt sam nie wie. Zrób tak jak opisuje to trurl3 w pierwszym poście... Tyle że każdego coś złego w tym modzie spotyka. Najprawdopodobnie dlatego że Arhara uważa że idealnie zna grę i każda jego ingerencja jest bezbłędna... Otóż nie... Pomylił się... Jeśli nie polecimy jakimś typowym kluczem to gra zostanie zakończona powtarzającym się bugiem. Możliwe że wina leży z mojej strony bo wziąłęm na zapas wybicie pijawek z magazynów wojskowych i przyniesienie Bulldoga 6... Tyle że wina jest twórcy bo to on zrobił myk z otwarciem lokacji... Za jakim *****?! No właśnie nie wiem... Gra oferowała sama otwarcie po queście z X16 a oni to zmienili bez ingerencji w resztę plików bodajże. Po wzięciu zadań gra wpisała sobie do save że już jest otwarta lokacja... Stąd wita mnie napis:

Specified story object is already in the Story registry!

Jak widać pendrive Krugłowa jest już bezużyteczny tak samo jak 100 000 dla Kabla za informację no bo przecież to już się wydarzyło... Czy ja nie mam racji?
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez jaras76 w 03 Cze 2010, 06:26

Typowy klucz ale jaki jest sposób, różne kombinacje przy instalowaniu i potem można spodziewać się wylotu do windy,nie lubię tak grać i liczyć akcja zaskoczy albo nie.Wielki brat zrobił świetnego moda ale moim zdaniem nie przemyślał kwestii fabuły podstawy i tak się biorą błędy.Człowiek się denerwuje a w przyszłości pewnie kolejna wersja soljanki z nowymi błędami.Jeżeli tak to szkoda ściągać i marnować transfer.
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez smok61 w 03 Cze 2010, 07:26

Witam.
W pierwszym podejściu byłem tak ciekawy tych wszystkich nowości, że wchodziłem gdzie tylko się dało i robiłem masę pobocznych zadań. Gdy doszedłem do Baru, dla Powinności miałem status - przyjaciela (byli na zielono). Zakończyło się tak samo jak u djcyca. Rozmowa z Barmanem o pendrive Krugłowa i z Kablem o przejściu do Magazynów, kończyła się pulpitem. Koniec gry.
W drugim podejściu robiłem to co było niezbędne do dalszej gry. I udało się. Po powrocie z Jantaru, przejście do Magazynów Wojskowych stało otworem.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 75

Postprzez jaras76 w 03 Cze 2010, 07:36

To chcesz powiedzieć że należy wykonywać tylko główne zadania niezbędne do pchnięcia fabuły do przodu,przecież to jest chore i nie ma tu żadnej logiki,gra ma się sztywno trzymać scenariusza a gdzie wolna gra? Ciekawe czy inni też mieli problemy bo może wspólnie da rade opracować jakiś schemat kolejności gry.
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez remek w 03 Cze 2010, 08:36

Czym dalej tym gorzej x18 i x16 zaliczone,na składach pulpit pulpit,wracam do baru dobrze idę na wysypisko ok, Agroprom dobrze ,Kordon pulpit,pulpit nie mogę dojść do wioski lub gdzie kolwiek.Mod 13 12 przeszedłem łącznie z elektrownią,podczas całej gry może 4 razy pulpit,tylko nie wiem czy był Limańsk bo na to przejście miał namiary brat Zachara ale jego zabili bandyci w barze(bug).
remek
Kot

Dołączenie: 11 Sty 2010, 11:12
Ostatnio był: 07 Wrz 2011, 14:52
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Postprzez djcycu w 03 Cze 2010, 12:39

Widzę że nie tylko ja mam te problemy a dzięki temu nie zostałem zbesztany... Mod jest świetny nie powiem ale wiele rzeczy jest poprostu totalnie głupich. Cóż... Ostatnim razem kiedy grałem to też miałem odblokowane magazyny... Ale grałem jedynie samą fabułę... Cóż... Do trzech razy sztuka. Jeśli tym razem się nie uda to do solianki wrócę dopiero wtedy kiedy oficjalnie będzie ukończona w 100% i o ile Arhara nie przesadzi z niektórymi głupotami (nieszczęsny dołożony spawn w X16 - rażące jak w OL X18 :( )...

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Fenishi w 03 Cze 2010, 12:46

Djcycu - ja dziś się wybieram do Dziczy i nad Jantar - zobaczę, co jest grane z tym pendrivem i w laboratorium z tym spawnem. Jeszcze dziś zdam relację :wink:
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez djcycu w 03 Cze 2010, 12:56

Ok :) Ja sobie save skopiuję to w razie jak będziesz miał to samo to będziemy kminić obaj. Na razie zacząłem nową grę i buszuję po Kordonie w celu uzbrojenia się...

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Fenishi w 03 Cze 2010, 13:21

Szlag! Jak na razie wszystko w Dziczy poszło dobrze - najemnicy wyrżnięci, Krugłow ocalony. Stoimy teraz przy tym tunelu ze Spalaczami, po którego pokonaniu dochodzi się nad Jantar. I... na środku tego tunelu stoi anomalia (Trampolina) w którą ten jajogłowy idiota za każdym razem wchodzi i ginie! :mad: Spróbuję spać do momentu, w którym nadejdzie blowout i anomalie zmienią swoje położenie... chyba, że ten debil się nie schowa i będzie podziwiał czerwień nieba - wtedy mam game over... :facepalm:
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Postprzez djcycu w 03 Cze 2010, 14:24

Miałem to samo. To właśnie jedna z nieprzemyślanych głupot... Scieżka ucieczki Krugłowa od spalacza nad jantar jest jak skrypt który się nie zmienia. Mi pomogło wczytanie save... Nie wiem czy to przypadek czy coś. Potem miałem taki bajer że przy przejściu na Bar od Wysypiska spawnowało mnie w anomalii... - śmiech na sali puste krzesła... Na szczęście na to jest rada.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Fenishi w 03 Cze 2010, 14:43

Mi nawet quickload nic nie dawał. Ale zrobiłem jak mówiłem - przespałem się, przeżyliśmy blowout i anomalia zniknęła :P Teraz włażę do x16 - tyle, że tuż przy wejściu wywala mnie teleport na bagna obok bunkra... jaki jest na to sposób? Leniwy jestem xD

EDIT:

Już mam - trzeba było znaleźć okrężną drogę (poskakać po rurach) :P Wchodzę do środka!
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Postprzez djcycu w 03 Cze 2010, 15:28

Można też wejść po kratce przez okno :)

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości