CrisuSPW napisał(a):Widzę, że trurl korzysta z dłuższego weekendu - jeśli mogę tak to nazwać.
I bardzo dobrze, każdy ma swoje życie.
I tu się kolego mylisz. Trurl od środy siedzi przed ekranem i ślęczy nad robaczkami w plikach Soljanki. Niestety, mam mocno ograniczony dostęp do netu, bo zostałem wystawiony do wiatru przez Netię (Zachciało mi sie zmienic dostawcę, ehhh). Teraz dopadam przez modem w komórce

Co do tłumaczenia - sytuacja wygląda następująco:
Tłumaczenie plików tekstowych .xml - 100%. Pozostała korekta a potem jeszcze weryfikacja, bo w międzyczasie zaszły pewne zmiany.
Jednakże nie ma lekko - okazało się że wszystkie komunikaty systemowe - tzn, sms-y pokazujące się na ekranie w lewym dolnym rogu znajdują się gdzie indziej - są pochowane w skryptach. Musiałem te wszystkie teksty wytropić i teraz je tłumaczę. Żeby było ciekawiej - niektóre dodatki w rodzaju 'Kumulatywny patch 12.05.10 od Sapsan' zmieniają teksty w skryptach. Czyi po przetłumaczeniu tekstów z czystej Soljanki trzeba będzie porównać je ze skryptami a patchu i nanieść poprawki, żeby po wgraniu patcha nie pojawiły się nieprzetłumaczone teksty.
Te skrypty po tłumaczeniu muszą także przejść korektę. Czyli optymistyczny stan tłumaczenia 99% jest trochę na wyrost. Ale jest już blisko