Problem z mapą Magazyny wojskowe przy próbie zapisu.

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z mapą Magazyny wojskowe przy próbie zapisu.

Postprzez Silesian w 17 Sie 2007, 23:14

Z mapy Bar wchodzę na mapę Magazyny wojskowe, po scenie z zastrzeleniem trzech stalkerów Wolności nie ruszając się zbytnio z miejsca jeszcze mogę wykonać QS.
Jężeli gdziekolwiek dalej zechcę wykonać QS lub gra automatycznie wykonuje autosave, lub wcisnę Esc by wykonać zapis to wylatuję do pulpitu. Jeżeli próbuję bez zapisów przejść mapę to przy wchodzeniu do Czerwonego lasu analogicznie pulpit.
Podejmowałem kilka prób z cofaniem się do ostatniego normalnego sejwa w Barze i wchodzeniem ponownie na mapę zawsze to samo a nawet zacząłem zaliczać pulpit przy próbie rozmowy z NPC.

Gra w wersji PL z p. 1.3, z Vistą na dobrym kompie gdzie wcześniej w zasadzie wszystko chodziło świetnie na max ustawieniach.
Z sejwami miałem czasem już analogiczny problem, ale po kilku godzinach gry, szczególnie po powrotach na mapę Kordon. Po ponownym starcie gry wszystko znowu kilka godzin było ok.

System to Athlon 4000+, GF 8800GT 640MB, 4GB RAM
Czy bez wchodzenia w głębsze szczegóły sprzętowe ktoś ma jakąś poradę na zaradzenie problemu ?

Edit.
Jeżeli powinno być w dziale ”Pytania i …” to proszę moderatora o przeniesienie tematu.
Silesian
Kot

Dołączenie: 17 Sie 2007, 19:06
Ostatnio był: 26 Sie 2007, 22:36
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Soviet w 18 Sie 2007, 11:56

Złe podforum. Ban na 5 lat.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Postprzez Sipso_III w 18 Sie 2007, 13:59

Spróbuj reinstala
ABC Inferno - polecam dla tych którzy przeszli podstawkę.
Awatar użytkownika
Sipso_III
Stalker

Dołączenie: 10 Cze 2007, 10:22
Ostatnio był: 09 Lip 2008, 19:42
Miejscowość: KASZANKA!!!
Kozaki: 2

Postprzez Silesian w 18 Sie 2007, 15:16

Reinstalacja czego … człowieku jak dobrze zainstalowałeś aplikacje a nie znasz przyczyny problemu to jej szukaj aż znajdziesz a nie strzelasz z reinstalacją, może od razu nowy komputer co? ….. Bawisz się w spam ?
Nie masz czasu by poświęcić komuś uwagi to nie wpuszczaj go w kanał, nikt Cię nie zmusza do pisania gdy nie masz nic do powiedzenia.

Rozwiązanie problemu jest tutaj: Tnij linki albo zdychaj.

Problem okazał się również poruszany na tym forum tu:
(Edit-
mod napisał(a):Tnij linki albo zdychaj.
Jak już tniesz to tnij wszystkie.)

Rozwiązanie jest banalnie proste - generatorem problemu jest niepełna kompatybilność z kartami GF 8800. Wystarczy bez żadnego tam wprowadzania zmian wyłączyć opcje grafiki z cieniami w menu gry na podstawową i znikają wszystkie opisane powyżej problemy( są tam 3 opcje do wyboru).
Silesian
Kot

Dołączenie: 17 Sie 2007, 19:06
Ostatnio był: 26 Sie 2007, 22:36
Kozaki: 0

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości