Witam wszystkich forumowiczów - jesteście moją ostatnią deska ratunku. Doradcy z Cenegi podali mi już chyba wszystkie możliwe sposoby, ale żaden nie rozwiązał kłopotu

Wszystko co teraz Wam tu napiszę, pisałam do ich pomocy technicznej (łącznie z ich odpowiedziami)
ZP instalowałam już wiele razy, nigdy nie było problemu. Po postawieniu systemu (win 7 sp2, wczesniej tez win 7 ale nie ten sam) zainstalowałam grę, ściągnęłam poprawkę, ale przy odpalaniu antywirus wykrywał go jako zagrożenie. Dobra, zmieniłam antyvira i ten problem był uskuteczniony. Aplikacja włączała się, ale pojawiał sie tylko czarny ekran i zero reakcji. Wychodzę przez menedżera, na pulpicie komunikat "Program X-Ray 1.6 Engine przestał działać". Zastosowałam sie do instrukcji cenegi dot. tego komunikatu (reinstal) ale problem się nie rozwiązał (zaczynało się intro i zdychał). Cenega poprosiła o dxdiag, wysłałam, polecili aktualizacje sterowników karty graficznej, aktualizowałam (oczywiscie przy kazdym kroku reinstal zewu). Cenega zaleciła by odpalić w trybie czystego bootowania, jednak i to nie rozwiązało problemu... ostatecznie pomoc techniczna odpisała mi: "Niestety nie spotkaliśmy się z tym problemem wcześniej i nie znamy innych jego rozwiązań. Prawdopodobnie jest on ograniczony do konkretnej konfiguracji sprzętowo-programowej Pani komputera. W tym przypadku nie jesteśmy w stanie Pani pomóc drogą elektroniczną lub telefoniczną. Ostatecznym rozwiązaniem jest reinstalacja systemu operacyjnego i instalacja najnowszych sterowników do urządzeń (karta graficzna, karta dźwiękowa, sterowniki do płyty głównej) na zupełnie świeżą instalację Windows. Rozumiemy jednak, że tego typu operacja może być uciążliwa lub też nawet niemożliwa. Nie zalecamy jej także mało zaawansowanym użytkownikom komputera i nie bierzemy odpowiedzialności za ewentualne szkody mogące powstać w wyniku jej niewłaściwego przeprowadzenia."
po pewnym czasie znów do nich napisałam, wysłałam dxdiag i raport z dezinstalacji gry, przy której pojawił się komunikat, że zew nie może być dezaktywowany. Odpisali, abym użyła ccleanera, reinstal i te sterowniki graf. po zastosowaniu się do wskazówek nadal to samo. może ktoś z Was spotkał się już z takim problemem? POMOCY!!!