[Problem-Pytanie] Jak zapisać plik fsgame.ltx

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

[Problem-Pytanie] Jak zapisać plik fsgame.ltx

Postprzez Yaxuna w 26 Gru 2009, 11:53

Może mi ktoś wyjaśnić, jak zapisać plik fsgame.ltx, po zmianie linijki game data false/true..na true/true, chodzi o instalację moda. Czy to o ten plik chodzi?, mogę go zmodyfikować , ale już nie zapisać. Z góry dziękuję.

Edit. Mam użyć do tego jakiegoś specjalnego programiku..nie zwykłego notesu?, próbowałem jakimś PitPadPro, ale efekt jest ten sam ..brak możliwości zapisu.
Wszędzie piszą przy instalacji moda, zmień linijkę game data...ble..ble...spoko, zmienić się da, ale nie zapisać, tylko ja mam problem z zapisaniem tego pliku po modyfikacji? Zapewne jest to proste jak..budowa cepa, ale ja niestety nie wiem, a w googlach oczywiście jest masa rzeczy na ten temat, ale nie o tym czy można zapisać zwykłym notatnikiem czy jakimś specjalnym programem.
Ostatnio edytowany przez caleb59, 26 Gru 2009, 13:12, edytowano w sumie 1 raz
Yaxuna
Kot

Dołączenie: 21 Gru 2009, 18:13
Ostatnio był: 05 Lut 2010, 01:16
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: [Problem-Pytanie] Jak zapisać plik fsgame.ltx

Postprzez adin w 26 Gru 2009, 13:06

Na pewno gdzieś tu na forum jest to wyjaśnione, chociażby z tego względu że to absolutna PODSTAWA jeżeli chcesz zabierać się za zabawę z modami w STALKER.

Otwierasz zwykłym notatnikiem, podmieniasz co masz podmienić dajesz Ctrl + S i wsio.
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Dołączenie: 14 Sty 2007, 01:58
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 16:44
Kozaki: 32

Postprzez atikabubu w 26 Gru 2009, 13:06

Kliknij na nim prawym przyciskiem, wybierz Właściwości. Odznacz pole "tylko do odczytu" i zatwierdź. Powinno pomóc ;)
W11 x64 25H2 / Ryzen 5950X / Gigabyte RX 9070 XT / 32 GB DDR 4 / AORUS FO27Q2
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox)
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: Wczoraj, 13:03
Miejscowość: Zajebista
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez Yaxuna w 26 Gru 2009, 16:19

atikabubu napisał(a):Kliknij na nim prawym przyciskiem, wybierz Właściwości. Odznacz pole "tylko do odczytu" i zatwierdź. Powinno pomóc ;)

niestety dalej to samo..nie chce zapisać pliku i pozostaje w niezmienionej formie.
-------------------------
adin napisał(a):Na pewno gdzieś tu na forum jest to wyjaśnione, chociażby z tego względu że to absolutna PODSTAWA jeżeli chcesz zabierać się za zabawę z modami w STALKER.

Otwierasz zwykłym notatnikiem, podmieniasz co masz podmienić dajesz Ctrl + S i wsio.

Ctrl + s to nic innego jak właśnie zapisz plik.. jak już pisałem nie da się tego zrobić, w każdym razie u mnie.
Ostatnio edytowany przez caleb59, 26 Gru 2009, 16:25, edytowano w sumie 1 raz
Yaxuna
Kot

Postprzez silence333 w 26 Gru 2009, 23:17

Wytnij go z katalogu z grą, wklej na pulpit. Potem zedytuj jak chcesz.zapisz i wklej z powrotem w jego pierwotne miejsce.

Za ten post silence333 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive psionik.
silence333
Kot

Dołączenie: 04 Gru 2009, 21:48
Ostatnio był: 25 Sie 2015, 21:40
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 1

Postprzez Yaxuna w 27 Gru 2009, 10:49

silence333 napisał(a):Wytnij go z katalogu z grą, wklej na pulpit. Potem zedytuj jak chcesz.zapisz i wklej z powrotem w jego pierwotne miejsce.

Dzięki wielkie, podziałało...:). Wiedziałem, że to będzie proste - ja zawsze kombinuję do tego, całą teorię spiskową:)
Można temat zamknąć. Pozdrowionka.
Yaxuna
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości