Odbierz detektory stalkerom

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Re: Odbierz detektory stalkerom

Postprzez kris1275 w 13 Gru 2009, 22:36

Dla Poolera-a próbowałeś wrócić do bazy i go oddać? . Ja tego questa zrobiłem ale szczerze powiem że tego nie pamiętam.Generalnie stalkerzy muszą być przy anomaliach.Spróbuj zrobić tak jak napisałem.
Awatar użytkownika
kris1275
Tropiciel

Dołączenie: 05 Gru 2009, 14:10
Ostatnio był: 18 Sie 2015, 21:57
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 13

Reklamy Google

Postprzez Lubomyr w 14 Gru 2009, 03:55

Tak sobie czytam i mam coraz większe wrażenie, że ta gra jest bardzo nieliniowa i probabilistyczna, czyli w pewnych ramach jest powtarzalna z dużą dozą jednak przypadkowości tam gdzie ona może się pojawić. No i jak dla mnie to dobrze. Wreszcie będzie można do dupy włożyć wszystkie proste rozwiązania i zacząć ruszać głową. A co do detektorów Weles to od zlecenia przez Sowę ich znalezienia i dostarczenia mechanikowi naukowców w Janowie jakoś na nie nie trafiałem w Zatonie. Dopiero całkiem przypadkiem wpadł mi jeden w ręce. Nie pamiętam czy przy czyichś zwłokach, czy w nagrodę za jakąś robotę. Zatrzymałem go sobie a Niedźwiedzia sprzedałem. No a potem następny a kolejne dwa to kupiłem już od Hermana. Tylko po jaką cholerę naukowcy chcą 3 detektory a można od nich odkupić takie same? Szkoda, że detektor nie ma opcji modernizacji u mechaników. Próbowałem też przekonać Kardana, żeby zmodyfikował konserwy ale nie chciał a jak mu dałem do modernizacji Kozaka to tylko złapał i wychlał bez zakąski. No niech chłopina ma coś z tego życia jak go taka żałość wzięła. Dobrze chociaż, że tak jak z Zulusem nie trzeba z nim pić bo by całkiem mi wątroba wysiadła po tych wszystkich modernizacjach u niego :wink:
Każda broń dobra, z którą przeżyjesz kolejny dzień.
Lubomyr
Kot

Dołączenie: 10 Gru 2009, 00:27
Ostatnio był: 18 Sty 2017, 17:40
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 0

Postprzez Normandia w 14 Gru 2009, 14:41

Motyw polega na tym że detektory Weles można zmodyfikować, jak dostarczy się trzy naukowcom to przerobią ja na detektory Swarog. Jeden dostajemy my a dwa stalkerzy i te dwa właśnie trzeba odebrać
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Normandia
Stalker

Dołączenie: 25 Maj 2009, 21:16
Ostatnio był: 09 Cze 2013, 20:10
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez SaS TrooP w 14 Gru 2009, 18:00

caleb59 napisał(a):Questa bardzo latwo wykonac - wystarczy przejsc sie do Hermana w bunkrze naukowcow i kupic od niego jednego Svaroga za bodajze 7500 RU po czym przespac sie dobe na stacji Janow i czynnosc powtorzyc i tak dalej az do uzyskania 3 detektorow dzieki Hermanowi...
Potem wystarczy zaniesc je Sultanowi i zadanie zaliczone...

Tak uczyniłem - nic.
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Postprzez Polski zolnierz w 16 Gru 2009, 00:20

Ja to miałem farta, bo jednego upolowałem u bandyty w egzo, a dwa następne kupiłem...u Sowy :P .
PS: Nie mam pojęcia jak można ci pomóc. Spróbuj wczytać wcześniejszego save czy coś w tym stylu i zdobyć w ten sam sposób
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Dołączenie: 01 Sie 2007, 13:59
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 09:37
Miejscowość: Łódź
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez mateo w 16 Gru 2009, 13:11

caleb59 napisał(a):Questa bardzo latwo wykonac - wystarczy przejsc sie do Hermana w bunkrze naukowcow i kupic od niego jednego Svaroga za bodajze 7500 RU po czym przespac sie dobe na stacji Janow i czynnosc powtorzyc i tak dalej az do uzyskania 3 detektorow dzieki Hermanowi...

a mi Herman nie chce nic sprzedać oprócz leków. Chodziłem już chyba po całej mapie i stalkerzy też nie mają tych detektorów.
i o co Kaman :?:
Awatar użytkownika
mateo
Kot

Dołączenie: 16 Gru 2009, 12:32
Ostatnio był: 23 Kwi 2010, 20:06
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy

Postprzez Carlos w 16 Gru 2009, 14:54

Mam taki sam problem, jeden detektor odebrałem stalkerom którzy byli zaznaczeni markerem (zabiłem ich bo nie chciałem stracić dobrej pukawki :D ), kolejnego szukałem po Zatonie rozmawiając ze Stalkerami i Bandytami, ale po detektorach "ani słychu, ani widu" Postanowiłem więc pójść na łatwiznę udając się do Hermana (jak polecił caleb59), ale okazało się że ma tylko do sprzedania detektory Weles. Ma ktoś jakiś inny sposób na poradzenie sobie z tym questem?
Awatar użytkownika
Carlos
Kot

Dołączenie: 03 Wrz 2008, 16:00
Ostatnio był: 07 Sty 2010, 19:16

Postprzez caleb59 w 16 Gru 2009, 15:02

Zapewne dlatego Herman nie ma jeszcze Svarogow na sprzedaz bo byc moze nie porobiliscie wszystkich misji dla naukowcow i nie macie osiagniec zwiazanych z pomoca dla naukowcow...Nic innego na te chwile nie przychodzi mi do glowy - sam ukonczylem ten quest bajecznie prosto - pamietam ze nie musialem tez czekac po zebraniu 3 Walesow az Nowikow je przerobi na Svarogi i odda Sowie tylko od razu po dostarczeniu 3 Walesow moglem kupic u Hermana Svaroga i po uplynieciu doby kolejne i tak w nieskonczonosc - byc moze zwiazane to bylo z tym ze porobilem wszystkie misje jakie sa dostepne w bunkrze naukowcow (lacznie z Garrim i Sokolowem) i dostalem zdaje sie 2 osiagniecia - za bycie asystentem i pionierem zapewne jesli chodzi o odkrycie Oazy i dostarczanie niezbednych artefaktow naukowcom w bunkrze, pomiary i tak dalej...
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Wczoraj, 16:28
Kozaki: 679

Postprzez Carlos w 16 Gru 2009, 15:24

Jest to bardzo możliwe. W takim razie poszukam jakiś zadań do wykonania po których ukończeniu Herman będzie miał dostępne Svarogi.
Jeśli rzeczywiście tak jest, to napisze po jakich questach.
Awatar użytkownika
Carlos
Kot

Postprzez mateo w 16 Gru 2009, 15:50

ja wykonałem już wszystkie polecenia z laboratorium. ale będę szukał dalej.
może ma ktoś moda dzięki któremu można wrzucić te detektory? :D :soviet:
Awatar użytkownika
mateo
Kot

Dołączenie: 16 Gru 2009, 12:32
Ostatnio był: 23 Kwi 2010, 20:06
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy

Postprzez kris1275 w 16 Gru 2009, 22:38

Odbierz Swarogi stalkerom.
Od momentu:
1.Oddaliśmy Kompas Sułtanowi.
2.Wzieliśmy od Sułtana zlecenie odebrania Swarogów stalkerom (jest ich dwóch).
3.Idziemy do Brodacza i w opcjach dialogowych wybieramy-JAKICH ARTEFAKTÓW POTRZEBUJESZ ? . NOWYCH OPCJI DIALOGOWYCH W ROZMOWIE NIE MA !
4.Wybieramy obojętnie jaki artefakt np. Grawi. Załącza nam - NOWE ZADANIE:ZAMÓWIENIE NA ARTEFAKT-ZNAJDŻ GRAWI. Koniec rozmowy.
5.Otwieramy PDA i szukamy na mapce znacznik który określa położenie stalkera ze Swarogiem.Jeżeli stalker będzie w drodze do anomali to znacznik będzie się poruszał po mapce. Klikamy znacznik i mamy strzałke na kompasie.Idziemy do niego.
6.Opcje w dialogach ze stalkerami dotyczące Swaroga są dostepne tylko wtedy kiedy stalker jest przy anomali.Jeżeli spotkamy go w drodze to tych opcji nie ma (u mnie tak było przy drugim stalkerze i musiałem się za nim wlec aż do anomali do której szedł,a fakt nie spieszyło mu się).

UWAGA.
1.Pierwszy stalker rząda za Swaroga twojej zmodyfikowanej broni (lepiej wcześniej zapisać save-a).Jeżeli ma już arta którego masz znależć dla Brodacza to chce drugiej broni .Ja mu je oddałem ale żal było rozstawać sie z broniami,odpaliłem gre od save-a i jego i jego kompanów stuknąłem (zabrałem z ciała Swaroga i arta)-nie wpływa na gre.Powinien na mapce i kompasie pojawić się namiar na drugiego stalkera ze Swarogiem.Idziemy do niego.
2.Drugiego stalkera można zastraszyć i odda Swaroga bez gadania-dpowiednia opcja dialogowa w rozmowie.No i mamy 3 detektory Swaróg za FRIKO.
Proste jak drut i jaśniej nie da się tego wytłumaczyć.
Załączniki
KROK 1.jpg
KROK 2.jpg
KROK 2.jpg (20.08 KiB) Obejrzany 4762 razy
KROK 3.jpg
Ostatnio edytowany przez kris1275, 17 Gru 2009, 16:12, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
kris1275
Tropiciel

Dołączenie: 05 Gru 2009, 14:10
Ostatnio był: 18 Sie 2015, 21:57
Kozaki: 13

Postprzez Carlos w 17 Gru 2009, 00:42

kris1275 napisał(a):Powinien na mapce i kompasie pojawić się namiar na drugiego stalkera ze Swarogiem.Idziemy do niego.

Cały problem polega na tym, że nie pojawia się namiar na tego drugiego stalkera.
Awatar użytkownika
Carlos
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości