Ulepszanie broni

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Re: Ulepszanie broni

Postprzez kris1275 w 12 Sty 2010, 21:41

Co masz na myśli pisząc że jest problem z Wintarem ? Broń ci nie leży,czy może nie możesz jej znależć?
Awatar użytkownika
kris1275
Tropiciel

Dołączenie: 05 Gru 2009, 14:10
Ostatnio był: 18 Sie 2015, 21:57
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 13

Reklamy Google

Postprzez tyrande w 12 Sty 2010, 21:47

kris1275 napisał(a):Co masz na myśli pisząc że jest problem z Wintarem ? Broń ci nie leży,czy może nie możesz jej znależć?

Nie poprostu mi nigdy nie starczy udzwigu na 4 typ amunicji :p

Nosze pistolet, karabin na warszawska amunicje, karabin na ta druga, i strzelbe na mutanty :p

I teraz jeszcze vintar i koleina amunicja :p Ledwo mi sie udaje zmiescic w 60 kg :P
A jeszcze udzwig na zdobycz :P

:chomik::chomik::chomik::chomik::chomik:

tyrande
Wygnany z Zony

Dołączenie: 30 Gru 2009, 20:07
Ostatnio była: 30 Kwi 2010, 22:57
Miejscowość: Stolica!
Frakcja: Powinność
Kozaki: 0

Postprzez kris1275 w 12 Sty 2010, 22:02

Pistolet sprzedaj.Przy takiej ilości broni długiej pistolet jest zbyteczny.Z resztą w COP-ie w dwóch slotach na broń przy kombinezonie można nosić dwie bronie długie np.strzelbe,karabin szturmowy a w plecaku snajperke.I bronie sobie zamieniać w zależności od sytuacji.Do tego są też skrzynie osobiste w bazach do których chowaj to czego nie chcesz np. używać (inne rodzaje broni,pancerze,amunicje itd.) Nie trzeba nosić wszystkiego przy sobie.
Awatar użytkownika
kris1275
Tropiciel

Dołączenie: 05 Gru 2009, 14:10
Ostatnio był: 18 Sie 2015, 21:57
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 13

Postprzez accerone w 13 Sty 2010, 01:40

Mi osobiście najlepiej leżą te pukawki:
Snajpienie (używam tylko ammo przeciwpancernego - tak się chyba nazywa - z czarnym paskiem na pudle)
- Przypływ - ulepszony Wintar - kupiony od żwawego
- Lawina - gdzieś znaleziona nie pamiętam - słabsza od powyższego ale ma pojemniejszy magazynek - da się podczepić optykę
Oba powyższe na ammo 9x39

Szturm (używam tylko ammo przeciwpancernego - tak się chyba nazywa - z czarnym paskiem na pudle) + granaty na grubszego zwierza lub poprzytulanych do siebie bandziorów
- Burza - ulepszona groza na ammo ukł. Warszawskiego, wbudowany granatnik, tłumik i optyka do założenia
- SGI Strieloka - do znalezienia - ammo NATO - do podczepienia granatnik, tłumik, optyka

Na mutanty
- ulepszony SPAS (nie pamiętam nazwy chyba na 90% od Żwawego) podrasowany na max szybkostrzelność, 12 loftek w magazynku - bardziej do mnie przemawia niż Eliminator - tylko śrut - kulki na mutki są cienkie
- Przecinak - mp5 na amunicje .45 - kupiony od żwawego, - da się podczepić tłumik, broń poprostu świetna na mutki (oprócz pijawy)

Reszta broni jakoś do mnie nie przemawia, Gauss to przegięcie - w sumie przydaje się tylko na ostatnią misję fabularną jak dla mnie.
Ale moim zdaniem powinnaś sobie zgromadzić każdą broń jaka jest w grze, ulepszyć na max i porównać, zawsze później możesz dozbroić w takie ulepszone giwery frakcję którą lubisz.
U mnie wszyscy stalkerzy latają z wypasionymi na max zestawami Obokan (optyka, granatnik)/SPAS lub TRS (optyka, tłumik, granatnik)/Eliminator + 10 x apteczka, 10 x bandaż, 5 x leki pp (te słabsze) i 5 x F1 lub granat do podlufowego. Kolesie teraz w ogóle nie giną, co wpadam do skadowska to widzę w nocy te same ryje :D Tylko trzeba pamiętac co by im od czasu do czasu giwery naprawiać bo sami jakoś nie chcą i jak się zepsuje nieco to zmieniają na coś słabszego. A i bandytów jakoś tak mało się zrobiło w Skadowsku nocami :D

Problem z udźwigiem rozwiążesz kupując egzo i/lub znajdując złota rybkę.

Ja nosiłem zwykle taki zestaw ammo:
60 x loftka - śrut
100 x 9x39 (przeciwpancerne) jak się nauczysz mierzyć z Przypływu uwzględniając opad pocisków - 1 kulka = 1 trup nawet monolit w egzo
250 x 5.45 lub 5.56 (pp) w zależności od giwery którą niosę
4 x granat do podlufowego
i to styka - jak brakuje zawsze można się wrócić do schowka/handlarza, ale ammo też się znajduje więc jest spoko.

Jako że gram teraz drugi raz to mam udźwig 1200 kg :D - zbieram wszystko i jestem chodzącą zbrojownią.
Grafika w grze jest równie ważna jak wszystkie inne jej składowe, niczego nie należy traktować po macoszemu. Tak uważam, w której grupie procentowej graczy jestem ? :D
accerone
Stalker

Dołączenie: 09 Sty 2010, 07:23
Ostatnio był: 07 Sty 2011, 15:39
Frakcja: Wolność
Kozaki: 10

Postprzez djcycu w 13 Sty 2010, 02:30

TRs 301 - w pełni ulepszony to kosiara do headów, jeśli chcesz można przerobić go na naboje 5x39
SGI5k Striełoka - można podczepić wszystkie akcesoria
FT200M - nowoczesna maszyna do zabijania z granatnikiem i celownikiem
Burza (Grom S14) - Żwawy chętnie Ci ją sprzeda, jest przystosowana na naboje 5x39, możliwość zamontowania celownika.

Jeśli masz ochotę na hardcore to można nabyć SVU który po ulepszeniach dodany ma tłumik. Niestety to Cię mało zainteresuje bo jest na rzadką amunicję. No chyba że zabawisz się z plikami broni co trudne nie jest :D

Zresztą jak ktoś chętny to pisać, zrobię moda na broń żeby można było sie pobawić przy grze a nie cykać że ołowiu zabraknie...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez majdanek w 13 Sty 2010, 11:26

A moglbys zrobic tak zeby dalo sie zamontowac wszystkie ulepszenia, ale duuuuzo drozsze?? po kilkanascie/dziesiat tysiecy??? :D
Image
Awatar użytkownika
majdanek
Stalker

Dołączenie: 23 Maj 2009, 12:57
Ostatnio był: 22 Wrz 2011, 09:05
Miejscowość: Lublin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez fanatyk88 w 14 Sty 2010, 23:30

Do Headshotówto GP 37, AC, SVD albo stepowy orzeł (Od żwawego) po podkręceniu, każda z tych "pukawek" kosi wszytskich xD
Bailando! Bailando!
Awatar użytkownika
fanatyk88
Stalker

Dołączenie: 13 Gru 2009, 17:44
Ostatnio był: 26 Sty 2012, 23:46
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez Cichy w 16 Sty 2010, 10:20

Ja biorę buldoga(granatnik rewolwerowy)i ten RP74 Zulusa ulepszam na max a w plecaku mam jeszcze Gaussa z 100 bateryjkami .
Awatar użytkownika
Cichy
Kot

Dołączenie: 20 Wrz 2009, 16:07
Ostatnio był: 24 Gru 2011, 16:30
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: --

Postprzez djcycu w 16 Sty 2010, 17:43

majdanek napisał(a):A moglbys zrobic tak zeby dalo sie zamontowac wszystkie ulepszenia, ale duuuuzo drozsze?? po kilkanascie/dziesiat tysiecy??? :D

Da się ale jaki w tym sens? :D

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez maorys w 16 Sty 2010, 19:05

powiedzcie mi, kiedy będę mógł zamontować tłumik i lunetę do broni - mam jedno i drugie do odpowiedniego modelu - a w modyfikacjach opcji brak :( czy dopiero po dostarczeniu mechanikowi specjalistycznych narzędzi? (podstawowe już dostał)
maorys
Kot

Dołączenie: 23 Wrz 2009, 08:05
Ostatnio był: 22 Cze 2010, 22:58

Postprzez djcycu w 16 Sty 2010, 19:22

Napisz do jakiej broni, jaki celownik... Możliwe że się da a możliwe że nie. Tu wszystko zależy od ulepszeń i możliwości posiadanej broni. Najlepiej to zbierz wszystkie 3 komplety narzędzi.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez fanatyk88 w 16 Sty 2010, 20:08

Ja zawsze chciałem mieć tłumik do AC ale niestety nie da się, tak samo jak do Orła. Life Is Brutal
Bailando! Bailando!
Awatar użytkownika
fanatyk88
Stalker

Dołączenie: 13 Gru 2009, 17:44
Ostatnio był: 26 Sty 2012, 23:46
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: GP 37

PoprzedniaNastępna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości