U mnie bugi z Kowalskim przybierały różnorakie formy - w zależności od kolejności podejmowanych kroków..
Doszedłem obecnie do punktu, w którym po wyjściu z Lab X8 (gauss i czerwona karta zaliczone) Kowalski jest dalej czynny i można z nim zagadać jednakże mam "na tapecie misję z odnalezieniem zaginionej grupy":
I tu znów znany problem - już od razu po zaliczeniu questa z zaginionym żołnierzem (kontroler w warzywniaku) albo też zaginioną grupą nieopodal (wszystko jedno w jakiej kolejności ale w każdym przypadku) -Kowalski przestaje reagować i się zawiesza. Dalsze rozwalenie Monolitu w Księgarni oczywiście nic nie zmienia - Kowalski zawieszony na amen.
Nie mam już wyboru, muszę chyba czekać na łatę do gry.
Chyba, że ktoś z Was powie mi, czy dużo jeszcze będę miał do czynienia z Kowalskim i czy jego osoba ma wpływ na główną fabułę ??
Po wyjściu z Lab X8 i zabraniu 2 kompletów dokumentów Kowalski i tak pogania mnie aby sprawdzić co z tą zaginioną grupą - nie komentuje w ogóle laboratorium - może to nie jego sprawa ?
Ok, po dalszych kombinacjach jestem o krok dalej ale oczywiście przywitał mnie inny bug:
Otóż poszedłem najpierw rozwalić Monolit w księgarni a dopiero potem "znalazłem" zaginioną grupę. Wtedy dostałem info o żołnierzu w warzywniaku. O dziwo rozmowa z kowalskim w księgarni i po zabiciu kontrolera przebiegła inaczej. Na dodatek jeszcze w warzywnym odezwał się przez radio Kowalski i zaprosił mnie na cichą pogawędkę..
I tu klops:
Kiedy wchodzę do jego pomieszczenia aby pogadać ekran robi się czarny i choć słyszę odgłosy zony to nic już nie mogę zrobić.
Wiem, był już taki bug zgłaszany ale czy ktoś zna sposób by to obejść ?
Skończyły mi się możliwości kombinacji