Oasis

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Re: Oasis

Postprzez Normandia w 12 Gru 2009, 14:16

Poszedłem tak jak na początku tematu pokazuje obrazek tyle że przy drugim razie już znalazłem właściwe miejsce, A sprawdzał ktoś czy z modem na skakanie da się tam wejść od góry??
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Normandia
Stalker

Dołączenie: 25 Maj 2009, 21:16
Ostatnio był: 09 Cze 2013, 20:10
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez GruzdiX w 12 Gru 2009, 15:33

a ja przeszedłem oazę tak, najpierw od prawej strony całą kolumne przebiegnąłem, potem 2 od prawej, 3 .. 5
a a na koniec pobiegnąłem miejscami tam gdzie są gwiazdki i się pojawiłem w oazie. widać, są różne sposoby na dojście tam. :P
Sygnatura niezgodna z regulaminem forum.
GruzdiX
Kot

Dołączenie: 12 Lip 2008, 16:31
Ostatnio był: 12 Gru 2009, 15:33
Kozaki: 0

Postprzez lysy54 w 13 Gru 2009, 23:23

a ja mam 2 pytania ;] pierwsze to - pogadalem z oziorskim i powiedzial mi o istnieniu oazy , wiec teraz mam problem czy od razu leciec szukac , czy moze w dalszej czesci fabuly cos sie uaktualni i sie pokaze wejscie do oazy ? bo wiem generalnie gdzie jest , ale nie wiem czy teraz sie bawic w szukanie czy leciec dalej z fabula ;] i moje drugie pytanie gdzie moge znalezc kolesia co mi okradl schowek w janowie ? powiedzcie tylko na jakiej mapie moge go znalezc , bo sie domyslam ze jest to Sęk :] a i jeszcze pytanie do egozszkieletu - jakie narzedzia sa potrzebne do modyfikacji na bieganie , bo nie wiem czy kupowac :P
lysy54
Kot

Dołączenie: 13 Gru 2009, 23:08
Ostatnio był: 27 Gru 2009, 12:41

Postprzez kris1275 w 14 Gru 2009, 18:20

1.Najlepiej weż zlecenie odnalezienia oazy od naukowców.Ja tak zrobiłem,przyniosłem,kase skasowałem.
2.O Sęka popytaj się na stacji,stalkerzy wyślą cię do Zulusa a on ci powie gdzie go znależć-mała stacyjka na drodze do Cementowni.W budynku są dwa pomieszczenia.W jednym zbir Sułtana będzie sie znęcał nad Sękiem.Kropnij bandziora a dalej to już twoja wola co z Sękiem zrobisz (kropniesz-weż PDA,uratujesz to ci powie gdzie są).Fanty są za budynkiem w kanale obok toalet :) .
3.Mechanik musi mieć wszystkie trzy narzędzia.Trzecie (do kalibracji) odblokowują trzeci poziom modyfikacji a sprint tam właśnie jest.Sprint w egzo opłaca się jak najbardziej kupić.
Awatar użytkownika
kris1275
Tropiciel

Dołączenie: 05 Gru 2009, 14:10
Ostatnio był: 18 Sie 2015, 21:57
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 13

Postprzez lysy54 w 14 Gru 2009, 21:14

dzieki :) to narazie nie kupuje egzo skoro jeszcze nie znalazlem narzedzi kalibracyjnych :D
lysy54
Kot

Dołączenie: 13 Gru 2009, 23:08
Ostatnio był: 27 Gru 2009, 12:41

Postprzez kris1275 w 15 Gru 2009, 00:59

A ja miałem tak że jedną kurtyne z gwiazdek miałem w pierwszym rzędzie kolumn a trzy pozostałe w czwartym.Przeszedłem przez pierwszą i w czwartym rzędzie przeszedłem prosto przez trzy pozostałe :) Miał ktoś coś podobnego? Jak grałem pierwszy raz to w każdym rzędzie miałem po jednej kurtynie.Te gwiazdki to niezły motyw :)
Awatar użytkownika
kris1275
Tropiciel

Dołączenie: 05 Gru 2009, 14:10
Ostatnio był: 18 Sie 2015, 21:57
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 13

Postprzez Dawid0ss w 15 Gru 2009, 21:02

Są generowanie losowo. Za drugim razem również miałem inny układ. Co ciekawe wcale nie trzeba przechodzić tych rzędów w linii prostej, Wystarczy zaliczyć wszystkie wszystkie uliczki z danego rzędu. Kolejność nie jest określona.
Pzdr

i5 13600KF
RTX 4070 Ti
2x16GB DDR4 3600Mhz
Awatar użytkownika
Dawid0ss
Łowca

Dołączenie: 02 Kwi 2008, 17:32
Ostatnio był: 01 Sty 2026, 16:48
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 5

Postprzez NeptunPrime w 16 Gru 2009, 22:29

Ja zeby sie nie rozpisywac, przeszedlem jak na rysunku ,ale nic to nie dalo wiec mysle sobie wyciagne ulepszony detektor i nie trwalo nawet sekundy ,a dostalem sie blyskawicznie do pomieszczenia z artefaktem moze to dziwnie brzmi ,ale jest to prawda.
Awatar użytkownika
NeptunPrime
Kot

Dołączenie: 11 Gru 2009, 13:33
Ostatnio był: 19 Paź 2010, 10:55
Miejscowość: Bronów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Gauss Gun

Postprzez Normandia w 18 Gru 2009, 19:29

Przechodząc oazę za pierwszym razem nie miałem żadnych iskier i poszedłem według schematu udało mi się przejść trzecią ścieżką co zresztą pisałem kilka postów wyżej. Przechodząc tą misję po raz kolejny schemat nie zadziałał ale pojawiły mi się "gwiazdki" między kolumnami po przejściu przez nie znalazłem oazę. Nie zgodzę się z twierdzeniem że układ jest stały co z resztą potwierdzi wielu, którzy przechodzili ten quest kilka razy. Bardzo możliwe że występuje tu pewien bug powodujący że przejścia nie zawsze się pokazują, lub po prostu mamy tu do czynienia z bardzo kapryśną anomalią, która czasem pozwala przejść od razu a czasem trzeba się nabiegać...
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Normandia
Stalker

Dołączenie: 25 Maj 2009, 21:16
Ostatnio był: 09 Cze 2013, 20:10
Kozaki: 2

Postprzez Dawid0ss w 18 Gru 2009, 22:10

Anomalia jest generowana losowo. Za każdym razem mam inne położenie kurtyn z gwiazdkami.
Ostatnio miałem tak, że już po trzykrotnym przejściu przez pomieszczenie z kolumnami odblokowały się wszystkie kurtyny. Się uśmiałem, bo wyglądało to tak :D
Pierwszy kurs slalomem przez dwa rzędy po prawej, zaczynając od rzędu przy ścianie. Drugi kurs też slalom przez dwa rzędy po prawej, lecz tym razem zacząłem od drugiego rzędu od ściany. Trzeci kurs prosto przez trzeci rząd :wink:
Pozdrawiam

i5 13600KF
RTX 4070 Ti
2x16GB DDR4 3600Mhz
Awatar użytkownika
Dawid0ss
Łowca

Dołączenie: 02 Kwi 2008, 17:32
Ostatnio był: 01 Sty 2026, 16:48
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 5

Postprzez Lubomyr w 22 Gru 2009, 20:56

W Oazie już byłem. Wcześniej próbowałem się do tej kopuły dostać z zewnątrz. Widziałem dziurę w kopule to pomyślałem, że można by zajrzeć co tam jest. Skakałem (może byłem za ciężki) ale nie udało mi się wskoczyć wyżej niż na pół wysokości. Potem plącząc się po terenie wlazłem do budynku nieopodal torów no i tak z ciekawości wrodzonej aczkolwiek z duszą na ramieniu i strzelbą w garści lazłem gdzie mnie nie zapraszali. Pierwszy raz dostałem się do Oazy jakoś tak szybko i całkiem przypadkowo chociaż poznałem pomieszczenie ze skanów. No i problem z Sercem. Chwyciłem je po dłuższym kombinowaniu z podskoku. Wypadło na mnie stado wygłodniałe i zagryzło. Drugi raz do Oazy trafiłem z większymi problemami przechodząc więcej razy między kolumnami. Emisję przeżyłem w tunelu ale nie przeniosło mnie od razu do Oazy. Ale do rzeczy.Mam dylemat. W rozmowie z jakimś stalkerem wspomniał on, że zabranie Serca przyniesie nieszczęście i osoba która to zrobi nie zazna spokoju w Zonie. Przygotowuję się do misji z Chimerą i pewnie spróbuję zabrać jednak to serce uciekając potem na drabinkę i na zewnątrz kopuły. Pewnie jeszcze sprawdzę też czy to gadanie o leczeniu ran jest prawdą. No w każdym bądź razie czy trzeba jednak Oazę obrabować z Serca czy może jest inny sposób na wykonanie questa?
Każda broń dobra, z którą przeżyjesz kolejny dzień.
Lubomyr
Kot

Dołączenie: 10 Gru 2009, 00:27
Ostatnio był: 18 Sty 2017, 17:40

Postprzez MiedzianeJaja w 22 Gru 2009, 21:53

Hmmm... Po tym jak ten obrazek dałem dawno temu to sprawdzałem jeszcze dwa razy. Raz na oficjalnej nabytej i świeżo zainstalowanej wersji PL a drugi na sejwie stalkera EDKA. Za każdym razem przechodziłem po kolei od pierwszego przejścia między kolumnami do piątego nie zwracając uwagi na nic a za szóstym razem pod gwiazdkowymi zasłonami zaczynając od najbliższej wejścia i po kolei następne. Przejście działało zawsze bez pudła. No i już sama oaza. Zdecydowany podskok z użyciem "F" zabieramy artefakt i szybko na drabinkę. Z góry już łatwo bawić się w hycla i przetopić pewnego psa na smalec.
A co daje serce oazy ? Dla ciekawych :
:

Image

Czyli ogólnie nie jakiś fakamada fajerwerk.
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Kozaki: 22

PoprzedniaNastępna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości