WIelki problem! Proszę pilnie o pomoc!!!

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

WIelki problem! Proszę pilnie o pomoc!!!

Postprzez Whoopy w 16 Sty 2010, 21:33

Witam. Nie widziałem nigdzie rady na mój problem więc pytam we własnym temacie.
Mam oryginalną, sklepową wersję CoP. Zainstalowałem mod na poprawienie textur i wszystko cacy, elegancko śmiga. Problem w tym, że grałem i grałem, doszedłem do Prypeci i... Postanowiłem sobie wgrać jakiś mod na zwiększenie udźwigu. Zobaczyłem na tym forum post jakiegoś gościa z linkiem do moda na zwiększenie udźwigu i dodanie noktowizji do kombinezonu SEVA. Zainstalowałem go wedle instrukcji i... Nie mam żadnych save'ów w menu/wczytaj grę... Również wszystkie ustawienia mi się zresetowały do domyślnych (a miałem wszystko na max). PROSZĘ o radę... Jako że miałem naprawdę sporo fajnego sprzętu, masę questów zaliczonych to nie chciałbym zaczynać wszystkiego od nowa.... (gram już ponad tydzień i dopiero dziś przeszedłem do Prypeci).
Czy jest jakiś sposób żeby odzyskać te savy? W pliku "mój komputer/dokumenty udostępnione/STALKER-Zew Prypeci/savedgames" Nadal mam pliki ale czy są to savy? A jeśli tak to dlaczego w grze się nie pojawiają?? BŁAGAM o pomoc... :(
Whoopy
Kot

Dołączenie: 16 Sty 2010, 21:22
Ostatnio był: 20 Mar 2011, 22:04
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: WIelki problem! Proszę pilnie o pomoc!!!

Postprzez StalkerCiastek w 16 Sty 2010, 22:22

Nie bardzo rozumiem co jest powodem tego, bo nie instalowałem jeszcze żadnych modów do CoP'a. Po pierwsze: nie instaluje się moda w trakcie gry. Najlepiej zacząc ją od początku. To jest chyba spowodowane tym, że mod zmienia grę, ale sejw nie ma jeszcze zapisanych tych zmian, bo został zrobiony przed ich wprowadzeniem. Mimo wszystko powinny byc widoczne. Tyle, że przy próbie wczytania wywaliłoby do pulpitu, albo coś takiego. Spróbuj wykasowac moda. Tego po którym zaczęły się te problemy. No i czy jest on do twojej wersji gry? Jaką masz wersje, a na jakiej działa mod?
LOL
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 58

Postprzez Whoopy w 16 Sty 2010, 22:35

Mam wersję 1.6.01. Co do modów to ten z teksturami zainstalowałem po jakimś czasie i wszystko działała więc sam nie wiem czy to jest to. Co do tego moda, po którym wystąpił problem to wydaje mi się że to nie sama modyfikacja udźwigu spowodowała problem tylko ta część o noktowizji w kombinezonie. W pliku RAR były takie pliki do podmiany:
folder CREATURES a w nim plik "actor.ltx"
folder MINSC a w nim plik "outfit.ltx"
i plik "system.ltx"
Więc, nie wiem... Może jeśli miałby ktoś oryginalne wersje tych plików i byłby tak dobry mi podesłać to by zadziałało?? Co myślicie?
Whoopy
Kot

Postprzez JONYK w 16 Sty 2010, 22:51

Moja propozycja jest prosta - ponowna instalacja . Tylko przy de instalacji nie karz mu usuwać zapisanych profili i stanów gry a powinno być dobrze ( nawet nie będziesz musiał robić ich kopii - chociaż nie zaszkodzi na wszelki wypadek ) . Nie martw się masz 10 000 aktywacji gry - co praktycznie jest liczbą która wystarczy nam na dłuuuuugie lata :o . . A potem zainstaluj z powrotem te mody co działały i powinno być dobrze.
Image
Awatar użytkownika
JONYK
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 18:28
Ostatnio był: 21 Cze 2016, 10:13
Miejscowość: OKOLICE OLSZTYNA
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez Whoopy w 16 Sty 2010, 23:25

@JONYK
Jestem idiotą, że wcześniej o tym nie pomyślałem a Ty masz u mnie olbrzymie piwo jak tylko wpadniesz do Krakowa :D
DZIAŁA!!!! Wszystko elegancko działa i śmiga. Save'y na swoim miejscu się elegancko wczytują a mod z teksturkami wgrałem jeszcze raz i też śmiga aż miło:):) DZIĘKI WIELKIE stary, pozdrawiam:)
Whoopy
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 2 gości