mietek1986 napisał(a):gry są do tego żeby stanowić wyzwanie, po którego pokonaniu można być z siebie dumnym
No wiesz co...
Życie jest trudne, gry są żeby się od niego oderwać, więc zależnie od preferencji gracza są łatwiejsze i trudniejsze, bo każdemu co innego potrzeba. Mnie na przykład klasyczna MISERY ani trochę nie wciągnęła, grało się fajnie, satysfakcja jest, ale co z tego, skoro momentami nie chciało mi się w ogóle tam wracać? Gra przestała być rozrywką tylko swego rodzaju wyzwaniem na które nie zawsze ma się nerwy i chęci. Gram na Rookie modzie (chwała twórcom za niego) i dla mnie jest to niemal idealne rozwiązanie: jest trudniej, bardziej realistycznie, stalker wreszcie ma ten mroczniejszy, bardziej zaszczuty klimat, ale jest jak najbardziej grywalnie i przyjemnie.
Tajgerpl napisał(a):Po prostu potrzebuje jakiegoś ułatwienia do tego moda
Jak dla mnie jedyne wyjście tutaj to właśnie instalacja moda na Rookie Mode - jeśli tam też będzie za trudno, to odpuść sobie go po prostu. Jego głównym założeniem jest utrudnienie rozgrywki, nawet odrobinkę poza granice realności i sensu, więc ułatwianie sobie na nim gry to trochę jakbyś zamówił cheeseburgera, a potem stwierdził, że nie lubisz sera i próbował go wyjąć z kanapki. Bez sensu, prawda?