1. Szukaj w pliku items.ltx, w skryptach czegoś w stylu cośtamcośtam_guitar.SCRIPT, i oczywiście tekstury/modele, jeśli nie ma ich w grze. I jak skrypty wchodzą w grę, to musisz zobaczyć, który skrypt jest z nim powiązany, tak jak w przypadku kasy z ciał - sam skrypt utility nie wystarcza, trzeba też dodać wpis do xr_motivator. Jak znajdziesz odpowiedni skrypt z gitarą, poszukaj tam funkcji, i potem jej szukaj w pozostałych skryptach... Jak znajdziesz, to niestety musisz porównywać swoje skrypty z tamtymi i odpowiednio połączyć - najlepiej tylko tą funkcję dodać, nic innego.
Czy trudne... Nie aż tak, choć itemów nigdy nie wycinałem... Ale główne babranie to właśnie w skryptach będziesz miał.
2. A zbieranie kasy może być ze skryptem z MSO? Bo ja do swojego DSOTE to dodałem i musiałem połączyć xr_motivator. Jeśli jesteś zainteresowany, to Ci upnę. A co do linka wyżej - na czystej grze może by zadziałało, choć wątpię - po paru zabiegach MOŻE, ale Ty także dodajesz nowe AI, które też zmieniają te skrypty.
[EDIT]
Bach!
http://www.megaupload.com/?d=BXQAXKNK Jeśli chcesz, to masz.