[PYTANIE] Monsters.ltx

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

[PYTANIE] Monsters.ltx

Postprzez moorok w 27 Sty 2012, 16:28

Witam. Z pewnością wielu zaliczy ten temat jako coś co już było , ale ja mam pytanko małe-> otóż jak koledzy we wcześniejszych postach pisali do zmiany czasu znikania ciał mutantów służy plik monsters.ltx w którym trzeba edytować konkretną linijkę, ale ja mam mały problem-> w podanym katalogu nie ma takiego pliku! Szukałem, przeglądałem, robiłem reinstalke chyba ze 4 razy ale za każdym razem tego pliku poprostu nie ma. Prosił bym zatem o pomoc w tej sprawie.

Ps. Mam oryginalną wersję gry więc to napewno nie wina pirackiego oprogramowania.
moorok
Kot

Dołączenie: 27 Sty 2012, 11:09
Ostatnio był: 12 Kwi 2012, 19:08
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 1

Reklamy Google

Re: Monsters.ltx

Postprzez scigacz1975 w 27 Sty 2012, 16:30

http://mod.stalker.pl/index.php?title=W ... 5%9Bci_gry - przeczytaj, wypakuj i zmień. Jak masz grę niemodowaną to nie masz w ogóle plików w gamedata
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 15 Mar 2025, 23:03
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Re: [PYTANIE] Monsters.ltx

Postprzez moorok w 27 Sty 2012, 16:58

Dzięki wypakowałem ten plik i zmieniłem co trzeba, tylko znów jest mały problem-> gre trzeba zaczynać od początku czy nie jesli się chce aby to działało? Bo np. Wczytałem se sava z prypeci, wszystko pieknie ładnie ide se w okolice szkoły poćwiczyć walkę w bundynku z najemnikami i zombiakami którzy tam się respawnują, przed szkoła zabiłem chimerę(noc była) wracam se do pralni kimam 24 h, ide znów do szkoły ciało chimery leży dalej, wracam do pralni kimnałem się 2 tyg! ale jak wróciłem ciało dalej leżało stąd pytanie-> bug to czy musze gre od poczatku zacząć żeby mi te ciała znikały?
moorok
Kot

Postprzez scigacz1975 w 27 Sty 2012, 17:05

Nie musisz gry od nowa ale trzeba przejść między mapami żeby się konfigi przeładowały - czyli z prypeci do czerwonego i z powrotem

A tak w ogóle żeby jakikolwiek mod zadziałał to musisz zmienić odpowiednią sekcję w fsgame.ltx

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive moorok.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 15 Mar 2025, 23:03
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez moorok w 27 Sty 2012, 18:02

LInijkę w fsgame.ltx zmieniłem już dawno. Dzięki za pomoc ciała znikają choć troche wolno (mam wartość ustawiona na 12 a mimo to troche sobie leżą zanim znikają) ale przynajmiej zawsze to kilka fpsów więcej będzie. Temat z mojej strony użważam za zamknięty. Pozdrawiam.
moorok
Kot

Postprzez kubekpop w 27 Sty 2012, 21:33

W Zewie Prypeci chyba nie trzeba, działa i bez tego, tak samo, jak w Czystym Niebie na wersji 1.5.10 Ogólnie to trzeba zmieniać w Cieniu Czarnobyla i we wcześniejszych wersjach Czystego Nieba. Przy edycji podstawowych ltx'ów - configów broni, mutantów itp. nie musisz zaczynać nowej gry. Oczywiście w niektórych przypadkach, tak jak wyżej scigacz1975 napisał, musisz ponownie załadować mapę. A w niektórych przypadkach, np. Alife.ltx musisz zacząć nową grę.
Awatar użytkownika
kubekpop
Przewodnik

Dołączenie: 05 Sty 2011, 20:56
Ostatnio był: 05 Lut 2020, 11:37
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: UDP Compact
Kozaki: 160

Postprzez moorok w 27 Sty 2012, 21:49

Ok dzięki ale wychodzi kolejne noobowskie pytanie które się zrodziło w trakcie gry: Otóz ściągnołem sobie moda war in pripec czy jakoś tak (walka w prypeci mas mutantów, najemników monolitian i wolnych stalkerów ) i mi znów się posypało znikanie ciał mimo iż wcześniej działało. Wiem pewnie to wina moda, ale moje pytanie jest nastepujące -> da się jakoś wywalic z całej gry mozliwość spawnowania się mutantów? Bo szczerze mówiąc jest mi to bardzo bardzo potrzebne bo gre przeszedłem juz kilka razy i teraz chce se na wysokim poziomie trudności poćwiczyć walki uliczne a przeszkadzają mi w tym masy mutantów biegajacych....Wiem że to pytanie pod temat tego moda a nei pod ten temat ale skoro już ten wątek zacząłęm to nie będę go rozbijał na kilka oddzielnych wątków. Pozdrawiam.
moorok
Kot

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość