Dodawanie hełmu

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Dodawanie hełmu

Postprzez gitmajones w 28 Lis 2012, 19:21

Mam mały kłopot umiem dodawać bronie ale mam problem z dodawaniem kombinezonów i hełmów a szczególnie zależy mi na hełmach do gry. Może mnie ktoś pokierować jak to zrobić ?
P.S
dodawanie do handlarzy i ikonkę w eq umiem i modele jeszcze ale te skrypty nie bardzo wiem gdzie dodać. Za każdą pomoc stawiam :wódka: .
Awatar użytkownika
gitmajones
Stalker

Dołączenie: 13 Lis 2012, 14:19
Ostatnio był: 28 Paź 2015, 19:43
Miejscowość: Trzciana k. Rzeszowa
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 3

Reklamy Google

Re: Dodawanie hełmu

Postprzez pan kozaq w 30 Lis 2012, 07:39

:arrowu: Za mało hełmów w CoP-ie?? NIie rozumiem. Pięć sztuk nie wystarczy? Nie patrzyłeś po stronach typu zapytaj.pl lub innych??

Uwagi moderatora:

Bardzo pomocny post. Pisz na temat albo wcale. - Wheeljack
Image
Image
Image

Za ten post pan kozaq otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Kudkudak.
Awatar użytkownika
pan kozaq
Weteran

Dołączenie: 07 Mar 2012, 15:51
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:05
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 43

Postprzez r_populik w 30 Lis 2012, 10:42

Z dodawaniem hełmów/kombinezonów jest tak samo jak z dodawaniem broni, tyle że wszystkie hełmy i kombinezony zebrane są w jednym pliku configs/misc/outfit.ltx. Znajdujesz w nim sekcję np. [helm_respirator] i dodajesz nowy hełm na wzór. Jakie skrypty chcesz dodawać ?

Za ten post r_populik otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive gitmajones.
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Dołączenie: 26 Mar 2010, 12:45
Ostatnio był: 27 Mar 2025, 14:46
Miejscowość: okolice stolicy
Kozaki: 263

Postprzez gitmajones w 30 Lis 2012, 18:41

Dzięki r_populik co do dodawania skryptów chce dodać osobno noktowizory a z hełmów z gry je usunąć model mam gotowy wygląd ikonki i umiejętność dodawania do stalkerów i traderów też. Co do modelu na bohaterze to sie nie martwię bo nie gram w trybie 3 osobowym itp ;p.
Awatar użytkownika
gitmajones
Stalker

Dołączenie: 13 Lis 2012, 14:19
Ostatnio był: 28 Paź 2015, 19:43
Miejscowość: Trzciana k. Rzeszowa
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 3

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości