Wilczy szaniec i fort Boyen atrakcje i zakupy

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Wilczy szaniec i fort Boyen atrakcje i zakupy

Postprzez Gro3a w 14 Sie 2014, 21:12

Ja kiedyś w Grunwaldzie (na rocznice bitwy) Kupiłem manierkę i menażkę WP i do tej pory używałem ich beż żadnych problemów. Jak do tąd nie zachorowałem i zęby mam na miejscu :E W wojsku do tej pory używa się aluminiowych manierek, bo są dość lekkie, łatwo się je napełnia i z nich pije ;) a jedyne co można zrobić po ich zakupie, to umyć i wyparzyć we wrątku. Jeździłem na ogniska w teren i bez manierki się nigdzie nie ruszałem. Tabletki do odkażania wody można kupić w internecie, chociaż moi znajomi woleli kupić specjalne filtry, ale są droższe. Aż mi się przypomniało jak jeden koleś na wypadzie zapytał mnie jak rozpale ognisko bez papieru :E
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...

Za ten post Gro3a otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wunderwaffe.
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 26 Gru 2025, 23:07
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Reklamy Google

Postprzez ETE21 w 14 Sie 2014, 22:27

Dobra może mój błąd, ale skoro tak się rozpisaliśmy o różnych wyprawach może zna ktoś z obecnych Trójkąt Lidzbarski? Ja sam obejrzałem odcinek w okolicach Bartoszyc i polecam, chociaż niektóre są wysadzone przez sowietów, ale jest taki jeden chyba dowodzenie i on już w miarę wygląda.
Awatar użytkownika
ETE21
Stalker

Dołączenie: 15 Sie 2012, 21:30
Ostatnio był: 05 Kwi 2016, 17:50
Miejscowość: Bartoszyce
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: -1

Postprzez Gro3a w 14 Sie 2014, 22:55

Niestety w okolicach Lidzbarka nie byłem. Sam robię sobie wyprawy w okolice Pozycji Olsztyceckiej i Dąbrówna, gdzie zwiedziłem kila bunkrów, które są w dość dobrym stanie. Tylko trzeba wiedzieć gdzie one są, bo można błądzić godzinami po lesie i żadnego nie znaleźć ;) Dzięki uprzejmości mojego dziadka, który kilkanaście lat mieszkał w Saminie, dowiedziałem się o położeniu kilku bunkrów. Nie wiem tylko do jakiej pozycji obronnej one należą :/ Mieszkam kilkanaście kilomertów od dawnej granicy polsko-niemieckiej (prusy wschodnie) ale nigdzie w okolicy Lubawy nie widziałem żadnego bunkra. Co jedynie najbliższy znajduje się obok drogi nr.536 za skrzyżowaniem do wsi Dziarnówko w stronę Iławy. Reszta bunkrów jest za Iławą "po niemieckiej" stronie :E
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 26 Gru 2025, 23:07
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez czarny stachu w 18 Sie 2014, 10:02

ok podzielę się wrażeniami z fortu i szańca w filmie jednak na razie o sprzęcie który można tam nabyć...
Drogo! Hełm z allegro (9zl) tam 40zł! berety siatki maskujące,breloczki granaty i karabinki.
czyli wszystko co się nie przyda ale dla desperatów coś się znajdzie.w forcie mały wybór z rzeczy interesujących : Hełm stalowy z napisem ,,Seks instruktor" :E
Każdy ziom zbiera złom!
sprzedaj pralkę ,sprzedaj łom!
opal kable ,przetop druty
żeby mieć na nowe buty!
czarny stachu
Stalker

Dołączenie: 22 Kwi 2014, 17:05
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:59
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 5

Poprzednia

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości