STALKER SHOP - oszuści - uwaga na ten sklep !

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

STALKER SHOP - oszuści - uwaga na ten sklep !

Postprzez eldorado2009 w 01 Lis 2014, 10:39

Temat zakładam w tej kategorii ponieważ dotyczy sklepu, który sprzedaje oficjalne przedmioty związane z marką STALKER.

Odradzam zakupu u naszych wschodnich sąsiadów, bowiem zostałem przez nich oszukany.
Święta zbliżają się wielkimi krokami, tak więc tym razem postanowiłem zaopatrzyć się w prezenty trochę wcześniej.
Skusiłem się na cztery edycje kolekcjonerskie gry z oficjalnego sklepu, po czym za zakup dokonałem wpłaty przez PayPala. Według ich strony przesyłka powinna iść 4-7 dni roboczych, a oni powinni dostarczyć numer nadania. Po dwóch tygodniach braku jakichkolwiek informacji zacząłem się niepokoić. Poszła sprawa na PayPalu. Po kilku dniach otrzymałem odpowiedź z numerem nadania. Fajnie, każdemu się może zdarzyć. Po kolejnym tygodniu przychodzi paczuszka. Otwieram karton i widzę cztery pudełka z grami. Już na dzień dobry zaniepokoił mnie fakt, iż pudełka nie posiadały folii. Obawy okazały się uzasadnione bowiem każda z gier była wybrakowana - w środku znalazłem tylko DVD z grą + DVD making of, mapę i książkę.
Czego nie było:
-świecącego artefaktu
-bandany
-naszywki
-metalowej przypinki
-zapalniczki

Rozumiem, że można się pomylić, ale braki są znaczne, a problem dotyczy aż czterech sztuk. Widać, że kombinowali od samego początku.

Obecnie walczę o zwrot pieniędzy za pośrednictwem Paypala.

Prosiłbym o nieusuwanie tematu (względnie przeniesienie, jeśli jest w złej kategorii), ponieważ chciałbym, aby potencjalni klienci byli świadomi ryzyka.

Za ten post eldorado2009 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Koleś, caleb59, Skowoo, Tajemniczy.
eldorado2009
Kot

Dołączenie: 05 Cze 2013, 12:38
Ostatnio był: 06 Lis 2014, 13:19
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 5

Reklamy Google

Re: STALKER SHOP - oszuści - uwaga na ten sklep !

Postprzez ZiomB w 01 Lis 2014, 12:13

Hmmm, ciekawe. A może po prostu nie zauważyłeś i przez przypadek kupiłeś zwykle edycje? Możesz dać link do produktów jakie dokładnie kupiłeś?
Awatar użytkownika
ZiomB
Tropiciel

Dołączenie: 03 Mar 2010, 21:13
Ostatnio był: 06 Kwi 2019, 00:36
Miejscowość: Crawley
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 65

Postprzez eldorado2009 w 01 Lis 2014, 13:29

Zamawiałem dokładnie to:
https://stalker-shop.com/product.php?id_product=1

Oni chyba nawet nie sprzedają zwykłych wersji. Z resztą w pudełkach były sppecjalne okienka w których owe gadżety miały się znajdować.
Nie zdziwiło by mnie to, gdyby to był jakiś nieoficjalny chiński sklep, ale to co otrzymałem od Ukraińców rozwaliło mi system. Nie ma mowy o pomyłce z ich strony - tak jak pisałem na opakowaniu nie było oryginalnej folii...i tak razy cztery.

Za ten post eldorado2009 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive ZiomB.
eldorado2009
Kot

Postprzez robo_pl w 01 Lis 2014, 19:23

Daj zdjęcie tego co otrzymałeś.
Awatar użytkownika
robo_pl
Stalker

Dołączenie: 14 Lip 2011, 15:03
Ostatnio był: 16 Maj 2016, 14:40
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 16

Postprzez eldorado2009 w 03 Lis 2014, 21:13

Nie wiem czy jest sens, ale jak PayPal poprosi mnie o jakieś fotki (a pewnie tak będzie) na pewno i tu je podrzucę.

Dla zobrazowania sytuacji, podrzucam unboxing - odejmijcie przedmioty których u mnie brakowało, a zobaczycie co tak naprawdę otrzymałem.
http://www.youtube.com/watch?v=Is0gpHBemiY

Dam znać jak broni się sklep. Ma 10 dni na odpowiedź.
eldorado2009
Kot

Postprzez djcycu w 03 Lis 2014, 22:05

Czy ma folię czy nie tym się nie sugeruj. Robiłem na małej logistyce więc wiem jak może być. Folie zawsze idzie nawinąć/nakleić nowe mimo że towar zniknął! Dlatego proponuję ci aby wziąć pod uwagę firmy które ci przesyłały przesyłkę. Możliwe że zdarzył się jakiś pajac który otworzył przesyłkę, wyjął wg niego mało istotne rzeczy dla ciebie i zapakował to ponownie kontynuując przesyłkę... Takie paczuszki często idą kilkoma magazynami, kilkoma samochodami itd. O tym że paczką się rzuca i tłucze niemiłosiernie nie wspominam (pretensje kierować do tych którym zawsze długo przesyłki idą i chcieli szybciej...). Mówiąc wprost, może to nie być wina sklepu...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez eldorado2009 w 06 Lis 2014, 13:18

Nie wykluczam i takiej wersji, ale dlaczego zniknęły tylko wybrane elementy i te same dla każdego pudełka ? Aktualnie wkurza mnie, że sklep tak zwleka z odpowiedzią (mają 10 dni, czyli jeszcze jakieś 6). Zupełna olewka klienta. Mam wrażenie, że nie zależy im na rozwiązaniu sprawy i mimo wszystko coś kręcą.
eldorado2009
Kot

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości