przez eldorado2009 w 01 Lis 2014, 10:39
Temat zakładam w tej kategorii ponieważ dotyczy sklepu, który sprzedaje oficjalne przedmioty związane z marką STALKER.
Odradzam zakupu u naszych wschodnich sąsiadów, bowiem zostałem przez nich oszukany.
Święta zbliżają się wielkimi krokami, tak więc tym razem postanowiłem zaopatrzyć się w prezenty trochę wcześniej.
Skusiłem się na cztery edycje kolekcjonerskie gry z oficjalnego sklepu, po czym za zakup dokonałem wpłaty przez PayPala. Według ich strony przesyłka powinna iść 4-7 dni roboczych, a oni powinni dostarczyć numer nadania. Po dwóch tygodniach braku jakichkolwiek informacji zacząłem się niepokoić. Poszła sprawa na PayPalu. Po kilku dniach otrzymałem odpowiedź z numerem nadania. Fajnie, każdemu się może zdarzyć. Po kolejnym tygodniu przychodzi paczuszka. Otwieram karton i widzę cztery pudełka z grami. Już na dzień dobry zaniepokoił mnie fakt, iż pudełka nie posiadały folii. Obawy okazały się uzasadnione bowiem każda z gier była wybrakowana - w środku znalazłem tylko DVD z grą + DVD making of, mapę i książkę.
Czego nie było:
-świecącego artefaktu
-bandany
-naszywki
-metalowej przypinki
-zapalniczki
Rozumiem, że można się pomylić, ale braki są znaczne, a problem dotyczy aż czterech sztuk. Widać, że kombinowali od samego początku.
Obecnie walczę o zwrot pieniędzy za pośrednictwem Paypala.
Prosiłbym o nieusuwanie tematu (względnie przeniesienie, jeśli jest w złej kategorii), ponieważ chciałbym, aby potencjalni klienci byli świadomi ryzyka.
-
Za ten post eldorado2009 otrzymał następujące punkty reputacji:
Koleś, caleb59, Skowoo, Tajemniczy.