Zamiana subwoofera.

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Zamiana subwoofera.

Postprzez STALKIER998 w 15 Mar 2015, 13:30

Witam wszystkich i każdego z osobna. Ostatnio kupiłem sobie zestaw Logitech'a z506, ale stwierdziłem, że bassy są za słabe i tu pytanie brzmi czy mogę zmienić na jakiś inny subwoofer nie tracąc jednocześnie reszty głośników ?
Awatar użytkownika
STALKIER998
Tropiciel

Dołączenie: 10 Kwi 2012, 18:08
Ostatnio był: 15 Paź 2020, 20:24
Miejscowość: Gdańsk
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 47

Reklamy Google

Re: Zamiana subwoofera.

Postprzez Herezja w 15 Mar 2015, 16:43

Ja na Twoim miejscu nie kupowałbym zestawów głośników do kompa bo z niewielkimi wyjątkami będziesz miał słabą jakość dźwięku w porównaniu z tym ile zapłacisz. Lepiej wyjdziesz kupując jakiś wzmacniacz i niezłe kolumny.
Wydaje się być to droższe ale nie musisz kupować nowych rzeczy.
Ja np mam do kompa podpięty amplituner Pioneer SX-203RDS i 2 głośniki Jamo Studnio 180 i nie pamiętam abym kiedyś je podkręcił na przysłowiowego max-a bo pewnie bym ogłuchł. Patrząc po allegro za zestaw zapłacisz na dzień dzisiejszy 400 zł + koszty przesyłki. Od siebie dodam, że dysponują raczej tzw. ciepłą barwą czyli idą w kierunku niskich dźwięków.
Co do basów zawsze możesz pomerdać trochę potencjometrem.
Awatar użytkownika
Herezja
Łowca

Dołączenie: 19 Sty 2014, 15:58
Ostatnio był: 17 Paź 2021, 13:05
Kozaki: 71

Postprzez STALKIER998 w 15 Mar 2015, 19:48

Dzięki wielkie. :D
Awatar użytkownika
STALKIER998
Tropiciel

Dołączenie: 10 Kwi 2012, 18:08
Ostatnio był: 15 Paź 2020, 20:24
Miejscowość: Gdańsk
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 47

Postprzez Herezja w 15 Mar 2015, 21:48

Dodatkowo odpowiadając na pytanie, które zadałeś.

Raczej jest to nie realne aby odpiąć suba od zestawu. Raz, że mają zestaw kabli (który da się oczywiście podpiąć pod innego suba) ale w efekcie czego będziesz musiał znać się troszkę na elektryce aby np za mocnych nie podpiąć w efekcie czego coś uszkadzając.
Nie jestem elektrykiem i się na tym nie znam ale na logikę to się po prostu nie opłaca.

ps. To co podałem, że sam to jest max średnia półka a nie raz ludzi zaskakuje jakie dźwięki z tego zestawu wychodzą. Zaznaczam mam podpięte to wszystko pod integrę czyli dupne źródło (mam wpiętą w kompie niezłą kartę dźwiękowa ale nie ma do windy 7 aktualnych sterów w efekcie czego nie chce mi się grzebać za podobnymi w sieci i bawię się integrą).
Awatar użytkownika
Herezja
Łowca

Dołączenie: 19 Sty 2014, 15:58
Ostatnio był: 17 Paź 2021, 13:05
Kozaki: 71

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości