ChatRPG, czyli Piknik na skraju...?

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

ChatRPG, czyli Piknik na skraju...?

Postprzez Nightseeing w 23 Lip 2025, 03:29

Czołem!

Forum jest tak samo martwe jak pół roku temu, więc nie zważając na nic założę temat, na który pewnie i tak nikt nie odpisze. Zaskoczcie mnie.

Lubię gry fabularne, lubię w nie grać, lubię je prowadzić, lubię wokół nich kminić. Grać z ludźmi ciężko, bo nikt nie ma czasu, ale... jest ChatGPT! Zapytałam gada, "ej, a można z tobą grać w RPG" i odpowiedział pozytywnie proponując listę settingów i parametrów do ustalenia. Skusiłam się. Poprosiłam o coś w klimacie "Pikniku na skraju drogi", ale w dużym mieście w Polsce. Wylosował mi Łódź, spoko. Początek był dość leniwy, ale dałam mu rozbudować tło fabularne, później zaczęły dziać się rzeczy i... nawet fajnie, ale dość niespodziewane w kierunku rozwoju fabuły. Z jednej strony trzyma się anomalii i artefaktów, ale słabo i daleko, bo oś rozkminy jest na czymś innym, nowym. Widzę pewne powiązanie do Świadomości-Z i Noosfery, ale to bliżej gry. Tak czy inaczej, rykoszet, choć nadal cieszy i intryguje.

Ostatnio nieco utknęłam zmęczona przygodami, pewnie wrócę, a może spróbuję czegoś innego od nowa zamiast drążyć dalej to pierwsze. Dla weteranów RPG - nie spodziewajcie się cudów, a może Was zaskoczy pozytywnie. Czasem rąbnie się we czymś, albo wysnuje skrót myślowy, który nie będzie dla odbiorcy czytelny. Trzeba go pilnować, prosić o wytłumaczenie, ale mimo wszystko uważam, że rozrywka warta spróbowania.

Zachęcam Was właśnie do zmierzenia się z którymś AI w grze RPG. Może będziecie mieć jakieś ciekawe przygody warte podzielenia się. Nawiasem można udostępnić link do treści, ale po pisaniu dalej trzeba aktualizować/odświeżać linka, żeby dołączało nowe treści.

Odpiszcie coś to pochwalę się co się tam ciekawego działo w mojej sesji...

~Night
After ages of pseudo-presence
I climb the final steps
Up from deep beneath the shores
Awatar użytkownika
Nightseeing
Kot

Dołączenie: 16 Sty 2025, 15:36
Ostatnio była: 16 Mar 2025, 23:50
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 4

Reklamy Google

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości