Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez xionc w 12 Cze 2012, 14:17

Tak tak wojna sześciodniowa, walki frakcyjne komuchów z natolina z komuchami z puławskiej. Przecież napisałem że to propagandowy kit a ty go powielasz po tylu latach. Odnośnie edukacji w międzywojniu to jasiek z pażuchowa nie miał szans na gimnazjum bo o studiach nie wspominam, bo musiał razem z ojcem zapitalać w polu u dziedzica czy innym kościelnym majątku. Rodzice oddawali nawet dzieci na służbe do bogatszych gospodarzy bo w chałupie była jedna gęba do wykarmienia mniej, dwa dostawali za to nawet jakieś grosze. I jakiś icek nie miał z tym nic wspólnego.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Reklamy Google

Postprzez Scorn w 12 Cze 2012, 21:19

No offence, ale trochę wkurza mnie to EURO 2012. Nie, żebym chodził i klnął, ale jest tego trochę za dużo, włącza człowiek telewizor- EURO, włącza człowiek internet (zabieg celowo użyty, nie czepiać się)- EURO, idzie z kolegami na piwo, odwraca butelkę- EURO. No dobra, jesteśmy gospodarzami, ale i tak bez przesady.
Kolejna sprawa związana z EURO- to jak UEFA została zwolniona z podatków dochodowych, na których można by zmniejszyć dziurę budżetową, a tak to dorobią się tylko kasy z prywatnych przedsiębiorców, którzy zaś będą pływać w szmalcu.
Image

Scorn
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Kwi 2012, 18:20
Ostatnio był: 25 Lip 2012, 16:40
Miejscowość: Czeluście Mroku
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 16

Postprzez SkullDagger w 12 Cze 2012, 23:01

No i dobrze, niech leci nawet na disneyXD , takie co może się nie powtórzyc. Nawet moja 7letnia siostra oglądała mecz z emocjami.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit

Za ten post SkullDagger otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss.
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez jalkavaki w 13 Cze 2012, 00:29

Na fali Euro i dzisiejszego meczu: <pub na W;N PL>
Początek mecza, grają hymny (hymn Rosji standardowo wygwizdany), wszyscy, jak jeden mąż do Mazurka Dąbrowskiego wstają i śpiewają. Poza mną. I oczywiście oberpatriota musiał się o to przyczepić. Na szczęście na słowach się skończyło. Ale zauważyłem, że gdy na ekranie pokazano Prezydenta RP ten sam oberpatriota rzucał urwami i innymi powszechnie znanymi słowami. A gdzie szacunek dla funkcji?
Denerwujue mnie taki pseudopatriotyzm, który objawia się tym, że "nasi grają" albo "Małysz skacze" a tak naprawdę w poważaniu mają dobro tego kraju i najchętniej to, gdyby mogli, to dawno temu zawinęli się stąd (dlatego wciąż nie mamy wiz do USA)
Czyli generalnie w****a mnie ten pseudopatriotyzm związany ze sportem.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.

Za ten post jalkavaki otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez Pijawol w 13 Cze 2012, 08:20

Zadymy z okazji meczu z Rosją.

Chociaż w sumie...
:

Image

Za ten post Pijawol otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Stalker Rambo,
Negative Realkriss.
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: 18 Kwi 2026, 08:51
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez Realkriss w 13 Cze 2012, 08:28

Bo te rzesze sezonowych kibiców-patriotów piłkę nożną traktują jak trzecią, czwartą i dwudziestą wojnę światową, zamiast traktować ją jak sport. Stąd się biorą te kibolskie hece naszych przecież przyodzianych w biało-czerwone barwy pseudopatriortycznych cweli.

Jak wiecie mieszkam w Warszawie, wczoraj nie udało mi się przed zamknięciem Alei Jerozolimskich przedostać na drugą stronę Wisły, więc postanowiliśmy z moim chłopakiem przejść się pieszo i zobaczyć, jak to wygląda.
Ludzie, wstyd i hańba, to, jak się zachowywały grupy gnojów z szalikami na pyskach. Stoi takie kilkudziesięcioosobowe ścierwo, średnia wieku 18 lat i skanduje "Rosja ku*wa". Co te gnoje wiedzą o roli Rosji w naszym życiu, skoro urodziło się toto po Komunie i nawet nie ma prawa pamiętać Rosjan na polskich ulicach.
Ganiali się pijani gnoje, bełkocząc antyrosyjskie hasełka, a tajniacy z tłumu rozkładali teleskopowe pałki i natychmiast ich wyłapywali.
Jedno mnie zastanawia, czy takiemu "patriocie" nie przeszkadza, że zamiast oglądać meczu, spędzi wieczór, a może i noc na komisariacie/pogotowiu/wytrzeźwiałce? I nawet nie będzie wiedział, jaki jest wynik.
Tylko czy ich ten wynik interesuje, czy zadyma z "wrogiem", który jest pod ręką?

Wpienia mnie to, że takie incydenty psują atmosferę wspaniałego wydarzenia, które naszemu krajowi trafiło się psim swędem, czego osiedlowe brudasy nie są w stanie pojąć.
I, że zagraniczne media, zwłaszcza rosyjskie i niemieckie mają potem pożywkę, jakie to były w Polsce noce długich noży.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Szpagin, Scorn, Tajemniczy, Jo_Mason,
Negative Lucjusz.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez Przemek77 w 13 Cze 2012, 08:47

Bo tak to się zazwyczaj kończy - najpierw prześciganie się na szumne deklaracje o "pięknym kibicowaniu", "miłości do piłki", "patriotyźmie" - a rzeczywistość jak zawsze boleśnie weryfikuje te komunały.
Ja widzę to choćby w moim mieście, na szczeblu "lokalnej piłki" - gdzie oficjalnie kibice naszego klubu krzyczą, że "kochają swoją drużynę", "rycerze Koziego Grodu", że "na meczach nikomu się nie dzieje krzywda" itp. Później kończy się to tak, że zgraja pijanych małopoludów w szaliczkach maszeruje całą szerokością chodnika wybijając szyby w samochodach i lejąc każdego kto im się napatoczy.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Terminus w 13 Cze 2012, 09:41

Nie będę oryginalny jak powiem, że wkurzyli mnie debile w biało-czerwonych strojach, którzy znowu zepsuli Polsce wizerunek za granicą tłukąc się na ulicach z ruskimi kibicami i rodzimą policją.
Jak chcą walczyć z Ruskimi niech jadą do Czeczenii.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez szczypiorofix w 13 Cze 2012, 10:33

@Terminus - dokładnie. Przed EURO obawiałem się o to i się sprawdziło. Najgorszymi kibicami nie są ani Rosjanie ani inni przyjezdni tylko sami Polacy. Owszem, jest pewna grupa polskich kibiców, którzy przyjechali kibicować ale spora część kibiców jest tu głównie po to aby powrzeszczeć w tramwajach i autobusach oraz wyżyć się na kimś i to już nie jest ważne, Polak, nie Polak, nawinął się to łup go po ryju. Żenada.
"Pewnego pięknego październikowego poranka Umierająca Ziemia połknęła własne bebechy i zmarła w konwulsjach" - Opowieść Poety: Pieśń Hyperiona.
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

Dołączenie: 20 Cze 2011, 20:50
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 14:03
Miejscowość: Wawa
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 44

Postprzez Szpagin w 13 Cze 2012, 10:56

Mnie wkurzyli kibice, którzy po opuszczeniu osiedlowego baru zaczęli napier... w wuwuzele i inne trąbki. Tym bardziej, że musiałem wstać wcześnie rano, więc położyłem się o 22. Fajnie mnie budzili, psia ich mać...
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Tormentor w 13 Cze 2012, 13:31

Mnie drażni troszku ciągły bojkot Euro. Ciągle w tych mediach, że to tamto, tu zła murawa, tu dach niekryty tam, że pseudokibice robią szum. A taka jest prawda, że obcokrajowcy świetnie się bawią, piłkarze innych reprezentacji są zachwyceni warunkami, ale pismaki muszą wtrącić swoje grosze.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 18 Kwi 2026, 17:19
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez SkullDagger w 13 Cze 2012, 14:12

I zas BBC wyłapie obrazki z bójek i bedzie ze Polska to dzika Afryka itp. , niech pokażą piękne obrazki tez.

Oby:) Niech paczą( patrzą) pierw co oni robili a nie oczerniają naszych ze rasizm itp.
Nie wiem po co o tym wspominam...
Ostatnio edytowany przez SkullDagger, 13 Cze 2012, 14:31, edytowano w sumie 1 raz
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości