O asg tez nie wiele wiem (tyle co przeczytalem) ale jedno wiem napewno, w tej cenie nie kupisz dobrego asg. Stosunkowo dobry asg to wydatek 500zl (wersja stock'owa bez tuningu). Poprosu za 80zl mozesz kupic jakis plastyk w ktorym cos peknie po 300wystrzalach. Kupujac cos w granicy 500zl masz polaczenie metal + abs czyli zywotnosc takiej repliki duuuuzo wzrasta. Do klimatu stalkera to chyba najlepszy bedzie AK 47 (wersja elektryczna posiada swietny dzwiek wystrzalu). Zobacz sam strzelanki na You Tube (momenty w ktorych strzela kalach)
PS. Druga sprawa. Naprawe odradzam sprezyne. O niebo wygoniejszy jest elektryk. Kuzyn ma sprezynowego M4A1 i przeladowanie po kazdym strzale staje sie mordęgą. Co innego karabin wyborowy. Tu sprezyna sprawuje sie calkiem niezle.
[Edit}
Aha zapomnialem dodac ze ta wersja M4A1 ktoraposiada brat to wlasnia taka tania replika za mniej niz 100zl (full plastyk). Po 2 miesiacach od zakupu karabin upadla na beton kuzynowi i rostrzaskala sie lufa. Na dobra sprawe to samo moglo mu sie przytrafic podczas akcji w lesie w momencie updku o ziemie. Ja szczerze mowic po perwszym kontakcie z ta replika zniechecilem sie do asg. Liczy sie pierwsze wrazenie, a to po obejrzeniu tej jego taniej repliki bylo hhhh (zeby nie uzywac brzydkich slow "do dupy") (przepraszam administracje za wulgaryzmy

). Tak czy inaczej jesli naprawde nie chcesz sie zniechecic do ASG to odradzam kupno broni za cene mniej niz 80zl. Aha i jeszcze jedno kupujac cos w cenie 80zl zapomnij o tuningu broni. A biorac pod uwage ze 90% ludzi w czasie gry ma wlasnie tuningowane sprzety, bedziesz zawsze pierwszy dostawal kulke. Zasieg takiej taniej lepliki to okolo 15 no gora 20 metrow. repliki za 500zl osiagaja zasieg 30-35 metrow. Tuningowane wiecej... Sam wyciagnij wnioski.