Moda

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Moda

Postprzez Krzyk19 w 07 Mar 2015, 02:44

Mam wyje*ane na to co ktoś każe mi nosić. Chodzę w tym w czym mi wygodnie, czyli w czarnych dresach i koszuli/koszulce/bluzie/polarze \o/ Dżinsy? NIGDY! Na zimę mam dobre buty, szarą kurtkę oraz czarną czapkę. Oprócz standardu mam jeszcze beret woskowy.
To chyba taki wiek, ale im coś bardziej reklamowane i jest tego więcej tym bardziej mnie to wkurza.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Reklamy Google

Postprzez Red Liquishert w 07 Mar 2015, 03:08

Zazwyczaj noszę jakiś t-shirt, na to bluza zapięta/rozpięta i podwinięte do łokci rękawy. Podoba mi się tak strasznie :D . Na nogach to dżinsy (ale nie rurki, bo raz, że chu*owo wygląda, dwa, że ciśnie) i sportowe buty, jak w zimę i jesień to jakieś porządniejsze kurtały od Quecha. Na łbie nic nigdy prawie nie noszę oprócz włosów.
I ubieram się tak, bo po prostu lubię - nigdy nie sugeruję się słuchaną muzyką, bo nie próbuję przynależeć do żadnej popkultury; czy nosiłem długie włosy, czy dredy czy jak teraz, krótkie kudełły.
Bydlę z pana, panie Red
Awatar użytkownika
Red Liquishert
Łowca

Dołączenie: 07 Sty 2010, 16:13
Ostatnio był: 16 Gru 2021, 16:32
Miejscowość: Chuj wie, Polska Ź
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 167

Postprzez Pijawol w 07 Mar 2015, 07:59

Ja przez cały rok, nie licząc różnych uroczystości chodzę w dresach, butach sportowych ( parkour trenuję ;) ) i w zależności od pory roku koszulka/bluza. Nienawidzę jeansów i innych obcisłych ubrań, tak samo nie lubię ciężkich buciorów ograniczających hmm... mobilność. :P
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: 11 Sty 2026, 19:05
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez KOSHI w 07 Mar 2015, 09:36

Sami ku*wa w dresach :caleb: Dres mam i ja, ale po domu. Na co dzień jeansy granatowe, buty skórzane Lesta na lato, na zimę zimowe of kors. Z markowych się wyleczyłem już dawno. Lesta jest nieśmiertelna. Co niektóre moje pary przeszły, to taki adaś czy łyżwa już z 3 razy poszłaby do wyjebki. Góra - t-shirt + sweter lub bluza z kapturem Nike, Lonsdale. Kurtki - płaszcz wełniany na zimę, pozostałe pory wiatrówki lub cienkie kurtki. Szlafmyca - czarna uszanka.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 29 Gru 2025, 21:47
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Postprzez Nieznajomy X w 07 Mar 2015, 14:45

Jak wy też do roboty chodzita w dresach to mi was szkoda...
Miarą Twojej wartości są Twoje zasady.

"jak przyjaźń to do śmierci i nigdy na odpie*dol"
O.S.T.R.

"co zrobić, by uczciwie zarobić, co zrobić, by nie wyj*bać szefowi, co zrobić, kiedy szefem jest kobieta, wyj*bać kobiecie to wielki nietakt"
Metrowy

Za ten post Nieznajomy X otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wunderwaffe.

Nieznajomy X
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Wrz 2014, 21:30
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 14:33
Miejscowość: Koszmary moich wrogów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: -2

Postprzez Grzechu300 w 07 Mar 2015, 16:31

Zwykle - koszulka z jakimś nadrukiem (zespoły,czaszki,motocykle itp.) zakupiona w jakimś Reserved czy innym Housie. Zwykle mają fajne wzory,tanie i wytrzymałe rzeczy.

Do tego longsleeve (też z nadrukiem) albo bluza, koniecznie rozpinana. Koszule noszę bardzo rzadko, jak już to w tonacji-krata czerwono-czarna, biało-czarna. Nie znoszę "czystych" rzeczy, bez nadruku/wzoru.

Spodnie - tylko i wyłącznie jeansy. Nic innego - różne kroje i wzory, różne odcienie niebieskiego, czasem jakieś czarne, ale jeansy. Dresów nie używam (ba, nawet nie mam), bojówki czy inne wojskowe spodnie raczej tylko na rower/w las/do prac ogrodowych/po domu.

Staram się, żeby spodnie były DOPASOWANE - ani nie obcisłe (nie założę nigdy rurek) ani nie zbyt szerokie, bo to też wygląda głupio.

Na wierzch - skórzana kurtka (z klapami i z normalnej skóry, nie jakieś pierdoły :caleb:), lub też bundeswerka/bluza mundurowa.

Buty - adidasy (no, potocznie się to tak nazywa) koniecznie za kostkę, zwykle czarno białe. Czasem trampki.

Sporo noszę "pierdół" - opaska z paracordu,zegarek, opaska na prawą rękę, nieśmiertelniki, pas z dużą klamrą, łańcuch na klucze.

W lato okulary awiatory, w chłodniejsze dni arafatka biało-czarna, albo zielona.

Nie znam się na modzie i mam to w dupie, staram się jednak nie wyglądać niechlujnie. :caleb:
Ostatnio edytowany przez Grzechu300, 07 Mar 2015, 16:34, edytowano w sumie 1 raz
Вознаграждён будет только один.
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Dołączenie: 30 Sie 2012, 22:39
Ostatnio był: 15 Wrz 2019, 11:19
Kozaki: 333

Postprzez Wunderwaffe w 07 Mar 2015, 16:32

Oprócz standardu mam jeszcze beret woskowy.

A woskowy to się nie roztapia na słońcu? :suchar:

nie rurki, bo raz, że chu*owo wygląda

Jak jesteś gruby, to tak. W innym razie rurki wyglądają lepiej od regular fitów.

W ogóle to same dresy. Myślałem, że aż tak źle nie jest. :caleb:
Image

Za ten post Wunderwaffe otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Krzyk19.
Awatar użytkownika
Wunderwaffe
Łowca

Dołączenie: 06 Mar 2012, 20:43
Ostatnio był: 04 Lis 2018, 20:43
Miejscowość: Siedlce
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 187

Postprzez Grzechu300 w 07 Mar 2015, 16:35

Wunderwaffe napisał(a):Jak jesteś gruby, to tak. W innym razie rurki wyglądają lepiej od regular fitów.

Jak jesteś chudy, rurki też wyglądają chu*owo. Wiem z doświadczenia, bo kiedyś dostałem od siostry, i do teraz parę już lat leżą gdzieś na dnie szafy nigdy nieużyte, po tym, jak zobaczyłem jak to wygląda. :kotek:

Za ten post Grzechu300 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Nieznajomy X.
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Postprzez Nieznajomy X w 07 Mar 2015, 17:06

Ja natomiast noszę luźne koszulki i bluzy ale bez nadruków a jak już to z w miarę umiarkowanymi. Lubię "czyste" łachy bez nadruków. Jak nieraz jedę autobusem z/do technikum i widzę typków nawet po 20 lat z bluzami obbazgranymi od góry do dołu i w dresach z nadrukiem na dupie to patrze na nich z politowaniem. Człowiek to nie baner reklamowy czy tablica ogłoszeń. Niestety ku niezadowoleniu moim i mi podobnych znaleźć teraz w zwykłym sklepie dobrą bluzę/koszulkę bez nadróków graniczy z cudem i trzeba obejść całe miasto żeby znaleźć coś normalnego. No cóż, pokolenie gimbologii w natarciu.

EDIT:
Wunderwaffe napisał(a):
nie rurki, bo raz, że chu*owo wygląda

Jak jesteś gruby, to tak. W innym razie rurki wyglądają lepiej od regular fitów.

Nie wiesz co mówisz :caleb:
Miarą Twojej wartości są Twoje zasady.

"jak przyjaźń to do śmierci i nigdy na odpie*dol"
O.S.T.R.

"co zrobić, by uczciwie zarobić, co zrobić, by nie wyj*bać szefowi, co zrobić, kiedy szefem jest kobieta, wyj*bać kobiecie to wielki nietakt"
Metrowy

Nieznajomy X
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Wrz 2014, 21:30
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 14:33
Miejscowość: Koszmary moich wrogów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: -2

Postprzez Grzechu300 w 07 Mar 2015, 17:14

Nieznajomy X napisał(a):bluzami obbazgranymi od góry do dołu i w dresach z nadrukiem na dupie to patrze na nich z politowaniem. Człowiek to nie baner reklamowy czy tablica ogłoszeń.

No, zależy czy się nosi wy*ebany na całą koszulkę napis NAJKI czy inne śmieci - ja lubię mieć czaszki, zespoły, motywy harleyowe, takie rzeczy.

Choć zapewne ja wyglądam dla nich tak samo głupio jak oni dla mnie. :kotek:
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Postprzez Wunderwaffe w 07 Mar 2015, 17:57

Co do tych rurek - no w sumie takie trochę pedalstwo, prawdziwy facet nosi szerokie ubrania.

Image

:caleb:
Image
Awatar użytkownika
Wunderwaffe
Łowca

Dołączenie: 06 Mar 2012, 20:43
Ostatnio był: 04 Lis 2018, 20:43
Miejscowość: Siedlce
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 187

Postprzez Grzechu300 w 07 Mar 2015, 18:21

@UP

Jest różnica między noszeniem ubrań dopasowanych, a noszeniem rurek, o czym pisałem wcześniej, ale ktoś tu nie czyta poprzednich postów. :caleb:

Spodnie, jak wszystko, trzeba w miarę dobrać - choćby po to, żeby nie wyglądać jak niechluj.Nie każdemu jest we wszystkim dobrze. Jest sporo rodzajów chociażby jeasnów, sporo krojów, można dostosować pod siebie.
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości