Mój Avatar

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Mój Avatar

Postprzez Crisu w 05 Sie 2009, 10:50

Image

Jeśli chodzi o mnie to kwestia avataru jest luźnym podejściem do tematu Stalkera co z pewnością widać gołym okiem. Koncepcja, a raczej jej brak była taka by po prostu stworzyć pewien avek. Użyłem do tego Garry's Moda - modyfikacji do Half Life 2, całkowity sandbox. Modele ze Stalkera, mapa w tle to de_energo i oto co powstało. Całkowita improwizacja, avatar prosty i czytelny. ^^
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Reklamy Google

Postprzez STA1KERpl w 05 Sie 2009, 12:42

Mój avatar obecny przedstawia (wg. mnie) najlepszego gitarzystę na świecie- Buckethead'a. Jest to człowiek (chyba) o bardzo porytej (acz zabawnej) psychice, świetne utwory komponuje (jest solista i virtuosem) i jest najtamniczniejszym ludzikiem jakiego znam (nikt nie widizał jego twarzy [nawet jego starzy^^], nie wiadomo, czy na prawdę nazywa się Brian, i nosi zawsze na sobie kubełek od KFC XD [serio...]). Na koncertach robi z siebie zupełnego pajaca, np. przed występem wyszedł na scenę i zaczął wywijać nonczakiem (jak to się pisze?) a jak już je wyrzucił, dodał jeszcze taniec robota. Po minucie dopiero chwycił za gitarę. Oto 3 jego utwory, które najbardziej mi się podobają:
http://www.youtube.com/watch?v=OTcg9JybEp8 - Buckethead, Jordan
http://www.youtube.com/watch?v=0GFtkPJU1WE - Buckethead, Welcome to Buckethead Land
http://www.youtube.com/watch?v=2WPGUIln6Os - Buckethead, Soothsayer (ballada)

Ps: Cris- jak się dodaje te nowe modele do gmoda, bo nimam pojęcia...

Jak się urodził, to też nikt jego twarzy nie widział?:D - xKoweKx

Tomek- on urodził się w masce :D

I tak, i tak niejeden widział jego twarz... pieprzenie tylko.

Otóż to- nie. Ta jak mówił Dorian, kissów przez wiele lat nikt nie widział "normalnych". Tak jest z buckethead'em. Od lat 70 nie znajdziesz go. A jak znajdziesz podobnego człowieka (postura i włosy) to możesz być pewny, że to tylko imitator. On serio jest "niewidzialny". I jeśli nie wiesz niemal nic o nim, to sam nie pieprz.

Człowiek pełnoletni musi posiadać dowód osobisty w każdym kraju (lub jeśli kraj nie wymaga dowodu osobistego, to może to być potwierdzenie tożsamości wraz ze zdjęciem np. karta studencka), a zrobienie zdjęcia zakrywające twarz jest niedopuszczalne. Zresztą nawet jeśli nie posiadają potwierdzenia tożsamości, to bez niego gófno zrobią... Nie muszę o kimś czegoś wiedzieć, po prostu ukrywanie swojej twarzy jakąś maską przez całe życie jest niemożliwe :) Takie prawo, wiesz?:P

A czekaj... podzielmy 6 500 000 000 przez jakieś 100. Wtedy będzie procentowo "pokazane" jak mało ludzi go widziało.
Ostatnio edytowany przez STA1KERpl 20 Sie 2009, 20:07, edytowano w sumie 3 razy
JESTEM TUTAJ WIPEM
Awatar użytkownika
STA1KERpl
Tropiciel

Dołączenie: 15 Kwi 2009, 20:51
Ostatnio był: 25 Maj 2022, 16:45
Miejscowość: The port Royal
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 13

Postprzez PrzemoC w 05 Sie 2009, 12:47

Fajny temat, moim skromnym zdaniem... Ale nie spamerski. Może przeczytamy jakąś
ciekawą historię o czyimś avatarze :P. ja opisze swoje po kolei.
Pierwszego avataru nie mogę znaleźć, ani na kompie ani w sieci, ale był podobny do tego:
http://wiki.urbandead.com/images/thumb/6/60/Stalker2.png/370px-Stalker2.png
Tylko, że kolorowy, prostokątny i badziewny... byłem nowy i chciałem mieć avatar.
Drugi to efekt mojej pracy (zabawy?) w pajńcie. Przedstawia Wilka w magazynach wojskowych,
w tle widać słup z linią wysokiego napięcia.
Image
Była jeszcze wersja z nałożona Sephią, ale zostałem przy tej.
Ostatni avatar, który widać, ale i tak dam(bo może zmienię... kiedyś):
Image
Wziął się z tego demotywatora:
Image
Śmieszny, ale nie demotywuje... Bynajmniej nie do nauki...
Nie zamierzam zmieniać avataru w najbliższym czasie, chyba, że znajdę coś bardzo,
ale to bardzo ciekawego. :wink:
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Postprzez adin w 05 Sie 2009, 16:05

nastawiam się już na CoP :) stalker z mojego avatara pochodzi z jednego z artworków :P + parę efektów na PS. Ja podobnie, zmieniać jak na razie nie zamierzam :P
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Dołączenie: 14 Sty 2007, 01:58
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 16:44
Kozaki: 32

Postprzez dorian w 05 Sie 2009, 21:16

Sta1ker :
...najlepszego gitarzystę na świecie- Buckethead'a. Jest to człowiek (chyba) o bardzo porytej (acz zabawnej) psychice, świetne utwory komponuje (jest solista i virtuosem) i jest najtamniczniejszym ludzikiem jakiego znam (nikt nie widizał jego twarzy

Eeee, od razu sory za OT, ale muszę :mad: .
Kiss takie "tajemnicze" rzeczy robił i grał od początku lat 70-tych i bodajże do '81 nikt nie wiedział jak wyglądają, bo mieli mejkapy na buziach. Stary, wypracowany i skuteczny jeśli chodzi o reklamę numer.
Sta1ker:
Pan Buckethead to w/g wszelakich zapisków w necie to Brian Carroll, czyli na filmie ten wysoki koleś, tylko powiedzcie mi, o co chodzi z tymi jego palcami na gryfie gitary na tym drugim filmie...? Nakładki chyba stosował :
http://www.youtube.com/watch?v=OalBwI3IIfw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=M-T05p7vT8w&feature=related
Jest dobry, ale na pewno nie najlepszy, a znaleźć takiego na świecie to sztuką jest, bo tylu było i jest wspaniałych wioślarzy..
I od razu Podanie:
Zwracam sie z uprzejmą prośbą do odpowienich władz na tym forum o nie udzielenie mi warna za Off- Top temat, ale osobiscie musiałem poruszyć właśnie tutaj tego typu sprawę.
Z góry dziękuję.
Z poważaniem,
Dorian
Koniec OT.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez Raith w 09 Sie 2009, 11:10

Wcześniej miałem Nazgula w avatarze, ale to z mojego świra na punkcie LoTR.

Teraz jest to najemnik z Vintarem, to z miłości do S.T.A.L.K.E.R'a.

A dlaczego mam właśnie taki nick? Jest to imię postaci z pewnej gry cRPG.
There are too many assholes but there is not enough of bullets
Image
Image
Awatar użytkownika
Raith
Stalker

Dołączenie: 05 Cze 2009, 21:51
Ostatnio był: 07 Gru 2024, 18:42
Miejscowość: Centrum Zony
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Soczek w 09 Sie 2009, 12:29

Mój jakże dizajnerski avatar wziął się z GIMP'a - potężnego programu do tworzenia grafiki, możliwościami porównywany do Photoshopa. Ale stworzenie takiego avka to kwestia minut, nawet totalny noobek sobie poradzi. Mam na dysku jeszcze kilka avatarów, za jakiś czas pewnie je pokażę :)
Image
Awatar użytkownika
Soczek
Kot

Dołączenie: 09 Sie 2009, 11:44
Ostatnio był: 28 Maj 2013, 18:22
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 8

Postprzez BJ Blazkowicz w 09 Sie 2009, 23:46

Mój avatar? Wziął się z miłości do żółtego egzoszkieletu "Wolności".... a że lubię alphy stalkera ów avek nie przedstawia egzo z obecnego stalka, tylko taki jak miał być w pierwotnym stalkerze.... lekko go tylko poprawiłem w GIMP-ie...
Image
Voiton laulut soi ainiaan!
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 10 Sty 2026, 18:52
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 526

Postprzez Quinn w 12 Sie 2009, 22:29

Co się tyczy mego avka to kolejna wariacja na temat słynnej ongiś Rudej Pani z avataru Quinna.
A widząc avek Micha oraz jego sygnaturę rozumiem, że odkrył Maximum the Hormone? ; > Czyżby Death Note? ;)
Awatar użytkownika
Quinn
Ekspert

Dołączenie: 14 Cze 2007, 13:37
Ostatnio był: 19 Paź 2025, 21:46
Miejscowość: Seattle, budynek z elektryczną owcą na dachu...
Ulubiona broń: --
Kozaki: 4

Postprzez Michu w 13 Sie 2009, 01:17

No co jak co zmieniłem avatar i podpis, żeby ktoś czytając nie zdziwił się 'dziewczyna ładna...' < jak to pisałem xD

Death Note, szczerze - nie oglądałem, ale wiem że mają do tegoż anime soundtracki. Zespół odkryłem przez to że kolega wysłał mi piosenkę do kolejnego filmu który rzekomo miałem montować, ale nie zmontowałem. Mniejsza z tym :)

Mają kilka fajnych nut no i są kompletnie pokręceni, ale ogółem ciekawy zespół i to takie moje 'odkrycie wakacji' w dziale "Muzyka"
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez Papa Mobile w 13 Sie 2009, 01:23

"W ciszy jak siał makiem
Płynie czas bez skarg
Z mdławej śliny smakiem
W kącie rybich warg
Kryją się zdradzeni
W płaszczy szarą pieśń.
Ludzie co w milczeniu
Wznoszą pieśń."
Ostatnio edytowany przez Papa Mobile, 11 Sie 2011, 14:29, edytowano w sumie 1 raz
„Et aux horions, l’on verra qui a meilleur droit" — Jeanne d’Arc
Image
Awatar użytkownika
Papa Mobile
Tropiciel

Dołączenie: 23 Sie 2007, 13:54
Ostatnio był: 31 Maj 2025, 18:25
Miejscowość: Campus Pagani
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 133

Postprzez fosio w 14 Sie 2009, 03:22

Nie sądzę by mój avatar się często zmieniał (przynajmniej nie pod względem tematyki), więc napiszę tylko jedno zdanie; avatar przedstawia to czym się zajmuję: "ASG!"

Nick? Stary bo nawet jeszcze z czasów podstawówki. Aktualnie Fosz lub Foszmar. A dlaczego? Wszystko od debilnego i nietypowego nazwiska... zgadujcie ;).

I ps. dlaczego debilne? Zgadujcie dalej :P
JESTEM DEBILEM, PRZEPRASZAM.

fosio
Wygnany z Zony

Dołączenie: 05 Paź 2008, 01:36
Ostatnio był: 26 Cze 2019, 18:48
Miejscowość: Duże zadupie polski...
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 9

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości