Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez meJKu w 03 Lip 2012, 10:58

Terminus napisał(a):Daruj sobie takie osobiste wycieczki, bo one zawsze stawiają w gorszym świetle Ciebie niż osobę, którą próbujesz obrazić.

Nie, po prostu taki obraz siebie budujesz na tym forum. "Terminusowanie" nie wzięło się "z dupy".
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: Wczoraj, 17:55
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Reklamy Google

Postprzez Przemek77 w 03 Lip 2012, 11:44

meJKu napisał(a): Ja Dragon Balla itp. traktuję za serial znacznie bardziej wartościowy, niż to pseudo-gówno co dzisiaj puszczają w telewizji.

E tam. Latają jakieś hipki z włosami jak strzecha i strzelają światłem... Ja wiem czy bardziej jest to wartościowe od - powiedzmy - jakiegoś Mortal Głąbata?
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Realkriss w 03 Lip 2012, 12:17

Chłopaki, dzieciom należy puszczać bajki japońskiego Studia Ghibli.
Absolutnie przepiękne i mądre jak mało które.
Przemek dla Twojej Malutkiej to jak narazie "Ponyo", gwarantuję, że będzie zachwycona.
Termi, a Twój Synek w jakim wieku? Bo jak ma przynajmniej z 6-7 lat, to "Ruchomy Zamek Hauru", "W krainie bogów", "Narzeczona dla kota".
Dla 9 latków i więcej "Laputa" i "Nauzikaa z Doliny wiatru".
Można to z dzieciakiem oglądać w nieskończoność.

Mnie ostatnio wpieniło to, że moja Córka powiedziała, że "Goonies" tacy sobie. I, że na Hyperionie lecą lepsze historie.
Do cholery, nasze dzieci zawsze muszą sobie znaleźć debilny serial do oglądania, moja Córka kocha przedebilny francuski "Kod Lyoko".
Rzygać mi się chce, jak widzę tę pretensjonalną, słabą komputerówkę.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez meJKu w 03 Lip 2012, 12:24

E tam. Latają jakieś hipki z włosami jak strzecha i strzelają światłem... Ja wiem czy bardziej jest to wartościowe od - powiedzmy - jakiegoś Mortal Głąbata?

Problem w tym, że to jest naprawdę fajny serial, ale to twoje dzieci i wychowuj je po swojemu. Mamy przedstawionych w nim mnóstwo bohaterów, od tych złych po głównych dobrych. Zaczyna się od małego Goku, który wyrusza w przygodę, a po drodze poznaje wielu ludzi, także wielu wrogów, którzy później zostali jego wiernymi przyjaciółmi. Jest tutaj też wiele rzeczy skoncentrowanych na sztukach walki, ale nie znałem chłopca w moim wieku, którego to nie kręciło ; ) Wersja puszczana w Polsce i tak była wersją francuską, cholernie okrojoną - wiele brutalniejszych scen, krew itp. zostało wycięte.
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: Wczoraj, 17:55
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez Stalker Rambo w 03 Lip 2012, 12:25

Jeżeli już mówimy o wartościach w bajkach/kreskówkach, to taki bolek i lolek, też sobą nic nie przedstawiają (gdy dorosłem to się nawet zacząłem zastanawiać czy nie są parą biseksualną). Dragon Ball? Zajefajna kreskówka, ale nie wiem czy bym ją puszczał kilkuletniemu dzieciakowi (musiałby trochę podrosnąć).

Trochę mnie denerwuje, gadanie na filmy/gry/kreskówki, jakie to one nie dobre wartości sobą przedstawiają. Od dziecka oglądałem, różne bajki typu batman, dragon ball i inne. Jeśli grałem już w jakąś grę to przede wszytkim taką gdzie się dużo strzela. Moje ulubione filmy to horrory i sensacyjne. A jednak wyrosłem na w miarę normalnego człowieka. Nie lubię się bić, ba nawet nigdy się nie biłem. Nie mam ochoty gwałcić, mordować, rabować. Dużo przeklinam, ale to wina rodziców i pracy. Także uważam, że te wszystkie gnojki i lafiryndy to tylko wina złego wychowania a nie filmów i gier.

P.S. Reksio kopie dupy! Nawet krecik mu nie podskoczy!
Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Dołączenie: 21 Paź 2011, 00:15
Ostatnio był: 27 Lis 2023, 17:36
Miejscowość: Starogard Gdański
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 143

Postprzez Антони w 03 Lip 2012, 12:41

Jeśli chodzi o bajki dla dzieci to uważam, że powinno a właściwie powinna was zainteresować Masza i Niedźwiedź.
Bajka jest super!!! nawet dorośli chętnie oglądają!!!

A propo tematu to mnie wpienia to ,że po Czystm Niebie ostała się tylko kamizelka w Zewie Prypeci :-(
-naprawdę polubiłem tą frakcję!!!
śpieszmy się kochać Polskę. Tak prędko umiera... :(
Image Image

Za ten post Антони otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss, Wayathin, Jo_Mason.
Awatar użytkownika
Антони
Kot

Dołączenie: 08 Paź 2011, 19:36
Ostatnio był: 01 Cze 2013, 19:18
Miejscowość: Iluzjozdroje
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 13

Postprzez Wayathin w 03 Lip 2012, 21:41

O nie...mam młodszego brata(4 lata). Dzieciak ogląda My little pony, a jak wrócił od lekarza to z naklejką "dzielna pacjentka" (którą sam wybrał). To jest okrutne. I wpieniające czasem.
Tylko słabi i komuniści się uśmiechają.
Awatar użytkownika
Wayathin
Tropiciel

Dołączenie: 13 Kwi 2011, 12:05
Ostatnio była: 15 Gru 2020, 08:01
Miejscowość: Tu i tam.
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 115

Postprzez vandr w 03 Lip 2012, 22:45

Całe szczęście, że mam już odłożone na DVD bajki na których się wychowałem- Reksio, Kot Filemon i reszta ekipy. Gdy od święta dane będzie mi usiąść przy telewizorze czy to w domu tudzież u znajomych i natknąć się na dzisiejsze "bajki", to zwyczajnie czuję się zażenowany.

Ostatnimi czasy zdałem sobie sprawę, co mnie wprowadza w stan bardzo mocnego poirytowania graniczącego z wkurwieniem, a jest to mianowicie sytuacja, gdy ktoś w tramwaju/autobusie rozmawiając przez telefon, robi to w perfidnie ostentacyjny sposób. Nie wierzę, aby taka osoba miała jakieś zaburzenia słuchu(zwłaszcza, gdy jest to kobieta pod trzydziestkę-czterdziestkę), nie potrafiła podbić głośności w telefonie tudzież przeszkadzał jej silnik jadącego busa. Siedzi więc taka sraka 7 foteli za mną i na cały regulator, przez dziesięć minut obwieszcza czego to dzisiaj nie zje/kogo poznała i jakie gówno z kibla po zupie z owoców morza wydalała. Rozum na poziomie palców u dłoni znajomego(zaznaczam, że dwa palce mu ujebało, więc ich nie ma). I wraz z Tobą cały autokar tego słucha, bo nie potrafisz się skupić na czym innym(chyba, że masz słuchawki i telefon).

EDIT: Ciągłe upałyyyyyy...
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 13:07
Kozaki: 1749

Postprzez pyszny w 04 Lip 2012, 02:47

Dresy i metalowcy oraz rumuny na targu raz się nawet z jednym biłem.

Za ten post pyszny otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik, Kałach,
Negative vandr.
pyszny
Kot

Dołączenie: 11 Maj 2012, 16:22
Ostatnio był: 22 Lip 2012, 13:32
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: -3

Postprzez Przemek77 w 04 Lip 2012, 06:46

Realkriss napisał(a):Chłopaki, dzieciom należy puszczać bajki japońskiego Studia Ghibli.
Absolutnie przepiękne i mądre jak mało które.
Przemek dla Twojej Malutkiej to jak narazie "Ponyo", gwarantuję, że będzie zachwycona.
Termi, a Twój Synek w jakim wieku? Bo jak ma przynajmniej z 6-7 lat, to "Ruchomy Zamek Hauru", "W krainie bogów", "Narzeczona dla kota".
Dla 9 latków i więcej "Laputa" i "Nauzikaa z Doliny wiatru".
Można to z dzieciakiem oglądać w nieskończoność.

Ach..... Studio Ghibli.... powiem Ci, że ja sam to mogę oglądać w nieskończoność. Pamiętam gdy pierwszy raz zobaczyłem "W krainie bogów" - opad szczęki. I takie anime mi się podoba a nie te śmieszne hipki z DB.
Chociaż, czy ja wiem - dla 7-latka "Zamek hauru"....? Chyba za trudne. Choć może nie doceniam dzieciaków. I dzięki za namiar - "Ponyo" jeszcze nie widziałem, muszę poszukać.

Mnie ostatnio wpieniło to, że moja Córka powiedziała, że "Goonies" tacy sobie. I, że na Hyperionie lecą lepsze historie.

E tam. Jak zdążyłem zauważyć "Goonies" czesto lecą na Cartoon Network - parę dni temu widziałem nawet wersję z polskim dubbingiem.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Realkriss w 04 Lip 2012, 09:21

Wpienia mnie polski dubbing dla filmów fabularnych dla dzieci, jest to przeżenujący popis co marniejszych aktorzynów.
Wręcz przeciwnie dubbing do kreskówek to klasa sama w sobie.
Na szczęście moja 10 latka już ogląda filmy z napisami i wreszcie skończyła się era chodzenia do kina na wersje z dubbingiem.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez dienonych w 05 Lip 2012, 22:32

Wheeljack napisał(a):Aha, to wolisz bany z dupy i usuwanie niewygodnych kont? Da radę załatwić. :caleb:
A teraz po raz kolejny wkleję rozmowę z Terminusem we wcieleniu żeńskim, żeby lud mógł zobaczyć:

Mnie to wkurzają takie posty :arrowu: Normalnie to za to było by ostrzeżenie czy jakieś takie pierdoły za "spam" itp. I jeszcze chamskie jest to, że u adminów itd. ujemne kozaki w magiczny sposób znikają... Wheeljackowi pewnie też zniknie (ponieważ za ten nie potrzebny post dostał ujemnego, nawet jest ich kilka...).
w lewo i w dół

Za ten post dienonych otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik, weteran XD, GhostRider44, Puszek.
Awatar użytkownika
dienonych
Tropiciel

Dołączenie: 16 Mar 2011, 13:04
Ostatnio był: 10 Wrz 2025, 20:09
Miejscowość: W DÓŁ...
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 78

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości