Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Terminus w 02 Sie 2012, 22:31

Niech czyta w bibliotece uniwersyteckiej.
Czytanie w miejscach publicznych dzieł propagujących systemy totalitarne jest działaniem, które może być spokojnie odczytane jako rodzaj ostentacji i propagowanie tych idei. A to jest prawnie ścigane w Polsce.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Reklamy Google

Postprzez scigacz1975 w 03 Sie 2012, 10:08

Ciekawe że jest pyskówa o nietolerancji wobec mniejszości ... a nikt nie pluje się o nietolerancję wobec ideologii? hmm ...

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wojxar.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Woland w 03 Sie 2012, 16:06

@Terminus
1. Marksizm nie był systemem zbrodniczym bo go nigdzie przecież nie wprowadzono
2. Każdy ma prawo czytać co chce, dlaczego od razu uważasz że ktoś czytający np. Lenina to komunista, czy ktoś czytający wspomniany Mein Kampf musi popierać nazizm?
Dlaczego ktoś miałby któreś z tych dzieł czytać? Może interesuje go historia? Ciekawi go po prostu co takiego ci ludzie tam napisali w tych książkach? Trochę to daje wiadomości o poglądach czy psychice tych ludzi.
3.
Terminus napisał(a):Czytanie w miejscach publicznych dzieł propagujących systemy totalitarne jest działaniem, które może być spokojnie odczytane jako rodzaj ostentacji i propagowanie tych idei

"W.I.Lenin. Krótki zarys życia i działalności". Co propagują te słowa??? Na moje oko nic. Siedzi człowiek, coś czyta. Nie krzyczy "Czytam Lenina!!", nie wymachuje na prawo i lewo nią by każdemu pokazać okładkę. Gdzie tu propagowanie czegokolwiek???
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Terminus w 03 Sie 2012, 16:36

Pisałem o komunizmie - w formie w jakiej go prowadzano okazał się dziełem zbrodniczym.
Marksizm sam w sobie to mrzonka - czyli niemożliwa w realizacji utopia polityczna i społeczna.
Niestety stanowił ścisłą podstawę ideologiczną komunizmu, co moim zdaniem kompletnie go dyskredytuje.
"Po owocach ich poznacie" - owocem marksizmu był komunizm czyli 60-100mln ofiar
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez Woland w 03 Sie 2012, 16:56

Terminus, nie jesteś aby chrześcijaninem?? :P

Nie chodzi mi tu o obrażanie kogokolwiek. Po prostu historia chrześcijaństwa i komunizmu jest dosyć podobna w pewnym sensie.
Woland
Legenda

Postprzez Terminus w 03 Sie 2012, 18:32

Jak dla Ciebie historia chrześcijaństwa i komunizmu są w "pewnym sensie" podobne to nie mamy o czym rozmawiać.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez Woland w 03 Sie 2012, 18:41

No w pewnym sensie, w założeniach chrześcijaństwa według mnie jest więcej patologii...
Ale nie to chodzi.
Zobacz, porównaj sobie:
Dwa utopijne systemy. Dwa systemy nierealne. Dwa systemy które pochłonęły miliony ofiar i uczyniły wiele zła.

W dalszym ciągu podkreślam: nikogo nie obrażam, jak ktoś się poczuł urażony, to przepraszam
Woland
Legenda

Postprzez Terminus w 03 Sie 2012, 18:53

Jakie znowu "patologie" w założeniach chrześcijaństwa?
Jakie znów utopije systemy? Marksizm to utopijny system polityczny/społeczny. Chrześcijanstwo to religia. Możesz mi podać jak wyliczyłeś te miliony "ofiar chrześcijaństwa"?
Poza tym likwidacja niepostępowych klas społecznych była zgodna z założeniami marksizmu i poglądami jego teoretyków za to morderstwo jest zaprzeczeniem zasad chrześcijanstwa.
Zaraz się chyba dowiemy, że zbrodnie Stalina to zbrodnie chrześcijanstwa bo przecież idol komunistów był ochrzczony i był w seminarium...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez xionc w 03 Sie 2012, 19:44

Po co on w ogóle czytał tego Lenina? Kolejny młody gniewny komunista na garnuszku rodziców.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Borak w 03 Sie 2012, 22:25

szczypiorofix napisał(a):Dokładnie, albo sytuacja gdy zwalnia się miejsce, wokoło kilka starszych kobiet (z reguły) ale żadna nie usiądzie. Wszyscy stoją. Jeśli usiądzie ktoś młody to zaraz zaczynają krzywo patrzeć a potem rzucać tekstami.

Mnie też to wnerwia. :mad:
Pamiętam pewną sytuacje. Siedzę sobie w tramwaju, nagle podchodzi jakaś stara babka i wyjeżdża z tekstem "posuń się!". Nie rozumiem, jak można się tak zachować???

-----------------------------------------------------------------------

Była też druga, dosyć zabawna sytuacja. Kumple najzwyczajniej stali sobie na parkingu przed sklepem i rozmawiali,
a tu podchodzi jakaś babka (powtarzam się, wiem :E) i nabluzgała na nich zupełnie bez powodu. :-o
Odpowiedź jednego z nich była prosta. Nie będę tutaj przeklinał, więc wrzucam link do fotki. :E

Nie mam zasranego pomysłu na ten zasrany podpis :)

Za ten post Borak otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive tomasz4815.
Awatar użytkownika
Borak
Kot

Dołączenie: 13 Lip 2012, 01:58
Ostatnio był: 29 Gru 2014, 22:14
Miejscowość: Borasogród
Kozaki: 3

Postprzez Canthir w 04 Sie 2012, 10:11

Wpieniają mnie zieloni terroryści spod znaku Zielonego Groszku, którzy jeżdżą po energetyce atomowej wymyślonymi argumentami, nieistniejącymi ofiarami i ogólnie prowadzą dyskusję jakby byli nieźle zjarani jakąś odnawialną biomasą. A co gorsza jak się trafi jakaś ukryta opcja niemiecka, szlag człowieka trafia a nie można się uczciwie odgryźć, bo to najazd ad personam czyli dupaś a nie dyskutant.
Смертельные аномалии, опасные мутанты, анархисты и бандиты, не остановят "Долг", победоносной поступью идущей на помощь мирным гражданам всей планеты!

Kiedy idziesz do Strefy, to sobie za konotuj: z towarem wróciłeś - cud boski, z życiem uszedłeś - daj na mszę, kula patrolu - fart, a cała reszta - jak los zdarzy.
- A&B Strugaccy; Piknik na Skraju Drogi

Nie da się tu żyć bez gorzałki... Chcę już o wszystkim zapomnieć. Cholera, to samo dzień po dniu. Kiedy to się wszystko skończy? To chyba przeznaczenie... Daj mi spokój! Życie i tak jest do dupy.

zdjęcia Zony
Awatar użytkownika
Canthir
Opowiadacz

Dołączenie: 02 Lis 2010, 17:50
Ostatnio był: 19 Sty 2022, 16:46
Miejscowość: Szn
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 193

Postprzez djcycu w 04 Sie 2012, 13:07

A mnie wkurzają polscy anglicy którzy z niewiadomego powodu po wyjeździe i powrocie z zielonej wyspy zachowują się jakby byli przynajmniej milionerami i biznesmenami. Mało mówią z sensem a większość to tylko pycha i unoszenie się jaki to on nie pan. Z tym już nie koleguje, z tym także a ten to mu może za przeproszeniem dupę wycierać... Nienawidzę tego zachowania. Oczywiście nie tyczy się to każdego bo znam i takich co im nie odbiło.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości