Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez scigacz1975 w 04 Sie 2012, 14:15

A mnie wku*wia wasza nowomowa - nawet że nie, z tym że nawet że nie... - co to ku*wa jest? :facepalm: Piszcie normalnie po polsku albo wcale :mad:

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Damianox.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Reklamy Google

Postprzez Damianox w 04 Sie 2012, 14:58

Nie ma to jak dźwięk kosiarki sąsiada o 7 rano...
Awatar użytkownika
Damianox
Stalker

Dołączenie: 11 Kwi 2011, 17:41
Ostatnio był: 15 Mar 2026, 18:03
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 11

Postprzez Gro3a w 04 Sie 2012, 16:09

A mnie wkur.....zają dekarze od sąsiada, którzy przybijają "łaty" pod blacho dachówkę od samej siódmej godziny. Stary się tak zdenerwował po nocce, że poszedł opie.... przyć sąsiada.
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez Soviet w 04 Sie 2012, 16:19

A kiedy majo przybijać.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Postprzez djcycu w 04 Sie 2012, 18:26

A mnie wkuźwia jak jasny gwint to co Soviet teraz odwalił... "majo"! Wkurza mnie to naśmiewanie się z gwary wiejskiej (i nie tylko tej) a szczególnie kiedy się mówi o pracownikach fizycznych typu murarze, płytkarze, dekarze, cieśle itp... To też ludzie są a tu jakieś naśmiewki z tego że mówią trochu po chłopsku? Ciekaw jestem kto by wam budował gdyby nie te "wieśniaki". Krawaty się znalazły... Zobaczę tych wyśmiewnych jak pełnoletność osiągną i przyjdzie roboty szukać.

PS: Doprowadzono mnie do furii...
PS1: Treść owego posta nie jest kierowana do Sovieta a do "nacji" która się tak bardzo często wyśmiewa. Soviet podsunął idealny przykład.

PS3:
Gro3a napisał(a):A mnie wkur.....zają dekarze od sąsiada, którzy przybijają "łaty" pod blacho dachówkę od samej siódmej godziny. Stary się tak zdenerwował po nocce, że poszedł opie.... przyć sąsiada.

Przekimaj w kabinie ciężarówki przy autostradzie i najlepiej obok chłodni z włączonym agregatem... Wierz mi, już nigdy nie będzie ci przeszkadzał żaden hałas i wstrząsy. Choćby wojna na zewnątrz domu się rozpętała ja się już nie jestem w stanie obudzić :D
Ostatnio edytowany przez djcycu, 04 Sie 2012, 18:31, edytowano w sumie 1 raz
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Borak.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez jalkavaki w 04 Sie 2012, 18:30

Gro3a napisał(a):A mnie wkur.....zają dekarze od sąsiada, którzy przybijają "łaty" pod blacho dachówkę od samej siódmej godziny. Stary się tak zdenerwował po nocce, że poszedł opie.... przyć sąsiada.

Znam ten "bul" zarówno z jednej jak i z drugiej strony. Jednak, jakby nie patrzeć dekarze pracują, uczciwie zarabiają. To, że mają taką porę rozpoczęcia pracy to nie ich wina. Dach musi być zrobiony, i to najpewniej jak najszybciej. Ciężko więc rozpoczynać pracę o 14 kiedy to wszyscy sąsiedzi się wyśpią.
A gdzie reszta? Z tym 11 listopada to już w ogóle... że niby Marszałek wrócił z Magdeburga? To jakieś zwycięstwo?

Chodzi o odzyskanie niepodległości. Jest to symboliczna data, ponieważ wiadomo, że odzyskiwanie niepodległości to był proces. Zaczynając od 5 XI 1916 po 18 III 1921. 11 XI wpasował sie akuratnie tak, że akurat wtedy zakończyła się I WŚ. Taki symbol, nic więcej. Marszałka, który ówcześnie marszałkiem nie był, nie mieszałbym w to.
Co do Powstania Warszawskiego to nie jest to świętowanie a raczej upamiętnienie.
Ja odnoszę inne wrażenie...

W takim razie opisz, w jaki sposób świętuje się wybuch Powstania Warszawskiego?
rzucone nie tyle Hitlerowi co Stalinowi
Ale, że co ?

A no, że to, że prawowita władza miała przywitać sojuszniczą Armię Czerwoną w swojej stolicy.
Wtedy nie wiedzieli o Teheranie a Chełm i Lublin to były wybryki według "londynu".
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez Soviet w 04 Sie 2012, 18:33

Ja osobiście jestem z kaszub i bardzo dużo osób tutaj tak mówi i ja też się nauczyłem tego "slangu", żeby dostosowywać się do rozmówców :). Niestety coraz mniej słyszę pięknych i klasycznych wyrażeń typu "majo", które zastępowane są przez młodzież, która co drugie słowo wtrąca nie mniej piękne, ale nieco nadużywame słowo na k :).
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Postprzez szm w 04 Sie 2012, 20:21

Chodzi o odzyskanie niepodległości. Jest to symboliczna data, ponieważ wiadomo, że odzyskiwanie niepodległości to był proces. Zaczynając od 5 XI 1916 po 18 III 1921. 11 XI wpasował sie akuratnie tak, że akurat wtedy zakończyła się I WŚ. Taki symbol, nic więcej.

No ale mówiłeś coś o zwycięstwie. Ja zwycięstwo rozpatruję w kategorii całego procesu. Zresztą zwycięstwo, osiągnięte dzięki przegranej Rzeszy i Austro-Węgier, oraz dzięki przegranej Białych w Wojnie Domowej. IMO 11 XI nie wpasował się wcale, a wcale.

Marszałka, który ówcześnie marszałkiem nie był

Wim, dlatego napisałem Marszałek, a nie marszałek.

W takim razie opisz, w jaki sposób świętuje się wybuch Powstania Warszawskiego?

Chociażby te wszystkie programy telewizyjne, gdzie się nie zobaczy "1 VIII 1944 - wielki zryw narodu polskiego", podniecanie się dziećmi, którym wciśnięto do rąk butelki z benzyną i wysłano na czołgi, cała masa filmów, programów, szopka z syrenami etc. IMO upamiętnienie, to złożenie kwiatów na grobach, pomnikach, odprawienie Mszy Świętej (w róznych obrządkach), zorganizowanie apelu poległych. I żeby była jasność, powstańców uważam za bohaterów, więcej niż bohaterów... bić się w takich warunkach dwa miesiące, ale nigdy nie zgodze się na to, żeby czcić samo Powstanie. To była decyzja zbrodnicza. Zbrodnicza dla Warszawy i warszawiaków.

A no, że to, że prawowita władza miała przywitać sojuszniczą Armię Czerwoną w swojej stolicy.

Czyli ta prawowita władza to byli kretyni. I ACz wcale nie była sojuszniczą, gdyż o ile mnie pamięć nie myli w 1943, Dżugaszwili zerwał wszelkie kontakty z Rządem RP w Londynie, powołują zalążek przyszłego rządu w postaci Związku Patriotów Polskich.

Wtedy nie wiedzieli o Teheranie a Chełm i Lublin to były wybryki według "londynu".

A to to już totalne banialuki.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Kozaki: 163

Postprzez jalkavaki w 04 Sie 2012, 20:55

No ale mówiłeś coś o zwycięstwie. Ja zwycięstwo rozpatruję w kategorii całego procesu. Zresztą zwycięstwo, osiągnięte dzięki przegranej Rzeszy i Austro-Węgier, oraz dzięki przegranej Białych w Wojnie Domowej. IMO 11 XI nie wpasował się wcale, a wcale.

Czekam więc Twojej propozycji. Czy może w ogóle nie świętować dnia niepodległości?
Czy może przekształcić to święto na wielką wojnę p
olsko - polską (odnośnie ostatnich wydarzeń z 11 XI w Warszawie).
szm napisał(a):Chociażby te wszystkie programy telewizyjne, gdzie się nie zobaczy "1 VIII 1944 - wielki zryw narodu polskiego", podniecanie się dziećmi, którym wciśnięto do rąk butelki z benzyną i wysłano na czołgi, cała masa filmów, programów, szopka z syrenami etc. IMO upamiętnienie, to złożenie kwiatów na grobach, pomnikach, odprawienie Mszy Świętej (w róznych obrządkach), zorganizowanie apelu poległych. I żeby była jasność, powstańców uważam za bohaterów, więcej niż bohaterów... bić się w takich warunkach dwa miesiące, ale nigdy nie zgodze się na to, żeby czcić samo Powstanie. To była decyzja zbrodnicza. Zbrodnicza dla Warszawy i warszawiaków.

Uhm. Tak. Mnie też wku*wia niemożebnie ta cała zadyma wokół tego powstania. Wqrcza zwłaszcza te medialne poruszenie, ostatnio bardzo modne.
Mimo wszystko dla mnie wypada 1 sierpnia o godzinie 17.oo stanąć na minutę (mimo, żem nie warszawiak i w stolycy tylko przejazdem). Ale to wewnątrz.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez Soviet w 04 Sie 2012, 20:58

Trochę tam ludzi zginęło, więc może warto upamiętnić wydarzenie? Jeśli główna uroczystość odbywa się na Powązkach, to ja nie wiem jak można mówić o świętowaniu. Ale ja tam się nie znam.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Postprzez szm w 04 Sie 2012, 21:11

Czy może w ogóle nie świętować dnia niepodległości?

Świętować. Jakąś bardziej fortunną datę. Może moment utworzenia Królestwa Polskiego z Radą Regencyjną. Albo zwycięstwo w wojnie z Bolszewią. W końcu dzięki tej wygranej nie staliśmy się Polską Republiką Rad. Nie wiem, tu każdy może mieć inną datę, w zależności od tego jakie poglądy polityczne wyznaje. Ja uważam, że 11 XI to data wyciągnięta z kapelusza.

Czy może przekształcić to święto na wielką wojnę polsko - polską

Jaka wojna polsko-polska? Niemiecka antyFA to ta -polska?

Trochę tam ludzi zginęło, więc może warto upamiętnić wydarzenie?

Upamiętnić ludzi. A nie wydarzenie.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Kozaki: 163

Postprzez Soviet w 04 Sie 2012, 21:16

A co oni innego robią na tych Powązkach? Przy piwku wspominają sobie jak się fajnie strzelało do niemiaszków? Przecież ludzi upamiętniają.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości