Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Tajemniczy w 10 Paź 2012, 17:36

jalkavaki napisał(a):
Tylko żeby się potem nie dziwili że będą pilnować łopat na budowie albo cegieł bo ledwo zawodówkę ukończyli, o maturze albo zawodzie nie mówiąc

Aham. A po 5 latach na budowie będą zarabiać 2-3k na rękę i zawsze będą mieli robotę, a maturę czy magistra to sobie co najwyżej można w swojej szafce w szatni w supermarkecie powiesić na pocieszenie.

Ale jaka to robota robić na budowie a jaka np w biurze. Na budowie nie dość że ciężko to musisz pracować praktycznie w każdą pogodę- czy upał 40 stopni w słońcu czy mróz -15 stopni. I tak dzień w dzień aż do emerytury. To tak samo dobrze można być np informatykiem- też możesz kupę kasy zarabiać na np składaniu kompów albo jako serwis sprzętu mając równocześnie maturę nad głową oprawioną w ramkę.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Reklamy Google

Postprzez Gro3a w 10 Paź 2012, 22:02

Ehhh. jak zawsze nikt mnie nie zrozumie.... @Stalker Rambo.. Ja!!! jestem tym robolem i martwię się o moją przyszłość, jeżeli mam pracować tyle samo lat, co przeciętny pracownik w biurze i zarabiać tyle samo, lub mniej za samą odpowiedzialność. Zapier****am w warunkach szkodliwych na kotłowni i mam stawkę mniejszą niż przeciętny pracownik, więc to mnie denerwuje, że mogą nabawić się nowotworu bardziej niż inny pracownik, a Wy to i tak macie gdzieś!!! dużo nie pożyje i nie wezmę emerytury tyle samo co Wy, bo umrę wcześniej. I co ja w tedy będę miał?!!! Nagrobek?!!! Właśnie w tym roku kończę technikum i zdaję maturę, żeby mieć lepsze życie, więc nie wiem o co Ci chodzi...
A mieszkać o mam gdzie, ponieważ mam swój "teren" wykupiony na własność, więc akurat TO mnie nie obchodzi...
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez Stalker Rambo w 10 Paź 2012, 22:56

Czytając twój post widzę, że mnie nie zrozumiałeś. Gdyby nie "robole", to by nie było budynków, dróg, statków itd. Więc dlaczego mają zarabiać mniej od gościa który podpisuje umowy, układa papiery, czy naprawia komputery lub inne robo-maszyny. Skoro jesteś pracownikiem fizycznym to stanąłem w twojej obronie...
Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Dołączenie: 21 Paź 2011, 00:15
Ostatnio był: 27 Lis 2023, 17:36
Miejscowość: Starogard Gdański
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 143

Postprzez Gro3a w 10 Paź 2012, 23:06

No tak. Przepraszam, poniosło mnie. W najbliższej okazji zrehabilituje tego kozaka, którego Ci wypiłem, żeby nie było, że myślę tylko o sobie. Jeszcze raz przepraszam. Trochę źle zinterpretowałem Twoje słowa, aż mi strasznie głupio.
--------------------------------------------------
Denerwują mnie nieporozumienia, przez które tworzą się wojny ( i te "inne"). Lepiej przeczytać coś kilka razy "na trzeźwo" zamiast odpowiadać bez namysłu (co akurat zdarzyło się nie tylko mnie). Niestety po któreś stronie zdarzają się takie Faile, co nie wróży nic dobrego. Należy więc postąpić z honorem, jeżeli wina stoi po stronie "winowajcy".
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez vandr w 11 Paź 2012, 08:53

To aby rozładować ciężką atmosferę napiszę o drobiazgu, który wpienia sromotnie. Mianowicie, gdy pizdnę o próg/nogę od stołu małym palcem od nogi. Wedle ostatnich zeznań świadków, przy ostatnim takim incydencie zrobiłem się na twarzy sino-fioletowy z zielonymi ciapkami i zygzakami, wydając pisk niczym pierdnięcie myszy pod boazerią.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: Dzisiaj, 13:07
Kozaki: 1749

Postprzez jalkavaki w 11 Paź 2012, 10:49

@ Tajemniczy:
Robiłem i "za biurkiem" i jako "robol". I powiem szczerz, że za za takie same pieniądze wolę pracować fizycznie. Bo psychicznie się człowiek nie wykańcza, tylko odfajkuje te 8 godzin i spokój. A, że zmęczony fizycznie? To dobrze, przynajmniej ma się poczucie dobrze spędzonego czasu. I krzepy przybywa ;)
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Kozaki: 194

Postprzez xionc w 11 Paź 2012, 15:48

Pffff nie chciało sie nosić teczki to trzeba nosić woreczki.
Image

Za ten post xionc otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive shoter.
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez scigacz1975 w 11 Paź 2012, 18:26

@xionc i jego mundre teksty

Uwagi moderatora:

scigacz i jego chujowe posty.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez jalkavaki w 11 Paź 2012, 19:42

Nosiłem i teczki i woreczki. I wolę nosić woreczki i być zwyczajnym fizolem, robolem niż taką osobą jak Ty. Biały kołnieżyku, który wyżej sra niż dupę ma, udając wielce przekornego i mądrego a tak po prawdzie to w dupie był i gówno widział.
PS. Moje oceny na świadectwie dorosłości to 5,5,5,5 i 4. I sobie mogę to powiesić naprzeciw kibla w razie awarii, jak papieru zabraknie.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.

Za ten post jalkavaki otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KOSHI, scigacz1975, M3Fis70, kapucha.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Kozaki: 194

Postprzez scigacz1975 w 11 Paź 2012, 23:18

Temat jest o tym co kogo wkur...ia - nie od dziś wiadomo jak na mnie działa xionc. A takie edity "moderatorze" to może z podpisem? Czy Ci wstyd?
Ostatnio edytowany przez KoweK 12 Paź 2012, 12:51, edytowano w sumie 2 razy

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive marcel, Realkriss, manash, Szpagin, Puszek.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez xionc w 12 Paź 2012, 09:09

Jak tak lubicie woreczki to dlaczego narzekacie? Tu uwaga, nie należy mylić fizola z fachowcem czy rzemieślnikiem co ma fach w rękach i np prowadzi własną działalność gosp. Tu potrzeba mózgu i umiejętności. Szkoda tylko że tacy stanowią mniejszość bo większość tzw fachowców to zwyczajne papruki których trzeba nonstop pilnować.
jalkavaki no widzisz ortografii na podstawowym poziomie nie przyswoiłeś i dlatego zostały ci woreczki.
A nazywając mnie białym "kołnieżykiem" pokazałeś że sam w dupie byłeś i gówno widziałeś
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez KoweK w 12 Paź 2012, 12:53

scigacz1975 napisał(a):Temat jest o tym co kogo wkur...ia - nie od dziś wiadomo jak na mnie działa xionc. A takie edity "moderatorze" to może z podpisem? Czy Ci wstyd?

Nie. Co nie oznacza, że post był z sensem i potrzebny - ile razy jeszcze napiszesz w tym temacie, że xionc cię wkurza? Olej trola.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości