Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Szpagin w 12 Paź 2012, 14:08

Miałem w tym roku 4-miesięczne wakacje między III klasą liceum, a początkiem studiów. Potrzebowałem trochę pieniędzy, więc postanowiłem znaleźć sobie pracę. Trochę pochodziłem po agencjach i w końcu trafiłem na ofertę pracy kontrolera jakości w jednej fabryce. Zwykła fizyczna praca polegająca na sprawdzaniu części itd., po 8 godzin dziennie na 3 zmiany. Osobiście uważam, że nie była to zła robota, jak na pierwszą pracę nawet nieźle płatna, poza tym, jako że miałem rozpocząć studia na politechnice, jakiekolwiek (nawet niewielkie) doświadczenie z pracą w przemyśle uważałem za konieczne.

W czasie tych wakacji spotkałem się ze znajomym. Pogadaliśmy, zapytał się, co robię. Opowiedziałem, gdzie pracuję. Wyśmiał mnie, bo poszedłem harować w fabryce, jakby było to coś upokarzającego. Potem się dowiedziałem, że właśnie w te wakacje znajomy przez krótki czas rozdawał ulotki na głównej ulicy w centrum. Krótki, bo szybko okazało się, że zarobki znacząco różnią się od tego, co wypisano w umowie.

Jeszcze później dowiedziałem się, że istnieją dwa akceptowane sposoby wakacyjnej pracy dla osiemnasto- i dziewiętnastolatków: roznoszenie ulotek i zbieranie truskawek w Holandii. To jest trendy, a zap!@#$alanie w fabryce to siara do kwadratu. Oczywiście zarabiałem znacznie więcej, niż kumple od ulotek, a i plecy mnie nie bolały, jak zbieraczy truskawek. Co to się porobiło, że człowiek próbujący zarobić na swoje potrzeby staje się obiektem kpin?
Image

Za ten post Szpagin otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss, scigacz1975, Tajemniczy.
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Reklamy Google

Postprzez Tajemniczy w 12 Paź 2012, 17:41

Te pier!@$#$% reklamy gier online na na YT (zestrzel 3 Rzymian, rozwal 3 czołgi etc etc)te na prawo w takim kwadratowym ekraniku- jak one potrafią mnie wkur***!- mulą filmy jak diabli na zbuforowanie filmu czeka się ruski rok :mad: . Czy można je jakoś wyłączyć?
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez KoweK w 12 Paź 2012, 17:52

Polecam zapoznać się z dodatkiem AdBlock... Tyle lat w Internecie i nadal działasz bez tego?
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez Tormentor w 13 Paź 2012, 12:41

To tak jak by działać w Zonie bez licznika Geigera. :)

Mnie drażni ochroniarz w szkole. Głupi wąsior, nie otworzy głównych drzwi do szkoły(wtedy trzeba robić dodatkową trasę na ob koło szkoły) ale jak jakieś dupeczki podejdą bo chcą sobie na szluga wyjść to jest wtedy łaskawy sięgnąć po klucze do kapsy. Denerwuje mnie takie coś.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: Wczoraj, 17:19
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez Tajemniczy w 13 Paź 2012, 14:03

Jak to mówią- są równi i równiejsi :E .
BTW Ochroniarz w szkole? Ochroniarz to do dyskoteki albo w klubie. W szkole to woźny jest :) .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Tormentor w 13 Paź 2012, 14:21

Znaczy ochroniarz to on ma tylko na plecach napisane. To zwykły cieć, który w razie jakiejś akcji nie ruszył by dupy z krzesła. "Sekjurity" jak po ch*ju, posiedzą przed wejściem z kawką w ręku, od czasu do czasu otworzą drzwi nauczycielom i od biedy poproszą o identyfikator ;)

A jak by przyszło co do czego w sensie jakaś klepanina pod szkołą to by robili za statystów.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: Wczoraj, 17:19
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez Terminus w 13 Paź 2012, 21:12

Zirytowało mnie to, że dwa dni po przyjeździe z Bartkiem nad morze w celu podratowania jego zdrowia (inhalacja; jod i te sprawy) wylądowaliśmy z synem u lekarza - zamiast jodu antybiotyki...
I taki zwykły pech: poszliśmy pospacerować z synkiem po plaży bo ładna pogoda. No i fajnie, tylko że nagle naszła chmura, zaczęło lać i sypać gradem (muszę dodawać, że nie było gdzie się schować?). Jak dotarliśmy do naszego ośrodka wczasowego zupełnie przemoczeni to akurat przestało padać...

Jak to nad Bałtykiem :E

Ale syn zdrowieje, wróciliśmy szczęśliwie do Krakowa, na koniec mieliśmy 2 dni pięknej pogody, grzyby rosły jak głupie a rejs ścigaczem rakietowym po lekko wzburzonym morzu to miłe doświadczenie więc nie ma co zbytnio narzekać ;-)
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Soviet w 14 Paź 2012, 11:20

Ha! Jod nad polskim morzem! Chyba jodyna :caleb:
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Postprzez Terminus w 14 Paź 2012, 12:10

Co mnie jeszcze w...pienia? Hmmm... Administracja pisząca posty nie na temat i nic nie wnoszące do tematu wątku, jak ten powyżej? To nieuczciwa konkurencja względem mojej osoby :E

A na serio to jak chcesz o tym podyskutować to dam Ci namiary na pediatrę i pulmunologa Bartka :P
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez szm w 14 Paź 2012, 12:20

Wpienia mnie to, że Sofcio wrzucił na awka swoją prawdziwą focie.
A tak poza tym to wkurza mnie jeszcze to, że muszę jechać do Biblioteki Narodowej, a totalnie nie mam na taką wycieczkę czasu. A jest to sprawa życia lub śmierci. No i jeszcze standardowo.. Książnica Podlaska i dziekanat. Byłem z kumplem na wydziale ekonomii (składał podanie o stypendium socjalne) i tam zero kolejek, wszystko załatwił w 30 minut. Dziekanat czynny przez cały dzień praktycznie. A u nas? A u nas dziekanat czynny po 3h, żeby cokolwiek załatwić trzeba zająć kolejkę dwie godziny przed otwarciem... Jak za jakiejś pi********* komuny...

Sent from my iPhone using Tapatalk
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez Alchemik w 25 Paź 2012, 22:26

Wkurza mnie ostatnio zabawa w wojnę o in vitro i aborcję, mająca odwrócić uwagę od gospodarczej klęski naszego cebulowego kraju. No i wiadomy dach na wiadomym boisku :E .
Lizać stópki, niuchać stópki
Awatar użytkownika
Alchemik
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: Wczoraj, 22:26
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 209

Postprzez szczypiorofix w 25 Paź 2012, 22:40

@Alchemik - typowa nagonka, która rzeczywiście działa, bo nie mówi się ostatnio o niczym więcej. Ja dodam od siebie tylko to, że ostatnio wkurzyła mnie akcja Tusk-Mucha. Moim zdaniem jest to zwyczajna ustawka: Mucha uznała, że się pokaja a Tusk stwierdził, że nie przyjmie jej dymisji - teraz wszyscy będą szukać winnych za dach na Narodowym gdzie indziej, czyli poza PO.
"Pewnego pięknego październikowego poranka Umierająca Ziemia połknęła własne bebechy i zmarła w konwulsjach" - Opowieść Poety: Pieśń Hyperiona.
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

Dołączenie: 20 Cze 2011, 20:50
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 14:03
Miejscowość: Wawa
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 44

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości