Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez djcycu w 25 Paź 2012, 23:48

Mnie zaś po powrocie do domu wku*wiło po raz enty wiele spraw... Coraz bardziej zaczyna mnie denerwować słowo Polska bo kojarzyć się to zamiast z ojczyzną zaczyna ze wstydem, chorym rządem i innymi pierdołami. Wkurzają mnie te nowe projekty działające na naszą szkodę, oszustwo, kłamstwa i polaczki które chcąc dopiec wmawiają na siłę i stoją za opinią że w Polsce dobrze... Wkurza mnie ta pieprzona biurokracja którą zamiast ułatwić totalnie zniszczono wstawieniem komputerowej rejestracji (tak te porypane bileciki w urzędach). Chciałem tylko wystarać się o nowy dowód rejestracyjny z nowym adresem a tu nie dość że bilecik to jeszcze informacja że rejestracje elektroniczne trwają dłużej niż za starych czasów! Mamy dziś komputery, faksy, tańsze telefony i wszystko inne a tych mongołów w biurach nie dość że 7 to jeszcze w dodatku 1 pracuje a reszta żłopie kawę! Dodatkowo wszystkie sprawy związane z dokumentami załatwia się jak kilka lat temu czyli koszmarnie długo! Co za kraj... Co się z nim stało?!
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Adrenalin2k.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez xionc w 26 Paź 2012, 07:43

Nagonka na Muche i kato-narodowy beton w sejmie porozrzucany po kilku partiach
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Terminus w 26 Paź 2012, 08:05

@djcycu: "Polacy jako naród są nie do wytrzymania . Nie da się z nimi nic zrobić oprócz bałaganu .Żeby ich zjednać wystarczy im pochlebiać i ' okazywać wzgardę Rosjanom ' .Nie są zdolni aby mieć trwały ustrój . Gdyby odzyskali niepodległość , anarchia wróciłaby niechybnie , tym szybciej , im więcej wolności .Siła do poszanowania ich własnego państwa musi przyjść z zewnątrz . Pogrąży się w anarchii i znowu zostanie podbita , poniekąd dla własnego dobra." Charles-Maurice de Talleyrand
W 39r. straciliśmy okazję na niemiecki porządek a ostatnich Żydów, których nie wybili Niemcy i nasi chłopi pozbyliśmy się w 68r. to i nie ma komu rządzić w tym kraju :E

@xionc: A mnie wkurza socjalewacki beton który siedzi w sejmie w różnych partiach (czasem nawet się podszywa pod katonarodowy beton).
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive djcycu.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez paintball_0 w 26 Paź 2012, 20:21

Gdzieś czytałem, że dopiero następne (w sensie "nasze dzieci") pokolenie będzie normalne na tle współczesnej Europy. Osobiście uważam, że dlatego bo powymierają politycy pamiętający i aktywnie wspierający komunę.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez Tajemniczy w 26 Paź 2012, 20:55

Nie tyle "normalne" co może jakość polityki będzie inna. Obecnie cała polityka kręci się na awanturach, aferach, Amber Goldach, Olewnikach, Smoleńsku, po prostu to poplon PRL-u- chcą zająć ludzi sprawami mało ważnymi aby nie czepiali się ważnych spraw... Po prostu nowe pokolenia przestaną zajmować się pierdołami i robieniem z igły widły a zajmą się normalnymi sprawami jak normalne kraje Europy. No bo czy ktoś słyszał żeby w jakimś kraju było tyle afer i awantur ile u nas jest?
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Wojas21 w 26 Paź 2012, 22:56

Tajemniczy widzisz, III RP nie jest tworem normalnym. Pasożytują na Polsce, złodzieje, bandyci pokroju całej platformy, SLD (o palikocie nie wspominam bo to zwykły pajac). Zamiast ratować państwo, sytuacja gospodarcza jest zła, przemysł zbrojeniowy leży i kwiczy, jednak nasi kochani rządzący wolą rozkraść coś. Ich działania można porównać do złodziei drutów elektrycznych. Sprzedają drut za marne grosze na złom, a położenia od nowa drutu będzie kosztować bardzo dużo. Zresztą społeczeństwo mówi jest ok, jest dobrze. No ale co mogą zrobić jak służby specjalne mają na nich teczki? Zasrany PRL. Jak już wspomniałem nasze wojsko jest słabe, nie liczne i brak nam jakichkolwiek sojuszników. Kto nam pomoże? Siły "sojusznicze", NATO? :). , Amerykanie przyjdą z pomocą? tarcza antyrakietowa? Wolne żarty amerykanie są tam gdzie są pieniądze, a u nas ni ma. Jak historia uczy trzeba polegać na sobie, nikt nam nie przyjdzie z pomocą. Jeszcze jedna rzecz mnie wpienia. Energetyka jądrowa, no cholera. Zamiast wybudować te cholerne reaktory. To lepiej robić protesty o szkodliwości atomu i przytaczać infantylny przykład czarnobyla, gdzie robiono testy wytrzymałościowe reaktora, to energie najlepiej ciągnąć od czerwonych złodziei...
Awatar użytkownika
Wojas21
Tropiciel

Dołączenie: 25 Cze 2010, 22:54
Ostatnio był: 01 Sty 2018, 22:59
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 64

Postprzez Realkriss w 27 Paź 2012, 11:44

Wpienia mnie za oknem śnieg!!!
A moje nieprzytomne ze szczęścia Dziecko już od rana ulepiło trzykulowego bałwana i wali śnieżkami do okna!!!
I tak do marca będzie....uuuóóóóuuu...

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative M3Fis70.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez marcel w 27 Paź 2012, 11:59

@Realkriss,

O-ja, jak dobrze, że o napisałaś o tym śniegu, zaczynałem się już zastanawiać, czy aby wczoraj to nie była czeska wódka, skoro budzę się rano i widzę cały świat na biało... xd

Ależ mi się świątecznie zrobiło. :E

A co mnie wpienia, wpieniło mnie ostatnio UPS, paczka, wysłana 22.10. z samego rana, dotrzeć miała do mnie dzień później, więc siedzę zniecierpliwiony z telefonem w ręku i czekam na kuriera, który jak na złość nie dzwoni i nie dzwoni... To samo dnia następnego. W końcu sprawdziłem status zamówienia na tej ich śmiesznej stronie - przesyłka z Poznania do Warszawy, jechała do mnie przez... Wrocław. Zawsze byłem kiepski z geografii, ale sprawdziłem na mapie i moje przypuszczenia się potwierdziły: Wrocław jest ch*j nie po drodze. Przesyłki, psiamać, kurierskie. W rzyć mnie cmoknijcie.
>>> Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput. <<< ~ Ernest Scribbler
marcel
Opowiadacz

Dołączenie: 31 Lip 2007, 17:48
Ostatnio był: 29 Paź 2020, 15:47
Kozaki: 193

Postprzez scigacz1975 w 27 Paź 2012, 12:02

Jak już mam wybierać to wolę zimę ze śniegiem i temperaturą ciut na minus - jak patrzę teraz za okno to mnie coś trafia - plucha barowa, 5 stopni i zimny deszcz. Brr....- nienawidzę takiej pogody.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Szpagin w 27 Paź 2012, 12:10

Podczas zajęć laboratoryjnych z chemii używaliśmy roztworu amoniaku. Dla osób będących na bakier z chemią - śmierdzi moczem. Nie wiem, jakim cudem, ale przez cały dzień czułem smród szczyn...
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Lucjusz w 27 Paź 2012, 12:20

Uwielbiam zimę z minusową temp i obfitymi opadami śniegu niestety o taką trudno w mieście. Nienawidzę takiej pogody jaka jest dzisiaj u mnie w Łodzi, śnieg pada i od razu topnieje a samochody rozjeżdżają to gówno i leci to to na chodnik szarobure qrestwo.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 261

Postprzez Wheeljack w 27 Paź 2012, 12:25

A mnie tam się podoba dzisiejsza zamieć, nie muszę dźwigać worów. :E
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 22:09
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości