Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Kill_Flint w 03 Lis 2012, 23:49

@Wojas Nie 3/4 tylko raczej 9/10 :E
Bimbru bimbru dajcie, a jak nie to spier*******!

Moje opowiadanie: viewtopic.php?f=85&t=18925
Przeczytaj, skomentuj i oceń!

LA nie będzie.

Kill_Flint
Wygnany z Zony

Dołączenie: 08 Sie 2012, 12:27
Ostatnio był: 17 Sty 2013, 20:05
Miejscowość: Janów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 15

Reklamy Google

Postprzez Szpagin w 04 Lis 2012, 00:11

Problemem nie są ludzie u władzy - problemem jest to, że naród wybiera ludzi nie na bazie poglądów gospodarczych, a kwestii światopoglądowych. Smutne jest to, że partię wybiera się na podstawie takich rzeczy, jak rola Kościoła w państwie, poglądy na temat aborcji, in vitro, związków partnerskich itd. To ważne kwestie, ale nie najważniejsze. Łatwiej jest obywatelom rozliczać polityków z tych kwestii, trudniej zrozumieć gospodarkę. Tego moim zdaniem w szkołach brakuje: wyrabiania w uczniach poglądu na ekonomię kraju. Polski nie da się zmienić w jeden dzień - do tego potrzeba pracy całych pokoleń.

@jalkavaki: nie zgadzam się, że tylko bogate osoby powinny uprawiać politykę. Dlaczego? Bo jedna grupa nie powinna mieć wpływu na politykę państwa. Wszystko ustawialiby pod siebie, zapominając o zwykłych ludziach. Ale z obniżeniem diety poselskiej akurat się zgadzam, wielu niewiele robi, a zarabia niemałe pieniądze.

@Alchemik: nie jestem zwolennikiem monarchii. Taki ustrój istnieć może w dwóch formach. Pierwszy: w kraju formalnie panuje król/królowa, ale faktyczną władzę sprawuje wybierany przez naród parlament, co na dobrą sprawę czyni taki kraj zwykłą republiką, gdzie monarcha pełni funkcję reprezentacyjną. W Wielkiej Brytanii monarchia trzyma się tylko dzięki tradycji i wątpię, czy w Polsce taka zmiana miałaby jakikolwiek sens. Drugi: monarchia absolutna, gdzie pełnię władzy sprawuje król/królowa wraz z wybranymi przez siebie ministrami. Taki ustrój mnie przeraża, bo obywatele są tam zdani na łaskę i niełaskę monarchy. Jasne, gdy król umie rządzić, to wszystko jest w porządku, ale co, gdy u władzy jest ktoś nieudolny?

I nie próbujcie mnie przekonać o "szlachetności błękitnej krwi". Henry Windsor, znany bardziej jako książę Harry, udowodnił ostatnio, że takie coś nie istnieje.
Image

Za ten post Szpagin otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik.
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez djcycu w 04 Lis 2012, 00:45

To prawda że polityków wybiera się na prezydenta patrząc na życiowe osiągnięcia i inne głupie poglądy. Ostatnie wybory prezydenckie... Ludzie w pierwszej kolejności wyśmiali Kaczyńskiego że jest mały, nie ma żony i zamiast właśnie baby przygarnął kotka... A co to jest do cholery za argument by go nie wybierać?! Czy fakt że ktoś jest wysoki i ma żonę wpłynie na lepsze sprawowanie się prezydenta? Czy taki mały kawaler Kaczyński nie mógł lepiej poprowadzić polityki tego kraju?

W mieście nieopodal mojej wsi wybierano kiedyś burmistrza... Noż szlag mnie chciał trafić jak mówiono że na tą pindę nie głosujemy bo ona z PiS-u a na tego owszem bo on z PO i przyszłość reprezentuje... Babina zrobiła wiele dla miasta. Wystarała się o remonty, chodniki, reorganizację ulic przy rynku i inne duperele. Tamten wystarał się o jedno... O służbowe auto dla Urzędu Miasta warte blisko 100 000 złotych (auto w full wypasie) no i PO-wskim zwyczajem okradł miasto... Dziś go ludzie na widłach by wynieśli z urzędu.

PS: Nie żebym chwalił i bronił Kaczyńskiego. To był po prostu dobry przykład w jak bzdurny sposób ludzie wybierają sobie władze.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Terminus w 04 Lis 2012, 08:52

O ile pamiętam, ludzie o mało nie wybrali Kaczyńskiego, bo "stracił brata i przeżywa" co było jeszcze głupszym argumentem niż "że jest mały i kawaler".
Gdyby ludzie kierowali się racjonalnymi przesłankami i dobrem kraju, to racy ludzie jak Kaczyński nie mieliby nawet szans zaistnieć w polityce. Co nie dotyczy tylko jego i jakoby "prawicowej" strony sceny politycznej (de facto populiści nie mający związku z prawicą).
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez The Witcher w 04 Lis 2012, 11:36

Wybieranie polityków...

U nas jest identycznie w przypadku Tusk vs Kaczor. :)
The Witcher
Legenda

Dołączenie: 31 Lip 2008, 09:03
Ostatnio był: 11 Gru 2025, 13:48
Ulubiona broń: --
Kozaki: 329

Postprzez Tajemniczy w 14 Lis 2012, 21:53

Te "pej per wju". Niby telewizję mamy darmową a tu trzeba płacić 40zł za obejrzenie gali którą i tak bardziej ogarnięci obejrzą w Internecie. No comments.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Wojas21 w 14 Lis 2012, 22:24

A mnie denerwuje mentalność ludzi. Jak się pałą nie nagoni to za przeproszeniem nikt dupy nie ruszy.
Awatar użytkownika
Wojas21
Tropiciel

Dołączenie: 25 Cze 2010, 22:54
Ostatnio był: 01 Sty 2018, 22:59
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 64

Postprzez Kill_Flint w 14 Lis 2012, 22:31

Irytuje mnie bardzo, gdy ktoś mówi tak (przykład):
-Mam 2 psy, 3 koty, gęsi, krowę, konia i owce. Tylko, że u babci.
Jest to bardzo denerwujące. Bo jak można sobie przywłaszczać coś co jest czyje i jeszcze wmawiać, że to do niego należy?

Denerwują mnie także posty, niektórych użytkowników z naszego forum. Są po prostu nie potrzebne, głupie i nieprzemyślane (nie mam na myśli postów adminów).
Bimbru bimbru dajcie, a jak nie to spier*******!

Moje opowiadanie: viewtopic.php?f=85&t=18925
Przeczytaj, skomentuj i oceń!

LA nie będzie.

Kill_Flint
Wygnany z Zony

Dołączenie: 08 Sie 2012, 12:27
Ostatnio był: 17 Sty 2013, 20:05
Miejscowość: Janów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 15

Postprzez thainoodles w 15 Lis 2012, 02:02

Ja w ogóle jestem za tym, żeby w naszym kraju przy kończeniu 18 lat był obowiązkowy test na inteligencje na podstawie którego przyznawałoby się lub nie prawo do głosowania, dodatkowo osoba która by go nie uzyskała miałaby dożywotni zakaz pełnienia funkcji publicznych. To by ułatwiło wszystkim życie bo tak jak mówicie nasi rodacy wybierają rządzących patrząc na nie to co trzeba.

Abstrahując od tego, to akurat życie prywatne kaczyńskiego dla mnie dyskwalifikowało go jako prezydenta, bo jeśli nie ma sie żony bądź partnerki życiowej i konta w banku daje sygnał że średnio sobie radzi z funkcjonowaniem w społeczeństwie.
thainoodles
Stalker

Dołączenie: 14 Lut 2011, 10:28
Ostatnio był: 18 Wrz 2016, 22:51
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 25

Postprzez scigacz1975 w 15 Lis 2012, 07:15

Pierdzielisz jak potrzepany. Mieszkam w Stalowej Woli - od 2 czy 3 kadencji prezydentem jest stary kawaler (jak Kaczyński) - nie wiem o jego kontach bankowych, ale wiem że nie ma partnerki życiowej, jego pasją i miłością są książki. A stalówka od lat nie miała tak dobrego prezydenta miasta. Patrząc Twoim tokiem myślenia należałoby go usunąć z urzędu lub w ogóle zakazać startować w wyborach.
Ja natomiast nie mam konta w banku - zwyczajnie go nie potrzebuję. Korzystam z konta mojej kobitki. No i co - też dyskwalifikacja?
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez vandr w 15 Lis 2012, 08:57

Multikulturalizm.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Lucjusz.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Postprzez xionc w 15 Lis 2012, 09:46

Ale w sensie? Masz go na podwórku czy w kraju nad Wisłą?
Wracając do tematu wpieniania: wieśniaki które nie umieją po rondach jeździć
Image

Za ten post xionc otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wojas21.
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości