thainoodles napisał(a):Abstrahując od tego, to akurat życie prywatne kaczyńskiego dla mnie dyskwalifikowało go jako prezydenta, bo jeśli nie ma sie żony bądź partnerki życiowej i konta w banku daje sygnał że średnio sobie radzi z funkcjonowaniem w społeczeństwie.
thainoodles napisał(a):Ja w ogóle jestem za tym, żeby w naszym kraju przy kończeniu 18 lat był obowiązkowy test na inteligencje na podstawie którego przyznawałoby się lub nie prawo do głosowania. Dodatkowo osoba która by go nie uzyskała miałaby dożywotni zakaz pełnienia funkcji publicznych. To by ułatwiło wszystkim życie bo tak jak mówicie nasi rodacy wybierają rządzących patrząc na nie to co trzeba.

Realkriss, djcycu, Tajemniczy.

paintball_0 napisał(a):Nie związane z tematem: tak się zastanawiam... dlaczego masz Putina w avatarze?
mdss napisał(a):Nasi politycy przypominają mi naszych profesorów z uczelni. Siedzi sobie taki w swoim pokoiku, przewraca papierki i uważa, że na wykłady to on przychodzi tylko odbębnić to co se 10 lat temu zapisał w notatkach. Cała odpowiedzialność za przyswojenie wiedzy spada na studenta i profesorek ma w rowie, czy przystępnie przekazał wiedzę. Bo co go to obchodzi? Jak student jest zdolny, to sam wszystko opanuje.

Widzisz - tu jest problem taki, że STUDIA z założenia nie są obowiązkową szkołą podstawową, w której nauczyciel jest jedynym źródłem wiedzy wszelakiej dla dzieciaków. STUDIA polegają (w założeniach) na STUDIOWANIU - czyli na własnoręcznym szukaniu wiedzy przez ludzi, którzy tę wiedzę chcą miećNie są obowiązkowe, a profesor/wykładowca nie jest jedynym źródłem wiedzy, tylko "przewodnikiem" i "drogowskazem".
Tak to przynajmniej w założeniu i w historii szkolnictwa wyglądało...

Alchemik napisał(a):Vandr, a co, córka przyprowadziła murzyna, albo azjatę do domu? Jej sprawa. Nie wiem czemu tak się oburzasz. Masz jakiś dowód, że to zły człowiek, albo leń, czy opierasz się tylko na stereotypach?

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości