Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez djcycu w 29 Gru 2012, 15:33

Szpagin napisał(a):Mam cichą nadzieję, że kiedyś pasy odblaskowe będą modne

W Szwecji piesi czy też rowerzyści bardzo często poruszają się w kamizelkach odblaskowych :) I nie ważne czy to laska czy jakiś żelek, każdy ale to każdy który ma odrobinę oleju w głowie ubiera tę odblaskową plandekę by zapobiec nieszczęściu. Byłem wręcz zdziwiony gdy nawet czekająca na oświetlonym przystanku dziewczyna stała w kamizelce.

Co prawda nie lubię świecić. Możliwe dlatego że mieszkałem kiedyś na uboczu i bardzo bałem się że ktoś mnie kiedyś na tym pustkowiu napadnie albo coś. Kolegę tak pobito kiedyś i okradziono więc baliśmy się ubierać w odblaski. Tak czy inaczej mieliśmy na uwadze że nas nie widać a więc zero słuchawek w uszach i sto procent czujności i myślenia by nikt nas nie potrącił. Chodziliśmy krajem i nie jak te dzisiejsze muły prosto pod auto prawie środkiem drogi... Ale to było dawno a dziś każdy wie jak się młodzi czy nawet dorośli zachowują. Nie widać go, nie uważa a potem po impakcie ma najwięcej pretensji o ile jeszcze jest w stanie mówić czy się ruszać. Nie wspomnę o życiu...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez Tajemniczy w 29 Gru 2012, 15:55

Nie trzeba nosić kamizelek, wystarczą takie o opaski odblaskowe
http://allegro.pl/opaska-odblaskowa-opa ... 62662.html
Kupujesz za 2.50 zakładasz na rękaw kurtki i może ci życie uratować.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez djcycu w 29 Gru 2012, 17:11

No w zasadzie można :)

xionc napisał(a):Znajomy ma transport: prawie 40 zestawów i czasami wpadam do niego na baze i sie nasłucham co jego kierowcy nawywijają to głowa mała.

To się nazywa syndrom Poncjusza Piłata czyli umywanie rączek... Pada hasło od szefa "mnie to nie obchodzi jak ty to zrobisz ale masz zdążyć" i taki kierowca boi o dupę że go zwolni i kombinuje. Gorzej jak się niestety ucho od garnuszka urwie i się mleko rozleje. Wtedy wielki szefu nie wie o niczym, on nie będzie płacił, on nikogo nie zmuszał ale do ku*wy nędzy nie powie tego że przed danym procederem zagroził kierowcy zwolnieniem! Czasem z resztą nie musi grozić, to jest do przewidzenia że poleci głowa albo wypłata...

Znam takich polskich szefuńciów. Ostatnio rozmawiałem z pewnym kierowcą który jak się okazało jest właścicielem paru składów w jego własnej firmie. Fajnie było mu dać parę piw i rozpocząć rozmowę. Wysokość mojej furii z jego opowieści i bełkotu na temat jego "nieudolnych" kierowców powodowała we mnie chęć przyjebania mu za przeproszeniem a ta jego żonka spedytor z bożej łaski to może spokojnie za wróżkę robić skoro w jej mniemaniu spokojnie można z Polski do Włoch w jeden dzień zdążyć... Nic tylko kasa, kasa, kasa...

Na szczęście ja się dodatkowo nie muszę martwić o normę spalania auta... To jest iście chore jak szef wymaga normy załóżmy 33 litry na 100 km kiedy teren nieraz bywa górzysty. Zdaj normę 50 litrów to ci odbije kasę i okrzyknie złodziejem żeś paliwo ukradł (a sondzie na baku to niby łapówkę dał?).
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Per$hing16 w 29 Gru 2012, 17:20

I właśnie te kwiatki zniechęcają mnie do tego zawodu :(
Mnie irytuje jak ktoś sobie kupuje zabawke (typu - sterownik do pieca :D) i mówi że to dla mnie, i jeszcze mam się uczyć jak to działa bo jemu się nie chce. Ch*j że mam własne zainteresowania i robotę, muszę to umieć, przecież to jego zabawka dla mnie ^^

Jeszcze ok jak jakieś proste, ale np.
Sterownik do pieca. Menu główne, pod spodem menu ukryte i jeszcze drugie menu ukryte które jest nie wiadomo gdzie. I być na bieżąco z wszystkimi nowinkami, a co ja chodząca wikipedia?
Racing- Because football, baseball, bowling, & golf only require one ball.
Awatar użytkownika
Per$hing16
Stalker

Dołączenie: 28 Gru 2008, 16:50
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 18:35
Miejscowość: Myślenice
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 19

Postprzez Wańka_Wkręt w 18 Sty 2013, 13:09

Mnie drażnią: gimbusy, dresy, gówniarzeria, mohery, j*bana demokracja, nasi politycy którzy tylko na kasę lecą, brak wolności słowa, nielegalność trawki (ja bym nie ćpał ja bym używał co jakiś długi czas) ;) , to że robią większe zamieszanie jak zginie polityk niż jak zginie pięć wieśniaków. pier*olona biedronka, która myśli że jak ma niskie ceny to jest najlepsza, nacjonaliści i rasiści.
Ja w tym kraju zwariuję. :+: :(
Grupa Wasi
Image

Wańka_Wkręt
Wygnany z Zony

Dołączenie: 28 Sie 2012, 11:09
Ostatnio był: 18 Lip 2015, 19:33
Miejscowość: Magazyny Wojskowe
Kozaki: 15

Postprzez Pijawol w 18 Sty 2013, 14:04

Wańka, piszesz, że drażnią cię dresy i demokracja. W zainteresowaniach piszesz: anarchia... Więc zastanów się nad zachowaniem dresów, gdyby była anarchia. :E
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: Dzisiaj, 08:51
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez Tajemniczy w 18 Sty 2013, 14:27

Do tego jeszcze "j*bana demokracja". Jakbyś żył w PRL-u to byś wolał taką "j*baną demokrację" niż stanie w kolejce pół dnia i wieczne braki wszystkiego- od srajtaśmy do benzyny.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Wańka_Wkręt w 18 Sty 2013, 16:05

O widzę że mam osobistych haterów :) , chodzi oto że dresy ciągle przeklinają i myślą że są fajni. Akurat dresy w mojej okolicy to nacjonaliści bo nie wszystkie dresy to anarchiści. A co do Tajemniczego, wiem że to trudne, ale póki w takiej demokracji żyjemy mam takie jakieś tam prawo do własnego słowa ponieważ nie żyjemy w PRL-u :) i kto tam powiedział że lubię socjalizm i tak jestem anarchistą i nie lubię ani tego ani tamtego. :|
Grupa Wasi
Image

Wańka_Wkręt
Wygnany z Zony

Dołączenie: 28 Sie 2012, 11:09
Ostatnio był: 18 Lip 2015, 19:33
Miejscowość: Magazyny Wojskowe
Kozaki: 15

Postprzez Dziab_Dziab w 18 Sty 2013, 16:27

Niektórych irytują dresiarze, a mnie za to denerwują pseudo-skejty. Czyli nastolatkowie (chłopacy) noszący rurki, fullcapy, koszule w krate, vansy itp. Dodatkowo potrafią wrzucić pierdylion zdjęć z dziubkami, słuchają 1D i "Bibera". Istna plaga.

Za ten post Dziab_Dziab otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kajzerPL, kolokolo98.
Awatar użytkownika
Dziab_Dziab
Stalker

Dołączenie: 17 Sty 2013, 20:09
Ostatnio był: 02 Sie 2017, 16:59
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 23

Postprzez Borgan w 18 Sty 2013, 16:36

A mnie Wkur... coraz większa ilość postów na forum typu:
- "Can You Buy Real Buy Real Tenoretic For Daily Use Free Trial "w dzaiale CoP > Pytania i Odpowiedzi
OOOO to jest dopiero plaga, gorzej ze nie ma jak się przed zajobami uchronić...chyba...
Awatar użytkownika
Borgan
Stalker

Dołączenie: 06 Mar 2011, 01:37
Ostatnio był: 26 Kwi 2016, 14:19
Miejscowość: Hajnówka
Kozaki: 12

Postprzez Wheeljack w 18 Sty 2013, 16:39

No bo Kowek jest gópi i nie umie forum zabezpieczyć. :caleb: Ale spokojnie, razem z Sovietuniem usuwamy.

Za ten post Wheeljack otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Borgan,
Negative Cysiu, Wańka_Wkręt.
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 22:09
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez Gro3a w 20 Sty 2013, 07:43

A mnie wku*wia to, że musiałem zapierd****ć w ten mróz ze szkoły do domu jakieś 6 kilosów z lacza.... W dodatku na nocnej zmianie (z której niedawno wróciłem) awaria kotła, zakładanie rusztowin (niektórzy wiedzą co to jest :E), spadek ciśnienia pary i opierd** od kierownika zmianowego. A na koniec wywózka trzech wózków żużlu po jakieś 100 kilo... Tak dziś dostałem w d***, że nie wiem gdzie się zaczynam a gdzie kończę.... Może odpręże się przy browarku, który sobie teraz popijam ;)
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...

Za ten post Gro3a otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive marcel.
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości