Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez jalkavaki w 21 Sty 2013, 22:59

Twierdzą, że walczą o wielką Polskę, co jednak nie przeszkadza im w stawianiu swastyki obok naszego godła.

Image
Zdjecie bynajmniej nie współczesne ;)

EDIT: Doszły mnie słuchy, że zdjęcia nie widać, poprawiłem więc.
Ostatnio edytowany przez jalkavaki 22 Sty 2013, 23:50, edytowano w sumie 2 razy
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Reklamy Google

Postprzez Wunderwaffe w 21 Sty 2013, 23:01

Akurat swastyka to nie tylko znak Hitlera, ale i buddyjski znak pokoju oraz parę innych znaków. Przed wojną swastyka kojarzyła się świetnie.
Co nie zmienia faktu, że neonaziole to zło, a nawet zuo.

Jalkavaki, a zdjęcie? :P

Image

Image

Image
Image
Awatar użytkownika
Wunderwaffe
Łowca

Dołączenie: 06 Mar 2012, 20:43
Ostatnio był: 04 Lis 2018, 20:43
Miejscowość: Siedlce
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 187

Postprzez PMG w 21 Sty 2013, 23:08

Wiem, że swastyka była w wielu kulturach (także w słowiańskiej), ale chodziło mi o tą "przekręconą", nazistowską. Może nie sprecyzowałem, ale mówiłem o naziolach, więc można było się domyślić ;) .
Awatar użytkownika
PMG
Redaktor

Dołączenie: 12 Gru 2010, 10:30
Ostatnio był: 01 Sie 2024, 15:05
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 127

Postprzez dorian w 21 Sty 2013, 23:54

Wunderwaffe:
Przed wojną swastyka kojarzyła się świetnie.
Co nie zmienia faktu, że neonaziole to zło, a nawet zuo.

Zgadza się, ale i tak Hitlera podziwiam za podbój prawie połowy świata, armie, czyli wojsko, dowództwo i wyposażenie wojska. I za łeb, który to wsio ogarnął, dyktował warunki i z którym wtedy tak sie wszyscy liczyli. O rakietach V1, V2 i cieżkiej wodzie nie wspomnę.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Postprzez Woland w 22 Sty 2013, 00:11

Ten łeb który wszystko wsio ogarnął zarówno zbudował potęgę... jak i tą potęgę bez wątpienia na własne życzenie zburzył pamiętaj Dorian :E Powiedziałbym wręcz że Hitler był najwybitniejszym alianckim dowódcą :D
To on pokonał armię niemiecką w ZSRR, Francji w 1944 i w Afryce :E

Uwielbiam historię III Rzeszy, jestem pod wrażeniem armii niemieckiej zarówno broni, sukcesów, dowódców jak i mundurów, odznaczeń, symboli itp. żeby nie było.

V1 i V2 które były stratą dla Niemiec bo środki na nie mogły pójść na masę np. samolotów?
Ciężka woda z której pożytek żaden (bitwa o ciężką wodę przekreśliła program atomowy Niemiec)?
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez MeZZerschmitt w 22 Sty 2013, 23:19

co mnie wpienia....hmmm:
- progi zwalniające na osiedlach (te szerokie i położone co jakieś 50 metrów - brawa dla inteligencji urzędników, najlepiej to kupić sobie traktor albo jakiegoś urala)

- cwaniaki co dużo gadają, a gdy już lecą na nich huki to tylko smerfy mogą być od nich więksi

- ciepłe piwo (gdy słyszę w sklepie jak baba mi mówi, że jest zima i lodówki nie działają, to mam ochotę kupić ciepłe, najgorsze piwo i wlać jej całe prosto do gardła, rit titiri riri rit titiri)

- baleriny czy trampki u kobiet (BOŻEna! To dopiero zgroza:), niedługo w kapciach albo bamboszach będzie chodzone)

- ludzie którzy mówią "naopkoło" zamiast "naokoło" czy zamiast "przez las" to "bez las"

- wpienia mnie jak mi dowódca mówi: no widzisz, wykonałeś kawał dobrej... nikomu nie potrzebnej roboty :D (hehe w sumie teraz to mnie to bawi)

- podnieta disco z pola (ludzie ja rozumiem... dobra o gustach się nie dyskutuje (wymyślili to pewnie Ci co się obawiali, że nie dadzą rady w kontrargumentach:))

- dupokracja w Polsce

- podatki i zaj*b*ste możliwości rozwoju w Polsce

- tykające zegarki

- zima (ja chcę lato i cycki!!!...ups, kochanie żartowałem hehe, tu SE mogie:D)

więcej na razie nie mam w głowie ale pewnie za jakiś czas sie znajdzie
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."

Za ten post MeZZerschmitt otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Sivert, Wojas21.
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Postprzez Tajemniczy w 23 Sty 2013, 08:33

up
Z tymi wyrazami "bez las" zamiast "przez las" to jest tak że używają je głównie ludzie starsi(moja babcia tak mówi) i chyba w niektórych regionach Polski. Po prostu to taki regionalizm- w Krakowie mówi się ziemniaki w Katowicach pyrki a w Poznaniu czy w Szczecinie kartofle.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

Postprzez Gospodziej w 23 Sty 2013, 10:42

Co mnie wpienia? Milion spraw. Sam się dziwię, że jeszcze zawału nie miałem.

Polska telewizja. Wkurza maksymalnie. Bełkot, majaczenie, gadające mordy pod krawatem. Przeważnie o Kaczyńskim, że Kaczor to i Kaczor tamto. Od rana do nocy. A co mnie to? Ja też codziennie to i tamto, ale z kamerą nie odwiedzają. Nuda, wtórność i popelina plus reklamy co kwadrans. Przez kwadrans. Skutkiem czego godzinny film trwa 3 godziny. No i powtórki filmów, seriali i marnych programów rozrywkowych. To samo od lat na różnych kanałach.

Ekologia mnie wpienia. Walka o ochronę much na Madagaskarze. Przejmowanie się losem pchły nadrzewnej w Brazylii. Dziura ozonowa nad moim domem. Podobno kiedyś spadnie i mnie udusi w nocy, bo lodówkę mam starą i wydziela gazy cieplarniane. W ogóle ten sztucznie narzucony zdrowy styl życia. Nie pij, nie pal, uprawiaj sport, oszczędzaj prąd, wodę i gaz, mleko zamiast herbaty, onanizm zamiast seksu z panienką, bo zdrowiej. Nie segreguję śmieci, jaram od lat, kieliszka nie odmawiam i nie mam zamiaru umierać zdrowszy mając świadomość zmarnowanego życia.

Kibice naszej reprezentacji w piłkę na boisku kopaną. Jakim to trzeba być naiwnym frajerem, żeby po tylu porażkach w ciągu ostatnich 30 lat nadal wierzyć, że nasi piłkarze potrafią odróżnić piłkę od arbuza. Kibicować można tym co potrafią kopać. Czyli koniom w stajni. Większy pożytek. Plus podkowa gratis.

Operacje plastyczne u znanych osób. Naciągnie sobie taka aktorka skórę z pleców na twarz i już jest w prasie okrzyczana pięknością. Na zewnątrz gładka jak klapa od sedesu, a w środku rupieć z nosem nad grobem. Albo jakiś facet z Hollywood czy innego Pacanowa. Wygładzi skórę na jądrach i automatycznie symbol seksu na wszystkich okładkach babskich gazet.

Wpieniają mnie też obłudne ataki na disco polo. Nikt tego nie słucha, nikt nie kupuje płyt, nikt nie chodzi na koncerty. Bo szajs i wstyd. A komu Boys sprzedało te setki tysięcy płyt? Kosmitom? Krowom morskim? No i przy czym się bawicie na weselach? Rozumiem, że tańczycie przy utworach Pendereckiego i Mozarta. Pogratulować.

Miłego dnia.
Pisze człowiek, pisze, a po co pisze - nie wiadomo (Michał Zoszczenko 1895-1958)

Za ten post Gospodziej otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Przemek77, Realkriss, Wunderwaffe, M3Fis70.
Awatar użytkownika
Gospodziej
Kot

Dołączenie: 15 Sty 2012, 16:36
Ostatnio był: 31 Sty 2013, 17:42
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 5

Postprzez Terminus w 23 Sty 2013, 12:44

Naciągają se to naciągają. Trują w TV? Ktoś Cię przemocą zmusza do oglądania TV czy czytania pudelka?
Zmuszają Cię do zdrowego trybu życia? Jak patrzę na ludzi na ulicy to sporo z nich wygląda jakby się tą tyranią bycia "fit" nie przejmowała ;-)

Ekologia a ekoterroryzm to dwa różne tematy. Jak się w ogóle nie będziemy nią przejmować to świat wokół nas będzie strasznie ubożał, rzeki będą zasyfione a z nieba będą znowu padać kwaśne deszcze jak w latach 70-tych.

Disko polo... Jak ktoś słucha jego sprawa. A jak ktoś sobie nie wyobraża udanego wesela bez takiej "twórczości muzycznej" to bardzo serdecznie współczuję.
Ja nie lubię, nie słucham, nie tańczę przy tym et cetera, cetera. I nie komentuję tego, bo naprawdę nie ma czego.
Co dziwnego jest w tańczeniu do muzyki klasycznej? Taniec nie tylko niezborne podrygi w rytm najprostszych linii melodycznych disco-polo.
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Tajemniczy w 23 Sty 2013, 22:47

Ludzie którzy "nienawidzą Żydów". Nie wiem jak można nienawidzić naród który ma ok 2tys osób w Polsce... Rozumiem jeszcze przed wojną wtedy byli chyba 2 czy 3 mniejszością w kraju ale teraz? Większość z tych to pewnie w życiu Żyda nie widziała. Ja widziałem tylko dwa razy raz na ulicy w Lublinie i na Majdanku. Wiele? No to proszę sobie odpowiedzieć jaki jest sens ich "nienawidzenia".
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

Postprzez MeZZerschmitt w 23 Sty 2013, 22:58

Pierwsza sprawa, to nie wiem skąd wytrzasnąłeś, że jest ich tylko 2 tys. Bo tych wyznaniowych jest około 11 tysięcy.
Dolicz do tego resztę i jeszcze mieszanki (pochodzenia żydowskiego).
Ci co nienawidzą... chodzi im o wszystkich tych wyżej wymienionych.

Wpienia mnie jeszcze:

- że zima zaskakuje drogowców
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Postprzez Alchemik w 24 Sty 2013, 00:51

Tajemniczy napisał(a):Ludzie którzy "nienawidzą Żydów". Nie wiem jak można nienawidzić naród który ma ok 2tys osób w Polsce... Rozumiem jeszcze przed wojną wtedy byli chyba 2 czy 3 mniejszością w kraju ale teraz? Większość z tych to pewnie w życiu Żyda nie widziała. Ja widziałem tylko dwa razy raz na ulicy w Lublinie i na Majdanku. Wiele? No to proszę sobie odpowiedzieć jaki jest sens ich "nienawidzenia".

Tajemniczy, poczytaj sobie Polonica.net, to Ci się włosy na głowie zjeżą, zesiwieją i wypadną :E. Wszyscy politycy (ba, gdyby tylko oni) od lewa do prawa, są tam uznani za Żydów. Nawet Kaczyńskim się oberwało :P. Nie ma tam jednej nawet osoby która by spełniała jakąkolwiek funkcję publiczną (celebryci, pisarze) i nie została by uznana za agenta Izraela. Dajmy na to, że zostanę sławnym biznesmenem...Po kilku dniach pojawi się wpis o mnie, jakobym miał dziadka rabina ( jeden dziadek był w AK, drugi w Wehrmachcie, gdzie tu Żydzi?), a moja matka była agentką UB... I okaże się, że nie jestem Polakiem i mam konto na Kajmanach. Nie pytaj gdzie tu jakakolwiek logika, bo logika jest nudna.
Lizać stópki, niuchać stópki
Awatar użytkownika
Alchemik
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 04:23
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 209

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości