Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Universal w 11 Maj 2013, 22:19

Pangia napisał(a):bo nie skojarzyłem, że od 15 lat gra w Klanie :P)

Pewnie nie skojarzyłeś, bo nie gra od 15 lat w Klanie. W nawiasach podają lata produkcji serialu, a nie występowania roli. Już na Filmwebie podają, że grała epizodycznie, a więc pewnie 1-2 odcinki po 2 minuty.

Piana mi dziś z pyska szła w WoT. Łoję w to pół dnia, a porażki to 60% dzisiejszych bitew. Z wygranych połowa nie jest moim udziałem, bo byłem niszczony jako jeden z pierwszych - byłem na drugiej/trzeciej linii, siedziałem Jagdpantherą w krzakach, a ci i tak łoili we mnie, nie miałem dokąd uciec - padłem jako pierwszy. Choć mam kamulfaż na 100% i stałem za krzakami, oni i tak mnie widzieli po dymku z lufy. I zdecydowali się mnie uwalić, mimo, że silniejsi przeciwnicy byli zaraz przed nimi. Analogicznie szło SU-152, SU-100, Tygrysami, ISami, wszystkim. Psia mać.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: Wczoraj, 09:27
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Reklamy Google

Postprzez utak3r w 11 Maj 2013, 22:44

Pangia napisał(a):Autobalans?

W GR:O nie przerzuca między drużynami. Dobiera nowych graczy, czekających w kolejce, a nie będących w żadnej drużynie. Dołączają oni w trakcie meczu.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez Tajemniczy w 12 Maj 2013, 11:29

Universal napisał(a):Piana mi dziś z pyska szła w WoT. Łoję w to pół dnia, a porażki to 60% dzisiejszych bitew. Z wygranych połowa nie jest moim udziałem, bo byłem niszczony jako jeden z pierwszych - byłem na drugiej/trzeciej linii, siedziałem Jagdpantherą w krzakach, a ci i tak łoili we mnie, nie miałem dokąd uciec - padłem jako pierwszy. Choć mam kamulfaż na 100% i stałem za krzakami, oni i tak mnie widzieli po dymku z lufy. I zdecydowali się mnie uwalić, mimo, że silniejsi przeciwnicy byli zaraz przed nimi. Analogicznie szło SU-152, SU-100, Tygrysami, ISami, wszystkim. Psia mać.

Bracia grają w WoT-a to wiem co to jest-w weekendy tak zawsze jest że zlecą się dzieci neo a jak 1/2 teamu to takie Pattony za dychę to możesz być pewny że przegrasz, weekendy to najgorsza pora ogólnie do jakichkolwiek gier multiplayer. Najlepiej w WoT-a grać albo w dni robocze gdzieś tak do południa albo w nocy- tyle że graj rano jak w pracy jesteś albo w nocy jak o 5 wstać do roboty musisz :/
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Pangia w 12 Maj 2013, 12:26

Universal napisał(a):
Pangia napisał(a):bo nie skojarzyłem, że od 15 lat gra w Klanie :P)

Pewnie nie skojarzyłeś, bo nie gra od 15 lat w Klanie. W nawiasach podają lata produkcji serialu, a nie występowania roli. Już na Filmwebie podają, że grała epizodycznie, a więc pewnie 1-2 odcinki po 2 minuty.

A widzisz, ograniczyłem się tylko do Wikipedii, już dalej mi się zaglądać nie chciało. Zresztą - kto z nas w ogóle Klan ogląda...
Tajemniczy napisał(a):weekendy to najgorsza pora ogólnie do jakichkolwiek gier multiplayer

Hm... W Soldacie szukanie serwerów w lobby w okolicach 10 rano kończyło się zazwyczaj fiaskiem - 1 serwer pełny i 20-50 pustych :P No ale jak gra w to teraz średnio 200 osób dziennie, to nie ma co się dziwić... W sumie ten wątek pasowałby do tematu, ale za dużo byłoby pisania, jak to development team skutecznie w 3 lata zniszczył grę, którą jeden facet robił przez 7 lat i przez jeden głupi ruch skończyło się na tym, czym teraz jest Soldat - kiedyś naprawdę fajną i przyjemną strzelanką 2D, teraz już tylko gównianą strzelanką 2D.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez Adam w 12 Maj 2013, 12:30

Pangia, Klan bez Ryśka to już marna produkcja. Wzięli na parę odcinków Olbrychskiego, ale ten aktor już konkretnie podupadł (reklama Biedronki i teraz gra w Lekarzach). Teraz tylko poziom trzyma Maciuś i ten pantoflarz doktor, co sapie :D
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez utak3r w 12 Maj 2013, 13:55

A skoro już jesteśmy przy grach online...

Bardzo przykro mi to mówić, ale wpieniają mnie polscy gracze. To naprawdę cholernie przykra sprawa, ale jesteśmy straszliwym narodem - a przynajmniej w tej części społeczności. Doszło do tego, że są momenty, że wstydzę się przyznać, że jestem Polakiem. To smutne i fqrfiające.

Na szczęście, udało mi się znaleźć klan ludzi normalnych, którzy tak jak ja - po pracy chcą się po prostu trochę rozerwać i podchodzą do gry tak, jak należy do niej podchodzić. Niestety, znakomita większość pozostałych graczy polskich to żałość nad żałościami i przynoszą wstyd naszemu narodowi. I nie, nie chodzi o wiek - jakoś gracze, nawet młodzi, innych narodowości - są zupełnie inni. Why? :| :(
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Postprzez Kudkudak w 12 Maj 2013, 14:00

Bardzo dobrze Cię rozumiem u3. W LoL-u Polacy opisywani są: fucking losers, omg polish, kurva poland, nice...pl...itd. potrafią znaleźć dużo synonimów. To wszystko przez graczy, którzy zapominają się i mocno się spinają. Ja sam piszę często tylko skrótowcami, po polsku tylko w ostateczności. Ehhh...Polak to jeszcze taki człowiek, który po prostu musi wtrącić swoje 3 gorsze. O ile w MMO jakoś przełkniesz, to w grach drużynowych gra z takimi jest niemożliwa. Na szczęście są jeszcze ludzie bardziej pokojowo nastawieni. Nie raz byłem np. brzydko opisywany przez Polaka za...kradzież fraga :o
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez Tajemniczy w 12 Maj 2013, 14:02

Po prostu polska cwaniakowatość i zawiść przenosi się na gry MMO- zobaczcie np o co po raz pierwszy pytają się nowi gracze- "daj trochę kaski na początek plizzzzzz", "daj mi zbroję na 1 lvl" nie np o jakieś porady gdzie zacząć,gdzie co i jak tylko daj,daj a samemu sobie załatwić to już nie można :mad: . Albo jak ktoś ma lepsze eq to od razu "xxx to złodziej nie ufać mu!!!!". Taki jest nasz słowiański naród i tyle.
___
Przypomniała mi się taka rozmowa (p)oczątkującego ze (s)tarym graczem kiedy jeszcze grałem w Metin2(jak nie grałeś w Metina to nie zaczaisz ironii)
p: ej co tu mogę dostać za darmo?
s: wpier*ol od reda
Ostatnio edytowany przez Tajemniczy 12 Maj 2013, 14:05, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

Postprzez vandr w 12 Maj 2013, 14:02

Kurczę, jakoś nie mogę się z Wami zgodzić, ale widocznie mamy inne doświadczenia. Grając już któryś rok w Bad Company 2, zauważyłem, że polska solidarność jest tam naprawdę wszechobecna i co kilka dni napotykam sytuację, kiedy totalnie nieznane sobie osoby(mowa o polskich graczach) tworzą polskie drużyny i wspólnie naparzamy w innych, zagranicznych graczy. Nieczęsto zdarzają się sytuacje, kiedy zostajemy obrażani przez różnej maści Brazylijczyków, Amerykanów, Niemców itp. W takiej sytuacji solidarność jest po tysiąckroć większa i w 99 procentach przypadków kończy się to klęską tamtych wesołków, którzy skomląc rzucają ostatnie pogróżki i z podkulonym ogonem wychodzą z serwera. Także, tego...jak widać, mamy zupełnie inne spojrzenie na tę sprawę, chociaż to może też wynikać z przedziału wiekowego graczy? Tam nawet 15-latek się normalnie wysławia i sprawia wrażenie człowieka co najmniej o pięć lat starszego, nie wspominając o starszych graczach.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Postprzez Kudkudak w 12 Maj 2013, 14:12

Vandr, bo to BF :) Tutaj za fraga nie zdobędziesz prestiżu, w meczu możesz nabić 100 killi a w LoL-u jak się uda to staty 2/0 to bardzo dobrze. No i w BF zawsze można się dogadać, ogólnie w FPS nie ma czegoś takiego jak "kill steal", znaczy można komuś chamsko ściągnąć killa, ale to się w takiej grze nie liczy. W LoL-u jeśli bijesz kogoś 2 vs 1 i np. frag wpadnie Tobie to normalny gracz napisze: gj, nice, yeah itd. Polak, ale i nie tylko ale najczęściej Polak: omg noob ks ks ks, i afk itd... :facepalm:
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez Universal w 12 Maj 2013, 14:21

Polscy gracze są niejednokrotnie wkurzający, to fakt. Ale bardziej mnie "irytują" (miejsce na wiązankę) tacy, który walą właśnie tekstami "polish fucker" itp. Sytuacja z czołgów, bo to jedyna gra sieciowa w jaką ostatnio gram - byłem niszczycielem, a więc mam pełne prawo do bycia z tyłu, tym bardziej, że sam broniłem bazy. Zniszczyłem trzech, bo jechali "na pałę" - ich wina, że się nie chowali, byliby lepsi i niewątpliwie by mnie zajechali. Zaczęli się rzucać, w trakcie "rozmowy" wyszło, że jestem Polakiem. Ich koronnym argumentem było "polish fucking noob". To nie Polacy są tu najgorsi, to po prostu wszechobecna ciasnota umysłowa, niezależna od narodowości. Ot, wczoraj jakiś Niemiaszek się wkurzył i puścił mi dwa strzały po sześćset w dupę niszcząc mnie, tylko dlatego, że uznał, iż go zablokowałem - na dosłownie 5 sekund, bo nie miałem innego wyjścia, jemu włos z głowy nie spadł, co nie przeszkadzało mu palnąć mnie dwukrotnie w zad czołgu, bo miał takie "widzimisię". Po czym naprawa kosztowała mnie więcej, niż wynosiła rekompensata - pieprzone Wargaming, żydzą srebra. Za zabrany swojemu punkt biorą 30 srebra. A rekompensata jest ponad trzykrotnie niższa, jakby im to cokolwiek robiło. Koniec końców na cudzej tępocie dwukrotnie dostałem po łapach.

Kiedyś, podczas gry w Tactical Ops były podobne sytuacje - wyzywali mnie od "[...] Polaczka", zarzucając mi też aimboty i wallhacki podczas każdej lepszej rundy, kiedy ja byłem czyściutki jak łza :D
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: Wczoraj, 09:27
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Postprzez utak3r w 12 Maj 2013, 14:30

Zarzuty cheatów itp. to inna sprawa ;) W co drugim meczu słychać oskarżenia o różne dziwne praktyki. Ech... no ale cóż.

Jeszcze do tematu: nie twierdzę, że to tylko Polacy tacy są, ale mamy niestety największy odsetek takowych. Za to na pewno mamy najbardziej klnący naród - przynajmniej wśród graczy GR:O ;) takie wiązki tylko od nas lecą, zarówno na czacie jak i na voice.
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości