Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Woland w 26 Maj 2013, 12:50

djcycu napisał(a):Czytałem, tam jakaś pani minister miała jakieś ale. Co do twojego problemu to ci powiem tak, należę do grona tych debili których przepychano w szkole. Było to co prawda w szkole średniej, z matematyki miałem same pały i może jednego pozytywa na każdy z semestrów. Tak się składa że umysłu ścisłego nie posiadam za to mam błyskotliwą zdolność przyswajania języków. Tak w oczach widzę innych po prostu nie każdy ma określone zdolności mimo iż ryje i się stara. Co innego ze śmierdzącymi worami, tu się z tobą trudno nie zgodzić :D

Przyswajasz języki itp. ale słabo ci ścisłe idą? Wiesz, ja słabo matmę przyswajam a dobrze mi przedmioty humanistyczne idą.
Mi chodzi o to że np. ktoś z wszystkie ledwo zdaje to go przepychają.
Ale jak ktoś dobry z czegoś a kiepski z czegoś innego to z tego z czego jest kiepski to już w porównaniu z tymi jełopami w d*pie takich mają i kij że przez to ten ktoś może się nie dostać do wymarzonej szkoły :/
No patrz, ktoś ma średnią 3.8-4.2 czy coś ale z czegoś kiepski to gdzieś mają to że z jakiegoś przedmiotu naprawdę stara się i zależy mu.
A ktoś ma średnią 2.0-2.5 to porobi coś tam pod koniec roku a właściwie to poudaje w sumie że coś robi i przepchną go.

djcycu napisał(a):A co do liceum to niczym się nie przejmuj. W naszym kraju to pic na wodę bo każdy chce się kształcić tylko nie wiem po co. Mamy braki w zatrudnieniu na robotę fizyczną więc wnioski nasuwają się same.

Ty lepiej jeśli o mnie idzie powiedz jak jest w Anglii, Niemczech, Norwegii, Szwecji, Irlandii, Finlandii, Danii czy może we Francji :P :P

djcycu napisał(a):Czytałem, tam jakaś pani minister miała jakieś ale.

Ale tam nie szło o to że
djcycu napisał(a):taniec Poloneza z dziewczyną na studniówce ich obraża i dyskryminuje

Z tą dyskryminacją to idzie o to że np. lesbijka z lesbijką lub gej z gejem nie może.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Reklamy Google

Postprzez Omnibus w 26 Maj 2013, 13:51

Zdziwilibyście się panowie ile zarabia śmieciarz (uprzedzając złośliwe komentarze- Nie, nie mam zamiaru nim być).
Taki normalny nauczyciel zarabia tysiąc ileś- góra dwa tysiące, o ile dobrze pamiętam. Śmieciarz zarabia pi razy oko 3000 - 4000. To jest bardzo ładna pensja jak na nasz kraj.
Przy czym nie należy się z nich śmiac- śmieciarze również potrzebni. Nie mniej niż 10 000 Lekarzy specjalizujących się w leczeniu odrzutów po implantach piersi- nie potrafiących nawet własciwie opatrzeć kogoś w razie potrzeby. Żadna praca nie chańbi.
A jesli mówimy o "przepychaniu" miernot- To dowodzi marnej jakości polskiej oświaty. Widac tą jakość na kazdym kroku. Zresztą po co komu ludzie w wysokimi średnimi i tzw. "wymagania"? Przecież po co nauczycielowi meczyć się drugi, trzeci rok z niesfornym uczniem mającym w d*pie naukę i wszystko wokół, albo z jakims przestępczym elementem? Jemu to nie na rekę. Zrobi wszystko by takiego przepchać.
A systemowi oświaty to nic. jaki teraz jest cel posiadania dobrze wykształconego narodu? Potrzeba taniej i głupiej siły roboczej. Podatnej na propagandę.Dojdziemy niebawem do momentu gdzie w szkole będzie tylko WF oraz religia + jakies żałosne resztki tego co dawniej zwano przedmiotami śisłymi, i humanistycznymi+ jakieś przedmioty pół propagandowe typu WoS, historia (wystarczy popatrzećna to jakie zmiany zachodziływ podstawach programowych razem ze "zmianąwarty" w polskim sejmie)
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 153

Postprzez djcycu w 26 Maj 2013, 17:10

A gdzie tak płacą śmieciarzom? Ja znam takich co zarabiają minimalną krajową i jest to na podkarpaciu :) Stąd lecą wyśmiewki bo praca jak widać mało opłacalna a niestety przy smrodzie... Założę się że gdyby tu płacili 4000 to nikt by się nie cackał i nie śmiał tylko gryźli by się o miejsca pracy.

Kierowca ciężarówki w Polsce zarabia od 4000 wzwyż... I nie wraca do domku na obiad tylko jeździ za granice. Coś mi się w tych śmieciarzy wierzyć nie chce.

Woland napisał(a):Ty lepiej jeśli o mnie idzie powiedz jak jest w Anglii, Niemczech, Norwegii, Szwecji, Irlandii, Finlandii, Danii czy może we Francji :P :P

Co ich to obchodzi coś za szkołę skończył. Zapyta cię max o specjalizację ale w poziom szkoły wnikał nie będzie. Ważne żeby średnie było i żebyś gadać w ich języku umiał. W Skandynawii wystarczy ci angielski a jak chcesz dymać jako szofer czy robotnik na budowie to możesz iść po podstawówce. Znam takiego co wcale języka nawet nie zna :P
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez HollowVooDoo w 26 Maj 2013, 19:30

Omnibusowi zapewne nie chodziło o takiego śmieciarza co to dzielnie trzymając za rączkę roboczego wehikułu odwiedza wszystkie okoliczne śmietniki, tylko o gościach którzy zarabiają na recyklingu. A my pod presją większych opłat, te śmieci segregujemy.
W moim mieście jest teraz taka sytuacja że żeby być przykładnym obywatelem musisz mieć w domu kilka pojemników, na szkła, papier, plastik, śmieci organiczne i metal. Możliwe że jeszcze o czymś zapomniałem, musiałbym chyba w bloku wybudować osobne pomieszczenie do składowania tych śmieci. Doprowadziło to do tego że teraz goście wywożący odpady biorą je w jakiejś bliżej mi nie określonej kolejności, ale pewnie wtedy gdy z pojemników zaczynają wylatywać butelki, a śmieci organiczne robią sobie wycieczki na pobliski trawnik. Oczywiście szkła powinniśmy dokładnie wyczyścić, najlepiej drogim płynem i coraz droższą wodą. Gdzie w tym interes? A no w kieszeni właścicieli firm segregujących odpady. Nie wspomniałem o domkach jednorodzinnych gdzie śmietniki tarasują pół chodnika.
To mnie naprawdę wkurza, dlatego ja nic nie segreguje gdy mnie ktoś... szantażuje. :/
Awatar użytkownika
HollowVooDoo
Tropiciel

Dołączenie: 20 Lip 2008, 22:09
Ostatnio był: 11 Lip 2021, 21:50
Miejscowość: Zona,Wysypisko
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 9

Postprzez Tajemniczy w 26 Maj 2013, 20:17

djcycu napisał(a):Nie żebym był nietolerancyjny ale wkurza mnie ostatnio to pierdzielenie gejów że taniec Poloneza z dziewczyną na studniówce ich obraża i dyskryminuje... To jest chore! Ludzie się normalnie zachowują a ich to uraża? Powoduje to we mnie odczucie że troszkę jakby zbyt się wpierniczają w życie normalnych ludzi (nie uznaję ich samych za nienormalnych).

Aaa czytałem o tym na jakieś onanistopodobnej stronie. Jakaś laska, uczennica jakiegoś liceum (nie podawali nazwy chyba) przyszła na studniówkę ze swoją "dziewczyną" aby zatańczyć razem poloneza(jedno mnie dziwi- czemu nie pisali o tym w styczniu-lutym a dopiero w maju?). Zostali wyproszeni z sali i to zapewne spowodowało u nich(gejów) taki ból dupy. Osobiście uważam że dobrze zrobili- polonez to bardzo stara tradycja sięgająca czasów Rzeczpospolitej Obojga Narodów i zawsze tańczył kobieta z mężczyzną. Dla mnie powinni uszanować tradycję a nie wpieprzać w nią swoją orientację.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez xionc w 27 Maj 2013, 11:14

djcycu napisał(a):Nie żebym był nietolerancyjny ale wkurza mnie ostatnio to pierdzielenie gejów że taniec Poloneza z dziewczyną na studniówce ich obraża i dyskryminuje... To jest chore! Ludzie się normalnie zachowują a ich to uraża? Powoduje to we mnie odczucie że troszkę jakby zbyt się wpierniczają w życie normalnych ludzi (nie uznaję ich samych za nienormalnych).

Chyba chodzi o to że dwóch panów albo dwie panie nie mogą zatańczyć razem. Czyli mają sobie na studniówke załątwić partnera przeciwnej płci. Znowu nadinterpretujesz fakty. I skąd ty bierzesz te niusy? szukasz takich pierdół żeby sie potem nakręcać?
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Iwaszka w 27 Maj 2013, 11:27

Nick który jest frajerski i nie idzie go zmienić, a double konto to wiadomo :F
Awatar użytkownika
Iwaszka
Weteran

Dołączenie: 23 Cze 2010, 13:56
Ostatnio był: 12 Sty 2025, 21:37
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 271

Postprzez Voldi w 27 Maj 2013, 12:07

Idzie zmienić, napisz ładne PW do któregoś z adminów. PW, a nie przez zakładkę "Kontakt", bo tego i tak nikt nie czyta :caleb:
Image

Za ten post Voldi otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Iwaszka.
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez Lucjusz w 27 Maj 2013, 15:00

Dzisiaj to sam siebie wk*&^wiam :/
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Kozaki: 261

Postprzez ZiomB w 27 Maj 2013, 18:01

Uciekłem dziś z ostatniej lekcji techniki.
Od razu po przyjeździe do domu moja pani wychowawczyni zadzwoniła do mojej mamy, że się zerwałem.
Teraz mnie opierdzieliła i muszę jutro zostać godzinę więcej w szkole w ramach kary.. świetnie. :facepalm:
Podczas gdy inni z mojej klasy mogą sobie uciec nawet z 5 lekcji i wrócić na 6 to i tak nikt nie ma wontów, dopiero gdy "wzorowy" uczeń, co chodzi na każdą lekcję nagle znika to zauważają to, żałosne.
Jutro godzina wychowawcza, znając życie zrobi mi wykład moralny jaki to zły robiąc przy okazji siarę na całą klasę.

Za ten post ZiomB otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive pan kozaq.
Awatar użytkownika
ZiomB
Tropiciel

Dołączenie: 03 Mar 2010, 21:13
Ostatnio był: 06 Kwi 2019, 00:36
Miejscowość: Crawley
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 65

Postprzez KoweK w 27 Maj 2013, 21:17

Voldi napisał(a):Idzie zmienić, napisz ładne PW do któregoś z adminów. PW, a nie przez zakładkę "Kontakt", bo tego i tak nikt nie czyta :caleb:

Nie wiem jak Soviet, ale ja czytam każdą wiadomość - żeby nie było. :caleb:
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 15:15
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Soviet w 28 Maj 2013, 08:11

Keczupu Włocławek nie będzie. Jak żyć?! ;_;
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości