Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Stalker Rambo w 12 Lis 2011, 11:32

Ja się nie dziwię, że większość normalnych Polaków, wstydzi się bycia Polakiem. Po tych wszystkich aferach (parada niepodległości, gdzie jest krzyż, itd.), sam zacząłem się wstydzić.
Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Dołączenie: 21 Paź 2011, 00:15
Ostatnio był: 27 Lis 2023, 17:36
Miejscowość: Starogard Gdański
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 143

Reklamy Google

Postprzez meJKu w 13 Lis 2011, 00:05

@up, a ja powiem, że jestem dumny z Polaków. Dlaczego mam się wstydzić za mały procent awanturników? Zatrzymano około 200 osób, z czego około setka to obcokrajowcy. Marsz Niepodległości dotarł do końca bez żadnych problemów i jestem z tych ludzi dumny (a było ich tam grubo ponad 20 000). Za rok na pewno biorę udział w marszu.
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: 14 Kwi 2026, 18:11
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez Gizbarus w 13 Lis 2011, 11:59

Mejku, to jest właśnie kolejna rzecz, która mnie wkurw*** - nie zauważanie, że coś rzeczywiście jest nie w porządku. 200 zatrzymanych osób? Spoko, ale w takim razie jakim cudem oni się tam w ogóle znaleźli? Do tego W OGÓLE nie powinno dojść - to tylko pokazuje, że cały ten marsz był żałosny, skoro nie potrafił upilnować tych kilkuset śmieci... Poza tym - mówisz dwustu. A pomyślałeś, ilu z nich NIE złapano?

Pod jednym jednym względem popieram ZOMO - kiedyś po prostu by wpadli, spuścili wpier*** każdemu takiemu szmaciarzowi i na drugi raz przyszło by ich o połowę mniej - albo w ogóle nikt...
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Tajemniczy w 13 Lis 2011, 12:24

Do tego jeden z obcokrajowców niemieckiego pochodzenia opluł(tak opluł) jednego z członków grup rekonstrukcyjnych w mundurze polskim. Już samo to świadczy o stosunku tychże obcokrajowców do nas i do naszego święta.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez meJKu w 13 Lis 2011, 13:13

Gizbarus napisał(a):Mejku, to jest właśnie kolejna rzecz, która mnie wkurw***

Ale ja nie mam zamiaru robić z igły widły. To co się działo, to bardzo malutki odsetek. I za takie rzeczy to możesz dziękować tylko i wyłącznie naszym władzom. Bo w jakim normalnym kraju legalizuje się dwa, sprzeciwiające się nawzajem marsze? Przecież to logiczne, że dojdzie między nimi do spięć. Wczoraj wrócił mój kolega z marszu i sam mi przyznał, że atmosfera była świetna, a o bójkach... nie miał pojęcia. Dowiedział się o nich dopiero z pseudo-mediów, które JEDYNE o czym trąbiły to te "zamieszki".
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: 14 Kwi 2026, 18:11
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez Maku w 13 Lis 2011, 13:23

@Tajemniczy - gdzie wtedy byli snajperzy, ja się pytam?! Na miejscu tego żołnierza który został opluty, wyjąłbym szabelkę i skrócił szwaba o głowę :E .
Najgorsze jest to że Policja mało mogła zrobić przeciwko nazistom, bo byłoby potem trąbione na świecie, że polska policja bije obcokrajowców którzy sobie grzecznie manifestują.
Swoją drogą, media strasznie manipulowały tym co się działo na marszu, przez chwile był taki mętlik że myślałem iż niemieccy lewacy zostali zaproszeni przez władze miasta :facepalm:. A żebyście widzieli jak mnie uradowała wiadomość o tym że spalili wóz "jedynej prawdomównej telewizji w kraju" :D.
"Nie masz co robić, nudzi się Ci? Kup sobie kij i po jajach się bij" - 52
Awatar użytkownika
Maku
Tropiciel

Dołączenie: 31 Paź 2009, 21:01
Ostatnio był: 15 Cze 2014, 20:15
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 16

Postprzez kapucha w 13 Lis 2011, 17:21

Chodzi mi dokładnie o sytuacje kopania tego kolesia. Pod takimi filmikami pełno jest wyzwisk w kierunku policjantów, którzy bezkarnie znęcają się nad ludźmi. Ale jest jedno ale. To nie byli policjanci, tylko jacyś przebierańcy. Który policjant idzie do rozpędzania zamieszek z gołymi pięściami i ubrany w dżinsy i bluzę z kapturem? :facepalm: Taką kamizelkę można kupić za 5-10 zł. A niedługo zasrane kozaczki będą beczeć jaka to policja jest bee.

Edit: :arrowd: Mam na myśli bezpodstawne obrażanie policjantów, na temat stacji TV nie było tutaj słowa.
Ostatnio edytowany przez kapucha, 13 Lis 2011, 17:32, edytowano w sumie 1 raz
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez xionc w 13 Lis 2011, 17:29

Oglądaj Trwam jak ci żydowsko-masońska TVN nie pasuje. Za te straty to powinni zapłacić organizatorzy czyli wszechwolacy i narodowi obozowicze. W ogóle dziwie sie że Winnicki nie przewidział że do tego całego marszowania przenikną kibole i bandziory. Jako że znam go ze starych czasów i wiem że to nie jest jakiś wiejski głupek to podejrzewam że doskonale o tym wiedział.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Laszlo w 13 Lis 2011, 18:12

Moi "znajomi" z Facebooka piszący na swoim profilu "Dzisiaj pijemy" , "Ale wczoraj było" itp. Rozumiem gdyby ci ludzie mieli powyżej 18 lat ale oni maja po od 13 do 16... a tak naprawdę weekend spędzają przed kompem ;D.
Laszlo
Awatar użytkownika
Laszlo
Kot

Dołączenie: 13 Lis 2011, 13:47
Ostatnio był: 10 Gru 2011, 19:09
Miejscowość: Sofia
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 2

Postprzez Maku w 13 Lis 2011, 19:30

@Xionc - jak rozumiem zdanie o tv trwam było skierowane w moim kierunku? Więc tak:
1. Z reguły nie oglądam żadnej telewizji, wczoraj wyjątkowo zaciekawiła mnie ta cała burda w Warszawie, więc troszkę pooglądałem i posłuchałem.
2. Wskaż mi proszę w którym momencie napisałem że uważam TVN za stację żydowsko masońską :E .
"Nie masz co robić, nudzi się Ci? Kup sobie kij i po jajach się bij" - 52
Awatar użytkownika
Maku
Tropiciel

Dołączenie: 31 Paź 2009, 21:01
Ostatnio był: 15 Cze 2014, 20:15
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 16

Postprzez Tajemniczy w 13 Lis 2011, 19:51

Maku napisał(a):@Tajemniczy - gdzie wtedy byli snajperzy, ja się pytam?! Na miejscu tego żołnierza który został opluty, wyjąłbym szabelkę i skrócił szwaba o głowę :E .

Parodiując ułańska piosenkę "Lance do boju, szable w dłoń anarchistę goń,goń,goń :E "
Maku napisał(a):Najgorsze jest to że Policja mało mogła zrobić przeciwko nazistom, bo byłoby potem trąbione na świecie, że polska policja bije obcokrajowców którzy sobie grzecznie manifestują.

Podczas gdyby my zrobilibyśmy coś podobnego np w tym Muzeum Wysiedlonych w Berlinie to bylibyśmy już obrzuceni gó@#$% i uznani za "polskich nazistów" i "bandytów". A ten Niemczyk to zapewne był spokojnym pacyfistą tyle że go nerwy poniosły :facepalm: .
Maku napisał(a):. A żebyście widzieli jak mnie uradowała wiadomość o tym że spalili wóz "jedynej prawdomównej telewizji w kraju" :D.

Zaiste milordzie ta wiadomość też me serce raduje :E . Widocznie Niemiaszki wiedzieli kto nadjeżdża :E .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Wojas21 w 14 Lis 2011, 16:29

Denerwują mnie ludzie, którzy nie potrafią wysławiać się jak przystało na Polaka, każde zdanie kończą znienawidzonym przeze mnie zwrotem - "no nie?", aż człowiek nie chce słuchać co mówca ma do przekazania. Przecież język polski posiada tyle słów żeby zakończyć zdanie. Zero komfortu dla ucha.
Awatar użytkownika
Wojas21
Tropiciel

Dołączenie: 25 Cze 2010, 22:54
Ostatnio był: 01 Sty 2018, 22:59
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 64

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości