Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Tajemniczy w 12 Cze 2013, 18:00

djcycu napisał(a):
xionc napisał(a):Chciałbym poznać te jego inne zasługi

M.in jednoczył ludzi i to nie tylko w kraju, mówił do serca i ludzie się jakoś szanowali. Myślisz że dlaczego tak wielu ludzi chciało go wyeliminować nawet poprzez zamordowanie? Zauważ że kiedy umarł ludzie zaczęli się znów chlać jak psy a w Polsce masz tego największy przykład.

Też taki przykład- póki żył Nasz papież nie słyszałem nigdzie o jakichś akcjach ateistów, na internecie nie było tyle trolli antyateistycznych i antykościelnych na stronach. Teraz na internecie gdzie pojawi się jakiś artykuł o jakimś księdzu czy papieżu to w komentarzach trwa zajadłe ujadanie obojga stron i jedni drugich przebijają głupotą w wypowiedziach(wystarczy wejść na wp.pl albo interia.pl włosy na głowie i nie tylko tam dęba stają :/ ).
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 12 Cze 2013, 18:46

djcycu napisał(a):(a myślę że każdy powinien szanować JP2 bo jego dzieło nie obejmuje tylko samej religii).

Jak chcesz to sobie szanuj kolesia, co tuszował pedofilów. Ja nie zamierzam.

póki żył Nasz papież nie słyszałem nigdzie o jakichś akcjach ateistów, na internecie nie było tyle trolli antyateistycznych i antykościelnych na stronach.

Bo to było prawie 10 lat temu i Internet nie był na taką skalę jak teraz.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:45
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez djcycu w 12 Cze 2013, 18:47

Zaraz zacznie się debata na jakich to się portalach siedzi ale niestety nie tylko na tych co podałeś tak się dzieje. Tak jest wszędzie, demotywatory, kwejk, chamsko, YT itd... Stronki które słynęły z dość fajnego humoru stały się wylęgarnią hejterstwa w kierunku katolików (a ostatnio i nie tylko) który nawet nie potrafi nikogo rozbawić. Z takich durnowatych fotek i komiksów śmieją się już tylko kompletni idioci. I tu nie tylko w tym wypadku chodzi o to że się gryzą jedni z drugim ale po co robić taki burdel i pokazywać nowopolską miernotę, tępotę i zawiść.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Tajemniczy w 12 Cze 2013, 19:29

Tam to akurat efekt poziomu umysłowego ludzi którzy tam zaglądają- dzieciaki albo jacyś starzy kawalerowie na garnuszku u mamusi i z nudów i głupoty takie a nie inne rzeczy się dzieją.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez xionc w 12 Cze 2013, 19:36

Co wy pieprzycie? Komunizm sam zmierzał do samozgałady i JP2 miał w jego upadku udział zerowy. Jego jedyną zasługa było to że niektórzy dowiedzieli sie co to Polska. Zabetonował Kosciół w ślepej uliczce i prawdopodobnie On i jego świta tuszowała skandale pedofilskie. Potem już nic nie kumał bo choroba zrobiła swoje i z tylnego siedzenia rządził Dziwisz. Taa czas wziąć fakty na klate i przyjąć do wiadomości że Kosciół współpracowął z mafią i pomagał ukrywać przestępstwa za które dostaje sie sążniste wyroki.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez KoweK w 12 Cze 2013, 19:50

Tajemniczy napisał(a):Tam to akurat efekt poziomu umysłowego ludzi którzy tam zaglądają- dzieciaki albo jacyś starzy kawalerowie na garnuszku u mamusi i z nudów i głupoty takie a nie inne rzeczy się dzieją.

Rozumiem, że mówisz również o sobie, bo sam non-stop dajesz shit z tego shitu w śmiesznych linkach.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:45
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez djcycu w 12 Cze 2013, 20:02

Tylko ja mówię o naciskaniu na katolików a ty dalej o kościele. Ileż mam powtarzać że mnie nie obchodzi co kościół robi bo to też ludzie? Mogą być sobie mafią i robić co chcą, ja im na składki nie daję bo to nie obowiązek. Wcale ich nie chwalę że się wożą drogimi autami i tworzą skandale... Bo tak jest ale nie w każdym przypadku. Istnieją normalni księża którzy niestety cierpią przez tych o których mowa. Raz byłem świadkiem jak zrobiono z księdza błoto bo małolaty chciały się popisać jakiego fajnego księdza mają (bo rzekomo pewnego dnia im sprośne filmy puścił) a że było to w mojej klasie, poświadczyłem że tak nie było, bo nie było...

Kościoła nie bronię, sami księża winni całego piwska które naważyli. Jedni cierpią bo służyli godnie a drudzy krzyczą bo im mało, mało, mało... Nie chcę bronić kościoła tylko katolików którzy w odróżnieniu od fanatyków mają rozum i swoją wiarę którą atakuje gromada ateistów zasłaniając się gafami kościoła i jego aferami. Co mnie obchodzi ksiądz i jego igraszki? Dla mnie liczy się dekalog i Bóg...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Tajemniczy w 12 Cze 2013, 20:25

xKoweKx napisał(a):
Tajemniczy napisał(a):Tam to akurat efekt poziomu umysłowego ludzi którzy tam zaglądają- dzieciaki albo jacyś starzy kawalerowie na garnuszku u mamusi i z nudów i głupoty takie a nie inne rzeczy się dzieją.

Rozumiem, że mówisz również o sobie, bo sam non-stop dajesz shit z tego shitu w śmiesznych linkach.

A jeśli nawet daję to chyba moja sprawa krzywdy ci tym chyba nie robię :caleb: . Poza tym nigdy nie wrzucałem jakichś głupawych zdjęć obrażających jakąkolwiek religię. Byli i są tu tacy ale ja do tej kadry nie nalezę.

Za ten post Tajemniczy otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive djcycu.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez Wave w 12 Cze 2013, 20:37

Jestem chrześcijaninem, ale też irytuje mnie ślepe wierzenie w świętość Jana Pawła II. Co on zrobił? Oprócz słów, bo chyba każde pokolenie słucha dobrych słów jakiegoś papieża, a jako że to był ktoś zza żelaznej kurtyny to jeszcze mocniej. Na dodatek to krycie pedofilii i to przecież przez naszego papieża mamy też tyle ludu w Afryce... (pomijamy teraz ONZ) Przecież to on zakazał księżom z misji dawania Murzynom gumek. Nie wiem, co on w ogóle zrobił. Według mnie obecny Franciszek jest zdecydowanie lepszy, choćby dlatego, że ZAWSZE rezygnuje ze wszelkich wygód i ułatwień. Nasz rezygnował z ozdobnych szat? Nie. Nasz rezygnował z drogich ozdób papieskich? Nie. Franciszek zachowuje się jak prawdziwy skromny duchowny? Tak!
Wave

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Kuballa44 w 12 Cze 2013, 21:24

Jezu, aż się zalogowałem.
To przeż JP2 tyle murzynków się naplęgło?
A co, stał on nad nimi z batem i patrzył czy przyrost naturalny równo w górę idzie?
Czy może zmuszał ich do seksu? Lęgną się jak szczury z powodu tego, że to poza granicami ich zrozumienia jest fakt, że jest cykl kiedy kobieta jest płodna a kiedy nie, plus to że wątpię czy któryś tam się potrafi opanować żeby, trywialnie mówiąc, "nie po*uchać".
Nie człowieka Ci winić za to, że zachowują się jak zwierzęta.
A Franciszek się tak zachowuje, bo jest Jezuitą. I tyle w temacie.
Zresztą, ta skromność też nie jest ot tak z głębi ducha, zrobił przez to niezły show. ;)
Słowa były niegdyś czarami i do dziś słowo zachowało coś ze swej siły czarodziejskiej. Słowami może człowiek uszczęśliwić lub doprowadzić do rozpaczy, słowami nauczyciel przenosi na uczniów swą wiedzę, słowami mówca porywa słuchaczy, decyduje o ich sądach i rozstrzygnięciach. -Freud.
Awatar użytkownika
Kuballa44
Beta Tester

Dołączenie: 12 Wrz 2009, 08:21
Ostatnio był: 02 Gru 2025, 19:29
Miejscowość: Prawie że Koszalin.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 297

Postprzez Terminus w 12 Cze 2013, 21:39

O jakości pontyfikatu nie świadczy to czy któryś zrezygnował z pelerynki czy nie. Już Jan Paweł I zrezygnował z noszenia Tiary, JPII z lektyki. Stosunek do antykoncepcji to nie wymysł Wojtyły - wystarczy przypomnieć encyklikę Humanae Vitae Pawła VI.
Papież Fryderyk jest na razie głównie gwiazdą mediów. O jakości jego pontyfikatu przekonamy się za jakiś czas i zobaczymy czy dorówna swojemu wielkiemu poprzednikowi, wybitnemu teologowi, który musiał się zmierzyć z koszmarami Kościoła, które zostały po przeszłości - Benedyktem XVI.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez xionc w 12 Cze 2013, 22:15

Franciszek ziommmm...

Uwagi moderatora:

Warnnnnnn. - xKoweKx
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości