Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Tormentor w 21 Mar 2014, 00:43

Mnie wpienia widok mojej wypłaty przelanej na konto. Psie pieniądze. Jak w ogóle można oferować komuś umowę zlecienie, przecież to jest policzek dla polaka.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 18 Kwi 2026, 17:19
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Reklamy Google

Postprzez Skowoo w 21 Mar 2014, 17:06

Tormentor napisał(a):Mnie wpienia widok mojej wypłaty przelanej na konto. Psie pieniądze. Jak w ogóle można oferować komuś umowę zlecienie, przecież to jest policzek dla polaka.

Oto dlaczego:

Image

I to mnie wku*wia strasznie (bo wnerwia to zbyt delikatne określenie) że z pieniędzy które zarabiają uczciwi ludzie odprowadzana jest wręcz bandycka stawka, tylko po to by utrzymywać rząd wałkoni oddających wszystko w obce ręce i przerośnięty aparat administracyjny, który wręcz ocieka kumoterstwem. Osobną działką (chociaż zabieraną z tej samej pensji) są świadczenia socjalne które nota bene są niczym innym jak karą dla uczciwie pracujących, i nagrodą dla tych którym się robić nie chce.
Awatar użytkownika
Skowoo
Survarium.pl

Dołączenie: 21 Lis 2009, 04:32
Ostatnio był: 20 Maj 2025, 22:02
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 15

Postprzez Farathriel w 21 Mar 2014, 17:22

I to mnie wku*wia strasznie (bo wnerwia to zbyt delikatne określenie) że z pieniędzy które zarabiają uczciwi ludzie odprowadzana jest wręcz bandycka stawka

Takie są realia podatku redystrybucyjnego. Żeby utrzymać hordy urzędników, te wszystkie usługi państwowe pokroju służby zdrowia i edukacji, a także usług w postaci zasiłków i emerytur oraz ubezpieczeń potrzebne są pieniądze. Z tym, że te debile, bo inaczej nazwać się nie da - debile - nie wiem, czy nie zdają sobie sprawy, czy zdawać nie chcą, że blokują w ten sposób rynek i na dobitkę wprowadzają Polskę w regres ekonomiczny. Mamy 0,2% rzekomego wzrostu? Srały muchy. To jest nic z kapitałem jaki posiadamy.

Konkluzja - co mnie denerwuje? Że traktuje się obywateli jak bandę idiotów. A może ja nie chcę płacić tych wszystkich podatków i składek bo chcę prowadzać swoje dziecko do prywatnej szkoły, leczyć się u prywaciarza, mieć prywatne ubezpieczenie? Ale nie - bo rząd wie lepiej co każdemu obywatelowi z osobna jest potrzebne... z pewnością wie lepiej.
Moja twórczość jaką tutaj zamieściłem:
Złoty Odwłok Cywilizacji - cyberpunk/postapokalipsa z nutą tragedii
S.T.A.L.K.E.R. - Hipotezy - artykuł wyjaśniający zagadnienia noosfery
Barwnoprogresja Szarobredni - psychologiczne opowiadanie w narzeczu filozoficznym
Dziadek - ciepły fabularnie short
Demiurg - opowieść filozoficzna/metafizyka
Awatar użytkownika
Farathriel
Stalker

Dołączenie: 16 Mar 2013, 12:37
Ostatnio był: 16 Mar 2017, 21:02
Miejscowość: Ostrowiec Świętokrzyski
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 63

Postprzez Universal w 21 Mar 2014, 17:58

Tormentor napisał(a):Jak w ogóle można oferować komuś umowę zlecienie, przecież to jest policzek dla polaka.

Policzkiem dla Polaka jest pisanie "Polak" małą literą :caleb:
Wolałbym umowę-zlecenie, niż obciążony wymienionym wyżej gównem etat. Ukryto przed pracownikami część tzw. "kosztów pracy" i robi się co mniej rozgarniętym wodę z mózgu.
Farathriel napisał(a):Z tym, że te debile, bo inaczej nazwać się nie da - debile - nie wiem, czy nie zdają sobie sprawy, czy zdawać nie chcą

Kiedy zdarza im się przekroczyć granicę skrajnej głupoty i bezczelności, to dochodzę do wniosku, że jednak są na zagranicznym etacie, bo inaczej tego wytłumaczyć się nie da :suchar:

Czytam sobie aktualnie Pakt Ribbentrop-Beck i się zastanawiam, czy kiedykolwiek ten kraj będzie miał jeszcze sensownych rządzących. I sam nie wiem, kto głupszy - ci rządzący, czy jednak obywatele, którzy wciąż jeszcze dają im szansę. Tylu jest przecież bezdomnych, nie chciałby który paroma strzałami z dragunowa zapewnić sobie więziennego dachu nad głową i wdzięczności współplemieńców? :E
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Postprzez Farathriel w 21 Mar 2014, 18:08

Czytam sobie aktualnie Pakt Ribbentrop-Beck i się zastanawiam
- warta uwagi książka? Pytam z ciekawości, bowiem mam Obłęd 44' Zychowicza i nie wiem jak to jest z Paktem Ribbentrop-Beck.

I tak nawiasem - co by nie robić zbytnio off-topa... powiem szczerze, że to jest trochę taka machina wyboru mniejszego zła. Jeśli ciężko społeczeństwu zawalczyć o coś trwale dobrego, po najmniejszej linii oporu postawią stopę w stronę błota i gówna, byle było ono nieco płytsze.
Barwnoprogresja Szarobredni - psychologiczne opowiadanie w narzeczu filozoficznym
Awatar użytkownika
Farathriel
Stalker

Postprzez Wunderwaffe w 21 Mar 2014, 18:24

warta uwagi książka? Pytam z ciekawości, bowiem mam Obłęd 44' Zychowicza i nie wiem jak to jest z Paktem Ribbentrop-Beck.

Lektura ciekawa i dobrze napisana, chociaż osobiście jestem przeciwnikiem bratania się z nazistami.

Że traktuje się obywateli jak bandę idiotów.

Bo przeciętny obywatel jest i zawsze był idiotą.
Image
Awatar użytkownika
Wunderwaffe
Łowca

Dołączenie: 06 Mar 2012, 20:43
Ostatnio był: 04 Lis 2018, 20:43
Miejscowość: Siedlce
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 187

Postprzez Farathriel w 21 Mar 2014, 18:36

Bo przeciętny obywatel jest i zawsze był idiotą.

Znaczy - ja się oczywiście zgodzę, że więcej jest głupich niż mądrych. To żadna nowina. Z tym, że nawet ci głupi, nie są do końca głupi w sferze tego co potrzebują. W końcu to ich życie i ich potrzeby. Nu... a nawet jeżeli są, to się prędzej czy później nauczą - i wbrew socjalistycznemu państwu opiekuńczemu, będziemy mieli do czynienia z jakimś progresem. Tymczasem w tej chwili dewiza jest jak mniemam prosta - czy się stoi czy się leży dwa patyki się należy - słowem - a co tam - na Janosika, zajumać jednemu, dać drugiemu, przy czym potrącając z tego co nieco bo i my coś zarobić musimy. I nagle zdziwienie bo budżet wychodzi na zero albo i niżej.
Awatar użytkownika
Farathriel
Stalker

Postprzez Damianox w 24 Mar 2014, 00:36

Aktorzy ze Szkoły Aktorskiej im.Gerardo Martino w Barcelonie podczas dzisiejszego spektaklu, Real Madryt - FC Barcelona.
Awatar użytkownika
Damianox
Stalker

Dołączenie: 11 Kwi 2011, 17:41
Ostatnio był: 15 Mar 2026, 18:03
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 11

Postprzez Method w 24 Mar 2014, 00:50

Huehuehue, bo trzecia bramka dla Realu to oczywiście wcale nie była naciągana. Ah ci kochani fanboye Realu bądź Barcelony :E
:

Image
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Kozaki: 174

Postprzez Tormentor w 24 Mar 2014, 01:30

Sędziowanie w Hiszpani to dno. Ale emocje były i to się liczy hehe. Mam w głębokim poważaniu La Ligę więc ten wynik mi lata koło ch*ja. Ale, żeby było fajnie to bym chciał widzieć Atletico jako końcowy triumfator :P

A co do tematu. To bardzo mnie wpienia moje obżarstwo, mam czasem takie smaki w nocy, że głowa mała. Zaraz będę Lasagne odgrzewać :D
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 18 Kwi 2026, 17:19
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez KoweK w 27 Mar 2014, 12:45

Wpienia mnie to, że żadna gra - poza chu*owymi Angry Birds na facebooku - nie sprawia mi przyjemności... ;__; Mam wiele gier do ukończenia, a jak już mam czas do nich usiąść to wyłączam je po maks godzinie grania tak jak np. wczoraj DLC do Bioshocka.

:firstworldproblems: ale naprawdę mnie to wpienia. Tyle fajnych gier kupiłem po taniości, a teraz odechciało mi się w nie grać. :(
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:04
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Gizbarus w 27 Mar 2014, 13:16

To oddaj je mnie, problem sam się rozwiąże :caleb:

Mnie wkurza fakt, że niedługo będę musiał wymienić zasilacz w kompie i przydałoby się także posłać do lamusa moją grafikę, a załatwić coś nowszego... Ale pieniądze na to wszystko wezmę chyba z Kowka renty :suchar:
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości