Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez dorian w 13 Kwi 2014, 00:26

Nie zgadzam się chyba z tym twierdzeniem. Imo, wszystko zależy od wypowiadającego to zdanie: "W każdym razie" ucina dyskusje i kończy temat, "W każdym bądź razie" ucina temat, ale jednak zostawia alternatywę dla oponenta.. Ale owszem, moge się mylić.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Reklamy Google

Postprzez vandr w 13 Kwi 2014, 07:02

SkullDagger napisał(a):Ostatnimi czasy jestem wyczulony na zdania typu: Zapytaj SIĘ go. Gdy pytamy kogoś to bez słowa "się". Nawet wykształceni ludzie popełniają ten błąd.

Czepiasz się na siłę, bo to forma fakultatywna(wymienna) i choć nieco "potoczna" - jak najbardziej dopuszczalna w języku polskim.

dorian napisał(a):A ja jestem wyczulony i sie wqurfiam na "W każdym razie", czy w "Każdym bądź razie". Jak jest poprawnie? Mam swoje teorie, ale ciekawe co wy na to.

Nie mówimy "w każdym bądź razie" ponieważ zachodzi tu kontaminacja na płaszczyźnie wyrażenia "bądź co bądź". To błędny potocyzm. Powinno się mówić "w każdym razie". ;)
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wojas21.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: Wczoraj, 20:34
Kozaki: 1749

Postprzez Woland w 13 Kwi 2014, 10:00

:

Mnie wpienia jak słyszę coś o Wiedźminie 3. Bo pewne jest że jedyne co będę spełniał to wymagane wolne miejsce na dysku :E

Duszno poza tym. A ojciec tylko w domu. A ojciec zabrania otwierać jakiekolwiek okna w domu. Kategoryczne NIE! Nawet w największe upały w lipcu i sierpniu. Nie można dyskutować. Jeśli dyskutujesz krzyczy i wyzywa. Jak dalej się kłócisz lub otworzysz bez zgody- bije.

To samo z wyciem telewizora i jego laptopa po nocy.

Chciałbym aby ta k*rwa zdechła. Błagam, niech ten k*rwi syn, niech ta semicka szmata, to ścierwo, zdechnie, to moje jedyne marzenie.

Za ten post Woland otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Omnibus, Kałach,
Negative Tajemniczy, djcycu, Gizbarus, Adam, Naznaaczony, Red Liquishert, Kudkudak, tomasz4815.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Tajemniczy w 13 Kwi 2014, 12:02

To wyjdź na dwór :caleb: .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Pangia w 13 Kwi 2014, 12:03

Woland napisał(a):Duszno poza tym. A ojciec tylko w domu. A ojciec zabrania otwierać jakiekolwiek okna w domu. Kategoryczne NIE! Nawet w największe upały w lipcu i sierpniu. Nie można dyskutować. Jeśli dyskutujesz krzyczy i wyzywa. Jak dalej się kłócisz lub otworzysz bez zgody- bije.

I ma rację. Otwierając okno podczas upałów wciągasz do chałupy gorące powietrze z zewnątrz, a latem przy 30-stopniowym upale z reguły w budynku jest minimalnie chłodniej niż na zewnątrz.
Woland napisał(a):Chciałbym aby ta k*rwa zdechła. Błagam, niech ten k*rwi syn, niech ta semicka szmata, to ścierwo, zdechnie, to moje jedyne marzenie.

To nie samosia.pl, żeby się na rodziców żalić.
:

Image
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Woland.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez Woland w 13 Kwi 2014, 12:04

Pangia, uwierz. W domu gdzie cały dzień WSZYSTKIE okna są zamknięte naprawdę jest duszno...
W tym domu po prostu śmierdzi.
Przepraszam za k*rwy ale się zdenerwowałem bo spróbowałem jedno okno uchylić to ojciec nim je*nął i mówił że jak jeszcze raz otworzę to połamie mi ręce.
Woland
Legenda

Postprzez Pangia w 13 Kwi 2014, 12:10

Nie uwierzę, bo ja siedzę przy zamkniętych oknach, otwieram tylko na noc. Zresztą teraz jest 10 stopni ciepła na zewnątrz.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez Woland w 13 Kwi 2014, 12:14

Na noc? On w ogóle nigdy nie pozwala otworzyć okień. Dzień i noc ZAWSZE ma być zamknięte.

Uwierzcie, to naprawdę choroba psychiczna u niego. Właściwie każdy kto go zna uważa go za psychicznego.
To jest coś a'la schizofrenia.
Jestem w toalecie ale on musi do toalety. Co zrobił? Walnął pięścią że dziura w drzwiach od kibla jest.
Szukał czegoś, nie mógł znaleźć to tak szarpał szafką że wyrwał "rączkę" taką co się nią drzwiczki szafy uchyla.
Woland
Legenda

Postprzez SkullDagger w 13 Kwi 2014, 12:35

To zgłoś na policje.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Plaargath w 13 Kwi 2014, 12:58

Ośrodek Interwencji Kryzysowej. Jest w (niemal) każdym mieście. Albo ogólnopolska niebieska linia.
Jeśli jest, jak piszesz, to się nazywa przemoc domowa, w kodeksie karnym artykuł 207. Jest na to osobna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie, dość dobrze niedawno znowelizowana. Zadbaj o siebie, idź po pomoc.
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 21 Maj 2025, 23:10
Kozaki: 237

Postprzez Gizbarus w 13 Kwi 2014, 13:11

A szanować rodziców - w tym ojca - i tak masz, gnoju młodociany. Nawet jeśli ojciec jest najgorszy, jakiego możesz mieć. Życzyć komuś śmierci i wyzywać od semickich szmat? Idź się lecz :facepalm:
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir

Za ten post Gizbarus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy,
Negative Józio.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Kozaki: 854

Postprzez Tajemniczy w 13 Kwi 2014, 13:14

Nawet w Biblii było tak napisane (nie pamiętam niestety w jakiej księdze) że gdyby nawet ojciec rozum stracił to masz go szanować. Jeśli jego przestaniesz szanować to będzie tak jakbyś przestał szanować siebie.
:arrowd:
Nie ale chodzi mi o tą wiązankę z "miłymi" życzeniami włącznie. Tak jak napisał Gizb trzeba być samemu gorszym jeśli życzymy komuś takich rzeczy i to publicznie.
Ostatnio edytowany przez Tajemniczy, 13 Kwi 2014, 13:21, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości